jpp píše:
Pokud to někomu lítá jinak, je potřeba se začít zamý?let nad tím proč. Prach nemusí být jediný důvod, právě proto doporučuji srovnání s jiným prachem. Pokud problémy přetrvají, je nezbytné hledat jinde. Váha nábojnic, ?krcení, L6, rekalibrace nábojnic, průměr zátravky, usazení zápalky, atd. atd. Kdo se tím zabývá, informace si sehnal.
Bud tak hodny a neuc mi prebijet.
Ja ti rikam, ze prach dodany jako 2015XMR s prelepkou Lovex S060-02 s odkazem na prebijeci tabulky od ACC 2015 (jako drive) proste strili v prumeru o 30m/s pomaleji a k dosazeni alespon priblizne presnosti je potreba dosypat o 1gr vice.
Stejna nabojnice (doslova a do pismene a to ze stejne serie) rozvazene, upravene zatravky, vystruzene luzka zapalek, kalibrace krcku stejnym bushingem, zkracene na stejnou delku, sestruzene na stejnou tloustu materialu, zapalky ze stejne serie, strely kontrolne prevazene a zmerene. usazeni stejne a strileno ze stejne zbrane. Kontrola hazivosti usazeni strely je samozrejmost. prach vazeny na vaze o presnosti 0.001g.
Nevim kde mam sehnat informace o necem co je podle tebe v poradku a podle explosie odpovida tabulkam dodanych.
Nevim co je L6.
Ale to ze se prach neuvari pokazde stejne je jedna vec. Ale jak rikam, kdyz mi rekne oficielni zastupce ze od tohoto prachu jsou v prodeji 3 rozdilne sarze, ktere nejsou ani oznacene, tak tvoje poznamka o moznosti sehnani infa a cele tve slohove cviceni je opravdu k nicemu. a to neber osobne, to je proste fakt.
ja potazmo vsichni BR strelci potrebuji mit prach konzistentni. Normalne to funguje tak, ze prijedes na napr. MS do Rakouska (letos do SA) a vezes s sebou jen strely a 50 nabojnic. sypacku na prach, flintu a 1-2 hlavne. Praporky, prazdne bagy a vrsek predniho restu.
je to vse kvuli omezene vaze pri preprave letadlem a bezpecnosti.
na miste si koupis prach (u 6PPC Vihtavuori N133) zapalky Federal, nasypes si pisek do zadniho bagu a pujcis si zakladnu predniho restu.
jdes do prostor pro prebijeni, namontujes prenosny lis a sypacku. ozapalkujes si 20 patron, nasypes 28gr N133 do peti, pak 28.1gr do peti, 27.9gr do peti, nasroubujes hlaven do zaveru a jdes si to testnout na strelnici.
casto se stava, ze sarze prachu je stejna jako ta co mas doma.
Nezlob se na mne, ale hledat nove navazky po celych greinech a jeste nebyt schopen dosahovat stejne presnosti, je absolutne neakceptovatelne.
jeste k tomu srovnani s jinym prachem. Bezny jev je, ze s jednim prachem to pri urcitych rychlostech strili dobre a s jinym pri stejnych rychlostech spatne. Tudiz porovnavat s jinym prachem je blbost.
Nevim jak moc prebijis a jakych vysledku dosahujes, (samozrejme pokud jsi v dobrem vztahu s explosii, tak se ti treba povedlo navazat spolupraci tak ze ti vychazi vstric - mne to bylo prislibeno, ne pro mne ale pro vsechny strelce vyzadujici maximalni presnost)
Ja o vnitrni balistice vim malo a o tom jak explosia vyrabi prach a jak co kde testuje, je mi uplne jedno. Ja chci prach co bude vyhovovat a bude u nas dostupny. to zatim jaksi nefunguje.