figi (a asi i Tommy) Neměl jsem mnohokrát problém ulovit dva nebo několikrát i více kusů najednou (a to opakovací kulovnicí - ne tím kulometem, co ukazoval vhool

) ale poloha ve které to tu (mimochodem silně O.T.) prezentujete mi přijde velmi, velmi hloupá - takové klukovské honění trika. Nebo si myslíte, že když někdo jiný střelí na divočáka a ostatní kusy nebo jeden kus buď zůstanou stát nebo se nějak dezorientovaně zpomalí nebo zastaví, tak ho nenapadne, že by mohl střelit i další? Kdyby vás to nenapadlo, byli byste velmi hloupí

. Podmínky jsou ne vkaždé honitbě, ale v každém místě honitby trochu jiné. Kdo jim porozumí a umí je v kontextu s roční dobou, počasím, aktuální plodinou na polích, směrem větru atd. využít, ten umí lovit. Ale to jsme úplně jinde než u rychlých a pomalých střel (proto mi z toho vychází to nahoněný triko

).
Tady jsme asi vám dvěma všichni odpustili odpověď na tu základní otázku, na kterou se ptal Shiva někde na začátku. Když VŠE záleží na rychlosti střely, proč to po té 243W tak naprosto zázračně a bezvadně padá i při zásazích na vzdálenost, ve které má už střela menší dopadovou rychlost než střela ze 7x57 v 50ti metrech od ústí. A to (při těch reálných cca 880 - 900 m/s u 243W na ústí) zase není tak daleko
Já na zázraky moc nevěřím ale s myslivci, co věří v zázračnou moc nějaké zbraně se občas setkám

Pokud to u vás dvou bylo v poloze "věřím své zbrani", nic jsem neříkal ale teď když se k té dříve věcné debatě přidaly pojmy jako "vysoká škola lovu", jaké je umění stihnout dva výstřely za sebou a pod. působíte alespoň pro mne dojmem hlupáků triumfujících díky toleranci ostatních.
Pravda je, že v poslední době na druhý kus moc nestřílím (asi vyjma té srnčí zvěře), je to totiž daleko víc práce vyvrhnout, ošetřit, odtáhnou a odvézt víc kusů najednou

(jen doufám, že si večer nepřečtu v tomto vláknu zas nějakou O.T. přednášku o přírůstcích, nesplněných plánech lovu a pod.

)