Svarowski 8x56 PF-N se žínou SR

Lovecké puškohledy a vše o nich. Vaše zkušenosti, rady a dotazy.
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

To Hanmilan
nech si udělat na 537 násuvnou weaver li?tu, na pouzdře závěru fixovanou 2xdvěmi imbusy M4 a na optiky Použij klasické kroužky.
může? pak libovolně přehazovat optiky bez nutnosti nástřelu (pro lovecké účely).
duch Pampuch
Pravidelný diskutér

Příspěvek od duch Pampuch »

milan píše:To Hanmilan
nech si udělat na 537 násuvnou weaver li?tu, na pouzdře závěru fixovanou 2xdvěmi imbusy M4 a na optiky Použij klasické kroužky.
může? pak libovolně přehazovat optiky bez nutnosti nástřelu (pro lovecké účely).
Myslis tu weaver listu od kozapu nebo prisroubovat listu do zavitu v pouzdre? ja to resim zda jit do te nasuvne redukce na weawer od kozap nebo si nechat natvrdo nasroubovat listu a mam pak jeden standart na vsech zbranich a nemusim furt resit montaze: Napsal by jsi vic, co mas, kdo to delal/ za kolik a zkusenosti?
hanmilan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od hanmilan »

Prohledal jsem net na Slovensku a při tom jsem nalezl solidní obchod u nás ARMS-CZ.cz. Zadal jsem jim požadavek a nestačil jsem se divit. Byli velice ochotní a puškohled i s montáží jsme velice kvalifikovaně probrali telefonicky od shora dolů. Doporučili mi montáže MAK, je však možné upravit i klasické starší násuvné montáže ( mám doma 3), na které se přidá li?ta uzpůsobená na žínu SR. Sice to nebude vypadat jako orig. montáž, ale funkčně je to spolehlivé a cenově to vyjde kolem 1600,- Kč. Jinak tento typ puškohledu prodávaný u Lepiče v Blatné jako novinka je již několik let starý ležák (ač s kvalitou Swarovského) ze skladu podniku - tedy z výprodeje. Proto také tak slušná cena 29.900,- Kč. jelikož jeho stáří bude kolem 5 let, údajně se mu parametry vyrovná nová Meopta RD ( pokud se povede :lol: )

takže co říci závěrem? Určitě se poohlédnu na výstavě v Saltzburku. ještě připadá v úvahu Docter, Zeiss nebo se vrátím k Meoptě :wink:
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

TO Duch Pampuch
komplet udělaná weaver li?ta na míru a natvrdo při?roubovaná do pouzdra závěru.
Další v sz.
viz 338LM:
http://album.volny.cz/m.zloch/browse.ph ... page=0#img
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

?OK !!!

Příspěvek od František Fořt »

Pánové, včera jsem zažil šok. I já jsem si před rokem 8x56 Swarovski koupil. Včera jsem byl s kolegou na prasatech, je to nedaleko města, proto při zamračené obloze tam je opravdu vidět i bez měsíce. Kolega má na flintě 3-12x56 Meostar. Při porovnání pohledu na krmeli?tě oběma optikami jsem nechápal. V tom Meostaru bylo vidět podstatně lépe než v mém Swarovském!!!!!! Ale opravdu znatelně. Úplně mě dorazil, když jsem koukl jeho binokulárem Meostar. To jsem úplně nechápal, jak to parádně čumí.
Jak jeho, tak i mě Swarovski docela zklamal. On by na prase mohl střelit úplně bez problémů, já bych si to skoro netroufl - na černou kouli nestřílím.
Znovu opakuji, rozdíl tam byl po všech stránkách veliký. A nejhorší je, že je tam obrovský rozdíl v ceně, ten Swarovski je o nějakých 10 tis dra??í. No, člověk se učí celý život.
hanmilan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od hanmilan »

Moc díky za příspěvek. už mám doma Meoptu RD 7x56 s bodem za 14.900,- Kč a tvůj příspěvek potvrdil mojí správnou volbu. I když jsem po něm dlouho ?ilhal, jsem rád, že jsem Swarovského nakonec o?elel :-))
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
US OPTICS
Pravidelný diskutér

Swarovski

Příspěvek od US OPTICS »

to František:
Franto zase bych to neviděl tak černě. Já myslím, že zase tak hrozné to nebylo což Já jsem Swarováka měl a právě 8x56 sv. bod a nedal jsem na něj dopustit. když jsem ho měl, tak jem měl dalekohled 7x50 a vždycky jsem v tom puškohledu viděl v noci víc než v tom dalekohledu. Ono to spíš bude o tom, co ta optika vydrží a to zjistí? za několik let. Mám tím na mysli antireflexní vrstvy, klikání (vím, že u tohodle modelu asi klikat nebude?, ale kdyby náhodou si musel často přestřelovat na nové náboje), pak intenzita světelného bodu (určitě to nesvítí jako stromeček), povrchová úprava a mnoho dalších předností hovoří pro Swarovského, to jen můj skromný názor.
Tak snad jsem Tě trochu uklidnil.
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

to us optics:

