Rychlá malá vs.velká pomalejší
Re: Rychlá malá vs.velká pomalejší
figi a to já ti zase věřím že to takhle dokážeš ale takových pohotových a jistých střelců moc není, tendle tvůj návod pro většinu lidí moc použitelný není
, kupříkladu během jak ty píšeš dvou vteřin přebít a znovu stihnout přesně vystřelit to je alespoň pro mne sci-fi

no pro mne je sci-fi spise tech 40m .... nad 100m vim ze to je realne a ve figiho pripade nepochybuju ...to jen pro upresneni 

whoole v tom mu i věřím taky jsem to už i sám párkrát zažil ale pravda je že většinou zbytek po ráně odskočil a utekl a to jak u srnčího i tak hlavně u černé chodím si sednout do stráně k ochozům a jednou mi přišel rudl 15ks asi tak na 10-15m a po ráně tam lítali jak myši všema směry u nich jsem klid po ráně teda ještě nezaznamenal 

Takhle lovím už roky, a jde to i s vysokou, to jsem si ověřil ještě když jsem lovil s 7x64, laň a dva kolouchy ( první rána na 15m, druhá 170m, třetí 150m ), laň s kolouchem ( první rána na 12m, druhá na 35m, na ochozu v lese ), laň se šmolou.
Kdysi mi to připadlo nereálné, já vyrostl s kulobrokem ZH, ale pravidelný trénink s malorážkou dělá divy.
A ještě jednu poznámku - mnohokrát jsem slyšel návod - musíš střelit prvně srnu, to srnče u ní počká. Je to hazard a výroba sirotků, pokud srnče odskočí, nevrátí se, a nakonec mi sami tvůrci tohoto bludu a ohavnosti potvrdili, že to většinou nevyšlo ....
Vhoole, jdem do toho. A naučím tě i jiné věci, které ještě neznáš. Ale to už je opravdu vysoká škola lovu.
Kdysi mi to připadlo nereálné, já vyrostl s kulobrokem ZH, ale pravidelný trénink s malorážkou dělá divy.
A ještě jednu poznámku - mnohokrát jsem slyšel návod - musíš střelit prvně srnu, to srnče u ní počká. Je to hazard a výroba sirotků, pokud srnče odskočí, nevrátí se, a nakonec mi sami tvůrci tohoto bludu a ohavnosti potvrdili, že to většinou nevyšlo ....
Vhoole, jdem do toho. A naučím tě i jiné věci, které ještě neznáš. Ale to už je opravdu vysoká škola lovu.
Naposledy upravil(a) figi dne úte 17.11.2009, 11:09, celkem upraveno 2 x.
jeste bych dodal osobni zkusenost s takovymto lovem....plati to obecne pro vsechnu zver (u danka nevim
) a obzvlast u cerne ... takto se da lovit na otevrenem prostranstvi (louka pole) kde neni v dosahu kryt pro zver.cerna ma li pobliz kryt tak okamzite zatahuje.zmatene se chova uprostred lanu ale ne pobliz krytu
je to i jeden z duvodu proc pisu ze tento lov podle mych zkusenosti prichazi v uvahu pouze na vetsi vzdalenost ....ale urcite ne na 40m 

jeden z mala prispevku se kterym s tebou 100% souhlasim ....a k tomu uceni ...psal jsem dej termin ...rad se priucimfigi píše:A ještě jednu poznámku - mnohokrát jsem slyšel návod - musíš střelit prvně srnu, to srnče u ní počká. Je to hazard a výroba sirotků, pokud srnče odskočí, nevrátí se, a nakonec mi sami tvůrci tohoto bludu a ohavnosti potvrdili, že to většinou nevyšlo ....

