Nesmíš věřit všemu co se píše v novinách. Pes byl soukromý majetek i výcvik probíhal v soukromé režii. Majitel psa (můj švagr) je teď služebně pryč a po dobu jeho nepřítomnosti ho na cvičák plus na vycházky vozila jeho manželka a jeho máma, na cvičáku měl svého profi cvičitele. Pes teď udělal nějaké zkoušky (přesně nevím, ani jeho žena mi to přesně nedokázala vysvětlit pouze nějakou zkratku snad ZZV 2 - kdo víte tak napište, mě se to nikde nechce hledat. Ještě snad, že tyhle zkoušky dělají až pětiletý psi. Berte to ale s rezervou). Taky říkal, že má Bax luxusní vlohy na vyhledávání drog a výbušnin. To málo co o služebních zkouškách vím, tak stopa a rukáv patří k základnímu výcviku.Lotr píše:Mimochodem, napadá mě ještě jedna myšlenka. Jak to, že služební pes za 100.000,- kaček českých pobíhal s nějakou ženskou volně po lese? Neměl by být někde v kotci na základně AČR pod dohledem kynologa a věnovat se výcviku? To si může kde kdo půjčit domů služebního psa armády a chodit s ním jen tak na procházky?
Mimochodem po druhé: Na střelectví.cz padla ještě jedna myšlenka. Ten myslivec mohl také jednat v krajní nouzi, pokud ten pes na něj opravdu zaútočil. Pes byl cvičen prý jako stopař pro speciální jednotky a tam pokud vím, se vybírají zejména agresivní psi. Tohle tady ještě nikoho z nás nenapadlo?!
Příspěvek od vhool »
Pitva i rekonstrukce už proběhly. Rekonstrukce byla jak z kriminálky Las Vegas, jen místo laserů na zjištění směru a vzdálenosti používali natažené provázky a svinovací metr (nebyl jsem při tom, vím jen z vyprávění od švagrový) Závěry z pitvy znám, ale právnička doporučila zatím nezveřejňovat. Ale o pár příspěvků výše jsem popsal vstřely a výstřely i směr kulek, takže si zatím udělejte představu sami.Leon píše:Nazdar Hanzi216 tak jak to vypadá na myslivosti byl odkaz na článek z blesku kde tvrdí že už byla pitva a rekonstrukce