Myslivecké zážitky
Lovu!
PS: sele na pridel jsem jeste nikde nevidel davat... bud si to necha strelec, nebo se to v pripade ze strili host rozdeli rovnomerne mezi cleny s tim ze host ma kytu. Nonic, jiny kraj jiny mrav.
PS: sele na pridel jsem jeste nikde nevidel davat... bud si to necha strelec, nebo se to v pripade ze strili host rozdeli rovnomerne mezi cleny s tim ze host ma kytu. Nonic, jiny kraj jiny mrav.
TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
Příděl, nebo nepříděl.
Myslím, že to mají tak, pokud někdo uloví prase tak si ho buď ponechá anebo ho mu?e nabídnout jinému členovi, který si ho za xy kč/kg od sdružení koupí. To placení platí i pro lovce. takže slovo příděl asi nebylo to pravé. Andy tak asi tak. 

MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Teď jsem se vrátil z lesa. Zasedl jsem ve 22 hod a v 0.30 mi přišli prasata-byly však ve vysokém lese, kam jsem na ně neviděl. Po chvíli se začali přibli?ovat a 2 selata okolo 40 -50 kg(?ivé váhy, jinak to byla bachyně se 3 selaty) mi vyšli na paseku a po ní odcházeli. Musel jsem se přetočit hodně vzad a z volné ruky vystřelil na jedno ze selat. Po ráně jsem viděl obě odbíhat. Na nástřelu spousta ?tětin a po 100 m na vysokém lese bez barvy. Nevím, co si o tom mám myslet. No seděl i kamarád, tak volal. Sešli jsme se a já musel pro baterku-blbec ji nechal dom. Vysadil jsem ho na místě, kde černá ráda přechází, se slovy za 20 min. jsem zpět. když jsem se vrátil, hlásil, že střílel na prase(přišel celý rudl 12-ti prasat). Na nástřelu nic na cestě o 200 m dál lehce pobarvená stopa malými krůpějemi barvy. takže zítra ráno dvojitá dohledávka. bohužel to s tím mým prasetem nevidím moc růžově.
takže výsledek ?alostný. Ani jedno prase se nám nepodařilo dohledat. Moje rána ?la s největší pravděpodobností na hřeben prasete. Na nástřelu spousta hřbetních ?tětin a žádná barva. Po 100 m jedna kapička, pak se prasata spojila a ode?la k sousedům. šel jsem po stopě dalších cca 500 m a doufal, že najdu další barvu-bohužel nic. Kamarádovo prase barvilo cca 700-800 m a poté se taktéž barva ztratila. Barvy bylo minimum, pravděpodobně nějaká lehká svalová rána(běh). takže z mé strany velké zklamání. Po obeznání za světla jsme zjistili, že v době výstřelu mi sele udělalo krok do dolíku cca 30 cm hlubokého a proto ?la rána tak vysoko. Jak říkám, po x desítkách hodin(více než sto) mně to mrzí maximálním způsobem. Nebudu to vzdávat, sice tady u nás pr?í ale sních drží, takže tento celý týden zase prosedím a uvidíme, snad se na mně ještě jednou Diana usměje a dopřeje mi alespoň jednoho čuníka v letošní zimě.
-
- Pravidelný diskutér
U nás je to tak že každé prase na individuálním lovu do 40 kg vyvržené je lovce. Jináč dančí, mufloní a srnčí je v režiji hospodáře.Zdenek41 píše:každé MS to má jinak.U nás to řeší provozní řád.Host si střelí,ale zvěřina je MS.O té dál rozhoduje předseda a hospodář.
To Martin: Tak to je veliká škoda. Moc hodin prosezenech a taková bilance. Nechtělo to tu ránu trošku zbrzdit.
-
- Častý návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tak jeden taky přidám ,byl u mě Edík na víkend a měli jsme se opravdu dobře, do lesa jsme se dostali až v neděli ráno ,ale až na jeden kus srnčího jsme neviděli nic ,jen spoustu sněhu do kterého Edík zajel až po hlavu ,že Tikka koukala ven a z Edíka jen hlava v tu chvíli sem měl pocit že sem vzal sebou do lesa hrozně sprostou sněžnou frézu ,ale dopadlo to dobře, dostali se ven a k autu jsme taky došli po usilovném brodění jsme dospěli k závěru,že na vysočinu jen ze sněžnicemi.

ZH-101 12/12,CZ550 American 9,3x62,Trijicon 3-9x40 AccuPoint
To Tomáš: Oni mně s největší pravděpodobností navětřili a proto se otočili a odcházeli zpět, odkud přišli(vítr šel jejich směrem). Já jsem čekal až se zastaví a pořád s tím seletem táhnul - bohužel nezastavilo ani jedno a kdybych čekal dále, už by se nedalo střílet. Byl jsem si na 200% jistý tím, že nemůžu chybit. Klid, žádná horečka, ani nic jiného, jen ten blbej dolík, do kterého zrovna udělalo krok 