Ano, přiznávám, optika jako taková je dobrá. O tom, že oproti buschnelu 10x50 vidím dramaticky líp, není ani řeči. I porovní s kolegy, co mají ty různé Artemisy 2000, je jasně ve prospěch Swarovski. Kliká to přesně, bod je malý, dost menší než v Meoptě, tudí? se s tím dá jak? tak? střílet na 100 m, ani? to zakrývá půl terče. Stejně tak jde bod krásně na?telovat a v noci na praseti vidím malou krásnou tečičku.

puškohled mi na mé účelyvyhovuje, ale přesto jsem stále překvapen tím velkým rozdílem ve světelnosti. Opravdu to nebylo zanedbatelné. Stejně tak jako cenový rozdíl. Ten je v tuto chvíli už docela neúměrný. Kdybych si teď měl znova vybírat puškohled na obyčejné lovecké účely (střelba do 150 m, lov hlavně v lese atd.), velmi bych o tom Meostaru uvažoval. Opravdu. I přes jiné nedostatky typu velký bod atd.

Stejně jsem si vědom, že je i u mě jen otázka času, než mě čeká upgrade, jakým teď třeba prošel J. Kuřitka, tj. pořádný varmint, Zeiss Diavary 6-24x56 atd. Ale přesto. Uzavírám, že Meostar velmi předčil mé očekávání.
Pokorny.pv
Nový návštěvník

Moje zkušenost z puškohledem 8x56 RD

Příspěvek od Pokorny.pv »

Jak zde bylo napsáno také jsem si pořídil puškohled SW 8x56 RD od pana Lepiče včetně násuvné montáže, která na zbrani bezvadně sedí. montáž trvala cca 15 min. a nástřel 5 ran, takže OK. A teď moje poznatky k puškohledu:
1. zde již kritzovaná vlastnost hlasité zapínání světelného bodu musím souhlasit klapne, ale pro mě to není problém, zapínám si ho ihned po sednutí na posed při životnosti baterie si myslím že mě vydrží alespoň půl roku do výměny a nebo si ho uchopím do dlaně a při pomalém tahu téměř nesly?né, divočák na třicet metrů ani nezaregistroval jeho klapnutí bohužel pro něho. Narozdíl od Meopty se intenzita svitu červeného bodu reguluje plynule a lze si ho regulovat dle aktuálních podmínek v noci (měsíček, absolutní tma, žero) aby neoslňovalo.
2. Objektivní posouzení optických vlastností, předem podotýkám je mě 33 roků a nemám problém se zrakem. Bylo zata?eno, občasné přeháňky, 23 hodin a mokrá oračka. Střílel jsem na divočáka na 120 metrů, rána byla komorová, bezpečně jsem ho rozeznal, takže bych řekl že světelnost dost dobrá. Měl jsem možnost vyzkoušet několik puškohledů např. meopta 2100 (neustálý pocit v noci jako by byl neustále opar), starý Zeiss 6x40 (kontrasnější než meopta a stejná světelnost), Hako nový vyriábl 3x9-56( na úrovni meopty téměř žádný rozdíl), ale dovolím si říct ani s jedním bych toho divočáka, určitě neviděl. takže můj názor , pokud dobře vidíte vyplatí se investovat do nového puškohledu a není to těch děsivích 50000,- za Z6i. Myslím si že je to solidní kompromis, cena a u?itné vlastnosti.

Vím že nejsem žádný lovec matodor o proti vám zkušeným lovcům, lovím již 15 let drobnou a srnčí zvěř, ale divočáky jen poslední rok. Za ten rok jsem ulovil jedenáct divokých prasat z toho jsem jedno minul (hned to první to, daň začátečníka), jedno jsme nedohledaly a devět divočákůbylo sloveno. Sedm jich bylo uloveno jmenovanými puškohledy a dva SW. Já hlasuji jednoznačně pro SW. Tohle moje zkušenost a moje poznatky a nikomu je nevnucuji. Pokorný Zdeněk
Brno Super 7x65R/12 + Swarovski 8x56 RD
Kulovnice Browning samonabíjecí Long Trac Hunter 30-06 + Meopta R1 1,5 - 6 *42
Odpovědět