Ahoj,
zkusil jsem ty popsané navá?ky zmáčknout ve svém QuickLoad softwaru, který obvykle moc nel?e. Ta rada s analogií AAc 4350 a R904 byla skutečně trochu hazardní - R904 je z té dvojice ten maličko pomalejší. Jako zdroj náhradních dat - pokud není origo manuálek - by se měl rozhodně použít naopak prach o chlup rychlejší než který máš - abys s tím svým byl vždy na bezpečné straně.
Jinak podle QuickLoad ten AAc 4350 rozhodně není pro tuhle sestavu pomalý - měl by kompletně shořet i při navá?ce těch 52,5 gr, V0 by se měla motat kolem 850 m/s. Pokud vím používají jeho obdobu S070 i v "továrně" namísto dříve používané S065.
Po tom, co jsi už všechno provedl bych já osobně zkusil buď crimpnou náboj při délce těch 88 mm kleštinovou matricí Lee Factory Crimp - to mi kdysi celkem pomohlo v obdobné situaci u mojí ZKK v ráži 270W se 130 gr Hornady SST. Výhodou je, že tahle kleština crimpne i plá??ovanou střelu prakticky kdekoli (samozřejmě, že ta matrice bude k dostání jen pro 280Rem. - a Možná se mezi matrici a dr?ák bude muset dát kvůli jiné délce nábojnice podložka cca 0,5 mm - třeba vyzkoušet).
Další možnost méně náročná na harware je zalepení střely obyčejným asfaltovým lakem A1010. Je to kupodivu celkem často používané opatření - armáda USA tak ještě v 60-tých letech nechávala připravovat soutěžní náboje a ve Vla?imi na to mají dočista i speciální stroj. Při ruční práci se uvnitř v ústí nábojnice vylakuje obvodový prou?ek cca 5 mm - třeba tampónkem na čištění u?í a nechá se 24 hodin zaschnout. Při plnění prachu je pak dobré zařadit mezi trychtýř a nábojnici ještě malý trychtýřek třeba z uřízlé nábojnice 5,6x52R - aby nezůstávala zrna prachu na laku.
U obou úprav bych nabil znovu tu sestavu s několika navá?kami.
Jinak v češtině jsou prachy Acurate popsané na webu výrobce
www.explosia.cz, ale nejsou tam teda žádné laborace.
Díval jsem se do ?anonu a než mně ty 130 gr SST létaly spotřeboval jsem jich přes 70