-
- Pravidelný diskutér
v pondělí mě při tom svitu měsíce nemohl nikdo udržet doma, vyrazil jsem v 19 h na čekanou na své oblíbené místo, asi v 21 hod pro?la kolem ba?ka s 5 markazíny,kterou vidím ted poměrně často, potom byl klid, ve 22. 30 už jsem se začal balit, když jsem zaslechl zafunění a lámání větví, tak jsem ještě počkal a k cestě si to pomalu mířila 3 prasata lončáci, pozoroval jsem je pár minut, byli to 3 kňourci ale jeden z nich byl menší a měl problémy s chůzí, pořád jakoby byl předkloněný, měl jsem jasno a když vyšli na cestu tak jsem na vybraného lončáka vystřelil, po ráně se rozeběhl do mlaziny, ale bylo sly?et jak láme a naráží do stromů, za půl hodinky jsem šel dohledávat, na nástřelu nic a po stopě kousek také ne až na kraji mlaziny jsem našel ?tětiny s barvou a barvu otřenou na stromcích která mně dovedla až k lončákovi,následuje úlomek aposlední hryz, po ohledání mi bylo jasné proč se tak špatně pohyboval, měl boule o velikosti tenisáku na obou předních bězích, takže jsem mu ukončil zřejmě i bolest, kterou asi cítil... foto v účincích
LukasD zh 324, 7x57R/16
liška
dnes ráno před pátou hodinou.liška pomalu přichází k újedi. Obchází ji v půlkruhu, je vidět že nevěří. Odkládám dalekohled, beru malorážku. Asi pět minut prohlížím lišku v optice, je ještě veliké ?ero, nitkový kříž se ztrácí i přes malou vzdálenost.. Pořád se nemůžu rozhodnout k výstřelu. liška se stáčí na ostro ke mě, nechci riskovat. Znovu ji prohlížím, nechtěl bych ulovit fenku od liščat. liška se obrací na ?iroko, ustaluji křížek za plecí. Klidním dech, rovnomerně stláčím spouš». Malorážka slabě pleskne, vidím jak liška značí komorovou ránu, odskakuje, po pěti metrech zhasíná. Přebíjím a hlídam ji v puškohledu. až teď si uvědomuji jak mi bu?í srdce.. Po deseti minutách zvedám ze sněhu lišáka. Děkuji Dianě za úspěšný lov..
Vzdálenost nástřelu 15 metrů, střelivo remington 22 lr
Vzdálenost nástřelu 15 metrů, střelivo remington 22 lr
Zdravím po delší době. V pátek večer jsem zasedl k velkému komplexu nor. V ruce brokovnice. Patrony Hull s 3,7mm brokem a nějaky Buck shoty. Sedl jsem si na zem na hranu svahu. Za sebou pás doubravy a za 20m asi borovicovou houštinu. Pod sebou velmi prudkej sráz s několika vsukama.Kolem 19. hodiny jsem v ?ustění větru zaslechl nějaký silnější ?ustění. Otočím se za sebe na pravou stranu a asi 15m ode mě stála větší bachyně a za ní koule výřícího se lístí. trošku mě ězamrazilo protože se přibli?ovala a seděl jsem na pařezu, takže žádná bezpečost posedu
. Vítr foukal od bachny ke mně takže tohle bylo dobré. Chvíli po mě koukala, ale jelikož jsem se ani nehnul tak mi uvěřila, že jsem strom a za?la scházet ze svahu k norám. když se začla svahem přibli?ovat a chviličku byla za vývratem tak jsem se v rámci možností vytratil a mazal pryč

.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Ja jsem byl dost zklamanej. Sice jsem koukal zmizet bez nutnosti pálit buckshotama za sebe a utíkat pryč, ale fotku jsem prostě mít musel. než jsem vytahl foták a vse pozapínal tak už nebyly ve vysokém ale podemnou v ro?tí. Tam jee v cvalu kloudně chytit ne?lo. takže tohle je jediné Použitelné bohužel. Pak jsem přeskočil jedním krokem ten pas vysokého lesa a za prvním stromkem ve vzrostlejší houštině jsem par minut pozoroval hranu svahu zda na mě nevykoukne 
Jinak díky za slova uznání. Jednalo se o krásnej zá?itek...

Jinak díky za slova uznání. Jednalo se o krásnej zá?itek...
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Dnes jsem byl doplnit krmné zařízení pro černou zvěř. nasypal jsem 2 pytle kukuřičného zrna a šel se projít po lese. Na krku dalekohled, kdybych něco potkal. Chtěl jsem si hlavně obejít nově vzniklé paseky po tě?bě. Obeznal jsem dva mladé ?pičáky a jednu srnu - bylo asi 13 hod odpoledne. Poté jsem se vydal okouknout posed, který se chystám přemístit. Původně byl na ono místo umístěn výhradně pro lov černé, ale protože tam již dlouhou dobu nechodí, rozhodl jsem se ho dát k jedné z pasek. Vylezl jsem na něj a říkám si dobrý, pevný ?ebřík a zase si to chystám jít zpět. Ujdu ale asi 5-10 metrů a cosi naproti mně mezi smrčky po oku zahlédnu! Asi tak 5 m ode mně stojí tak 100 kg bachyně a sleduje mně. Po chvíli foukne a s velkým lomozem mizí někam zpět do lesa. Byl jsem docela rád, že se sama rozhodla pro únik, protože mně už málem uniklo něco do trenýrek.
Bylo to ale pěkný zá?itek.
Jinak na rybníku 2 kachny, nějaké lysky, 2 kodrcaví kohouti a jedna slepička. Jo a ještě 5 pochopů, kteří na rybníku v rákosí hnízdí!

Jinak na rybníku 2 kachny, nějaké lysky, 2 kodrcaví kohouti a jedna slepička. Jo a ještě 5 pochopů, kteří na rybníku v rákosí hnízdí!