Tak co hony pánové?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Tak co hony pánové?

Příspěvek od Tomfi »

johny77: Nechci kárat nebo tak nějak, mi to hodnotit nepříšluší. Ale to že dostanete dospělé kusy, neznamená, že je můžete lovit při společném honu, tam je to jasně dáno a žádné výkrucánky neexistují. Ale ono se to všude přechází
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Jen pro informaci, v jednom nedalekém sdružení hned na nástupu každoročně upozorňuje hospodář,že při ulovení jelena nebo kňoura dostane střelec pokutu v řádech tisíce korun,takže je na každém jak se zachová,když na něj vyběhne třeba čtrnácterák,kterýho může mít :wink: za pár tisíc doma.
johny77: říkáš 60 kg,tak to sekáč určitě nebyl... :D
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tommy, pak ještě ten hospodář to zdokumentuje, hodí věřejné zprávě, a jseš bez lístku a zbraně a ještě s pokutou.
Jenže kolikrát se chce někdo s takovou prací zatěžovat natož pak se s někým dohadovat. U jelena bych tomu věřil u kňoura pokud to bude nějakej sekáč máchne se rukou. Jinak opravdu 60kg prase, je trošku na sekáče málo. Tam to opravdu nikdo nepozná.
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Ono s ulovením čtrnácteráka za nějakou pětku ..... by asi pravda nebyla za prvé nikde neni psáno,že trofej je střelce a za druhé by ten střelec asi opravdu skončil.O nahánkách si myslím své doba mě donutila dělat je i unás.Lončák je běžně v této době okolo 80kg povoluji do váhy 6okg.Můžu říci,že každý si raději uloví sele.Ikdyž lončák je povolen.Těch 5000 už toho knoura nevrátí,ale bohužel střelec, bohužel příjde o lístek ne že by ho snad někdo chtěl udat,ale na této akci neni sám a vždy se někdo najde.Vždy je potřeba lovit s rozvahou.Nevím jestli to byl sekáč a nebo ne,třeba jsi se špatně vyjádřil 60kg na lončáka je normální váha.Vše se dá zjistit podle zubů.A to dost přesně.Jednou jsem pomáhal otci dostřelit domělého knoura 2VT.Vyvržen 110kg ,jaké bylo moje překvapení,když se mu teprve začínala prořezávat poslední stolička.Alespon jsem viděl jakou to tenrkát klidilo závist.
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Já jsem tím chtěl říct,že je to pouze náznak onoho hospodáře,pokud někomu nebude vadit ta pokuta,která je okolo 5000kč,tak jak je libo.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Já jsem jen chtěl napsat to,že odemě bys to neuslyšel .Prtože vím co je hlaní příčinou toho co se v populaci černé děje.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Odhadl jsem ho jen podle zbraní.. Šel do výkupu.. Ještě jsem zapomněl poznamenat to, že měl buď starou ránu a nebo špatně srostlé kosti v zámku.. Když jsme ho chtěli rozříznout zjistili jsme, že mu drží jen na malé části kosti.. Nikde nebyla vidět stará ráno, hnis nebo něco podobného.. Ale na tohle se nechci vymlouvat.. Je zajímavé, že na téhle naháňce jsme ulovili ještě jedno sele, které mělo starou ránu na běhu.. Přední levý běh mělo jednu takovou kouli.. podle mě taky z naháněk.. Jinak,střelil jsem lončáka na jaře a měl taky kolem 65kg,takže souhlasím se zdendou..
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Já vím Zdendo,právě ti kňouři nám nějak ubývaj... :(
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Mysl. hospodář, který přivře obě oči nad tím, že mu někdo za peníze střelí chovnou zvěř, by měl před zraky ostatních roztrhat svůj průkaz mysl. hospodáře a odejít do důchodu :!:
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Ta vysoká tam jen přechází,takže chce udělat jen radost lovcům.... :? :?
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Tommy: No tvé názory jsou poněkud no jak to říct velmi zajímavé. Spíše než radost lovcům, dělá ze sebe opravdu špičkového MH. Ještěže je stále daleko více těch, kteří ctí zákony a dělají myslivost, než těch obchází zákony a ještě dělají to co dělají.
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Tomfi píše:Tommy: No tvé názory jsou poněkud no jak to říct velmi zajímavé. Spíše než radost lovcům, dělá ze sebe opravdu špičkového MH. Ještěže je stále daleko více těch, kteří ctí zákony a dělají myslivost, než těch obchází zákony a ještě dělají to co dělají.
Tomfi,bylo to myšleno ironicky...
Kubajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Kubajs »

Tak 28.11. hon u nás. Bohužel jsem se nemohl zúčastnit :( Slovilo se 55 zajíců a 2 kohouti.
Dnešní hon v Kobeřicích, kde jsem byl pozván. Hon byl dobře organizován, ve čtyřech lečích se nam poledlo střelit 59 zajíců a jednoho kohouta. Počasí nám přálo. Já jsem vystřelil 4x a přispěl jsem třemi zajíci do delkového poču na výřadu...
Marlin XS 7 243 win, cz 550 lux 8x57JS, ZP 45 16/65, ZP 149 12/70
ČENDA
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČENDA »

Včera na honu v Jílovém u DC se ulovily čtyři selata a dva kusy vysoké. Bohužel nám asi jedenást kusů uteklo,ale i to k tomu patří. Prostě prorazily a byly fuč. Jinak perfektní organizace honu se vším všady :!: .Na takto organizovaný hon je opravdu radost přijít...
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Včera další hon na drobnou v našem MS. Uloveno bylo 15 zajíců a 34 kohoutů. Počasí vyšlo, i když na poli spousty bláta. V jedné z lesních lečí na mně vyběhl na cca 2-3 metry lončák. Když mně spatřil, doslova zabrzdil a sedl si. Pak prohrábl všemi běhy a prorazil dozadu, kde nikdo nebyl. I když se říká, že na prase na krátko broky platí, ani mně nenapadlo to zkusit a rychle jsem přebíjel jednotnou střelu, což jsem nestihl. I tak ale krásný zážitek a zpestření včerejšího honu. K výřadu jsem přispěl 8 kohouty a jedním zajícem, což jen potvrzuje včerejší přízeň Diany s Hubertem, kteří mi dopřáli krásné zážitky a učinili mně tak nekorunovaným králem honu.
Všem do právě probíhající lovecké sezóny na drobnou zvěř přeji mnoho zážitků (a to nejen loveckých) a lovu zdar!
Odpovědět