podobná moudra jsem slišel od starejch "praktiků" i na černou prej střel bachnu a ta malá selata neodejdou z revíru a časem je slovíte všechny občas člověk žasne co někdo dokáže vydedukovat ve své omezenosti a touze po mase, nejsmutnější ale je že to opravdu funguje to vím díky tomu když nám srazí bachnu auto tak selata opravdu zůstanou poblíž místa kde se to stalovhool píše:jeden z mala prispevku se kterym s tebou 100% souhlasim ....a k tomu uceni ...psal jsem dej termin ...rad se priucimfigi píše:A ještě jednu poznámku - mnohokrát jsem slyšel návod - musíš střelit prvně srnu, to srnče u ní počká. Je to hazard a výroba sirotků, pokud srnče odskočí, nevrátí se, a nakonec mi sami tvůrci tohoto bludu a ohavnosti potvrdili, že to většinou nevyšlo ....
vhool, jistě máš osobní zkušenost, zvěř, když o tobě neví, orientuje se sluchem, černá 20 m od lesa, já střílel proti lesu z luk, po ráně ( lončák v ohni ) celý rudl popoběhl cca 50m směrem ke mě ( vůbec ne do lesa, protože tam odtud se jim odrazil zvuk rány ) a byl prostor k další ráně, a pak ještě jednou to samé, to už jsem střílel na cca 15 kroků. Na louce, a za světla.
Když opatrně šoulám ve vysoké trávě na slabou srnu se srnčetem, o které vím, proti větru, překvapím je, i když odskočí, ihned se zase zastaví a jistí, bleskové obeznání puškohledem a první rána, velmi často druhý kus dál stojí a jistí, když ne odskočí pár metrů a jistí, pak ihned druhá rána. Tohle se odehrává na opravdu malé vzdálenosti. No a když odskočí a zastaví se do 250m, žádný problém. Říkám tomu tlakový způsob lovu holé ( ale platí i na staré srnce ). Ještě jsem to u nikoho jiného neviděl.V lese to jde taky, ale spíš ve vysokých starých porostech s náletovými kotlíky.
V lese, kde je kryt, je to velmi obtížné, ale jde to taky. Ale ne tak často. Je to o pohotovosti. Jak se u nás říkalo - váhavej a pomalej střelec má h...o na zdi.
Když opatrně šoulám ve vysoké trávě na slabou srnu se srnčetem, o které vím, proti větru, překvapím je, i když odskočí, ihned se zase zastaví a jistí, bleskové obeznání puškohledem a první rána, velmi často druhý kus dál stojí a jistí, když ne odskočí pár metrů a jistí, pak ihned druhá rána. Tohle se odehrává na opravdu malé vzdálenosti. No a když odskočí a zastaví se do 250m, žádný problém. Říkám tomu tlakový způsob lovu holé ( ale platí i na staré srnce ). Ještě jsem to u nikoho jiného neviděl.V lese to jde taky, ale spíš ve vysokých starých porostech s náletovými kotlíky.
V lese, kde je kryt, je to velmi obtížné, ale jde to taky. Ale ne tak často. Je to o pohotovosti. Jak se u nás říkalo - váhavej a pomalej střelec má h...o na zdi.
Naposledy upravil(a) figi dne úte 17.11.2009, 11:29, celkem upraveno 1 x.
Dříve jsem takto lovil šouláním s lískovým pirštokem, poslední roky, jak říká kamarád, zbaběle s trojnožkou.
to figi: to co popisujes je ale dano podminkamive kterych lovis.kdyz se budem bavit o specifickych zpusobech lovu je to o necem jinem nez tu vseobecne plkat nehlede na to ze se od tebe lisim tim,ze neobeznavam zver bleskove puskohledem (ac ma nekolikanasobne vetsi zvetseni) ale klasickym binokularem a urcite ne bleskove ale dukladne(i vzhledem k bezpecnosti strelby protoze pri bleskovem poeouzeni zvere uz mi nezbyva cas dukladne zvazit bezpecnostni riziko).to mi vsak take nebrani v ucinnem lovu i kdyz metodu mam odlisnou.
to s tim odrazem zvukove vlny je pravda,osobne se mi to povedlo asi dvakrat ale je to jev spise u mne vzacny protoze spis vyuzivam krytu lesa nez abych se pohyboval po otevrenem terenu ....u nas je napriklad problem stareho porostu protoze je jich tu jak safranu ...vetsinou nizke klece nebo huste mlaziny
popripade otevreny teren ohraniceny hustym porostem ....
to s tim odrazem zvukove vlny je pravda,osobne se mi to povedlo asi dvakrat ale je to jev spise u mne vzacny protoze spis vyuzivam krytu lesa nez abych se pohyboval po otevrenem terenu ....u nas je napriklad problem stareho porostu protoze je jich tu jak safranu ...vetsinou nizke klece nebo huste mlaziny

-
- Častý návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Je super číst vaše moudra ale mě se ještě nestalo aby mi černá po ráně nezmyzela v krytu a to my skoro všechny střelené kusy zůstávají v ohni a to i na větší vzdálenosti a vhool ví jak to umě v revíru vypadá
Naposledy upravil(a) pribazdenda dne úte 17.11.2009, 11:51, celkem upraveno 1 x.
ZH-101 12/12,CZ550 American 9,3x62,Trijicon 3-9x40 AccuPoint
vim a u vas je to dano i tim,ze u vas je vcelku lovecky tlak na cernou a potkat ji za svetla na otevrenem poli ci louce je dost vzacnosti.navic mate okolo hodne krytu tak pro ni neni problem se schovat a co jsem si vsiml tak po otevrenem prochazi pouze za bezmesicne noci.to same u srnciho,vzdy kdyz bylo videt tak bylo nedaleko lesa ci krytu ...kdezto u danku u vas je videt ze je nelovite a jsou naprosto v klidu uz za svetla uprostred lanu nedaleko obytnych budov 

Ono, vše chce své, každý terén ovlivňuje i způsob života zvěře, já byl před pěti lety v nové honitbě ( jen písek, skály, borovice, borůvčí a vřes ) úplě zoufalej, ze svý neschopnosti, ale do půl roku jsem na to přišel, protože v tomto terénu také žijí úplně jinak. A pak už to je jednoduché.
Černá skutečně většinou po ráně odskočí, je to dáno zkušenostmi bachyní, na druhou stranu si myslím, že to ovlivňuje i místo lovu - hromady se žrádlem jsou pro ně velmi rizikové, a to oni vědí. Když jsou v klidu v lese nabo na loukách, opravdu jsou často po ráně jakoby dezorientovaní, popoběhnou, jistí, a znovu.
Černá skutečně většinou po ráně odskočí, je to dáno zkušenostmi bachyní, na druhou stranu si myslím, že to ovlivňuje i místo lovu - hromady se žrádlem jsou pro ně velmi rizikové, a to oni vědí. Když jsou v klidu v lese nabo na loukách, opravdu jsou často po ráně jakoby dezorientovaní, popoběhnou, jistí, a znovu.
dalsi vec ktera toto vse ovlivnuje to pod jakym tlakem zver v danem reviru je ...a to at pod loveckym nebo turistickym ....
To mi povídej. Lovím díky svému zaměstnání prakticky jen o víkendech, a to jsou nejhorší dny v týdnu. Super je to od úterý do pátku, ty tlaky jsou podstatně menší a zvěř už to má naučené. Každý rok touhle dobou si beru par dní volna, a to je pak jak na safari.