Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
kasari
Moderátor
Příspěvky: 1003
Registrován: sob 18.7.2009, 15:07

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od kasari »

to lörinc - říkáš, že se mnou nesouhlasíš, ale říkáš prakt. totéž , co já... :lol:

Jinak řečeno - buď organizace, jak popisuju, nebo neorganizovat nic... Na naháňku do honitby VLS divize Karlovy Vary se nebojím, jinde lovím jen individuálně. A proto mám pocit, že jiná cesta není... jestli bohužel, nebo bohudík, to si musí každej určit sám :wink:
Ulkomaalainen...
Uživatelský avatar
lörinc
Zkušený diskutér
Příspěvky: 962
Registrován: čtv 24.5.2007, 17:33
Bydliště: Prostějovsko

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od lörinc »

v tehle otazce by me zajimalo procento ulovene zvere vysoke a cerne na spolecnych lovech a individualnich. U ostatni zvere podle me problen neni (skody).
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
vhool

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od vhool »

necitim se fundovan zde soudit dany pripad protoze jsem tam nebyl ale co si troufnu je rici ze platime dan za laxnost pri vychove novych clenu naseho cechu a zaroven za laxni pristup k tzv.zaslouzilym clenum ... at mi nokdo nerika,ze clovek ktery porusuje pravidla to dela prvne ...tezko a nebo male procento.parkrat jsem se jiz setkal na spolecnych akcich se stejnymi jedinci se kterymi jsem mel jiz tu cest treba jen je napominat za nevybitou flintu .... je to o lidech a podle mne hlavne o te organizaci a nekompromisnim pristupu organizatora.je to i jeden z duvodu proc nejsem priznivcem spolecnych akci se zbranemi ,ba naopak a kdyz uz se zucastnim tak jen kdyz to je nutne ze spolecenskeho duvodu.jinak souhlasim s tim co tu napsal kasari...evidentne vi o cem pise ....
Uživatelský avatar
yardaz
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 369
Registrován: stř 31.12.2008, 16:00
Bydliště: Plzeň - sever
Kontaktovat uživatele:

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od yardaz »

Edelweiss píše:Pánové klid, značka Česko-Moravská mslivost je dlouhodobě v řiti. Stačí sledovat kauzy, interlov, halali atd. O tom že páni v Praze si dělají myslivost po česku a za peníze všech si zřizují soukromé honitby nemluvě. Za odevzdaných 500 na hlavu dostanete jednu ročenku na sdružení a rok, toto může hájit jen idiot a nic s tím nedělat jen stádo volů!!!
Tato organizace má dělat všem MS servis, to obnáší školení, informace a taky právní+mediální zastoupení. Proto bych se o Myslivosti jako celku vůbec nebavil, totální rozklad a honba za penězi čpí z každé akce.
Bavit sa můžeme jen o jednotlivcích a ti chybují a tak tím vylepšují jméno všem. Tím že sa tu budeme napadat popř. hájit ten současný bordel sa nic nezmění. Takže chtějme zmeny samy za sebe, za každé MS a pokud s tím majů páni v Praze problém (halalí ho má 100%) tak si najděme jiné pojišťovny, servisní organizace a mluvčí.
Tohle co jsi napsal, bohužel neplatí v ČR jen pro myslivost..... :evil: :evil:
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
Uživatelský avatar
Lotr
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2115
Registrován: úte 02.9.2008, 7:03
Bydliště: lounsko

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od Lotr »

4 kasari : Co je špatného na tom, že organizátor zvládá, že se mezi 100 lidmi nenajde jeden ..píp... , který nezvládne svou vášeň a nezavdá si z placatice? Není snad povinností hospodáře poslat domů ty, kteří jsou pod vlivem? Můžeš mít na honě 99 dobrých myslivců, ten stý udělá chybu a už se tu hádáme mezi sebou jak malí kluci. Každý si zodpovídá za své chování sám a pokud vím, kolektivní vina neexistuje.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3404
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od dalas »

Jak se to stalo a čí je to vina si nedovolím soudit. Může to být i nešťastná náhoda. Snad se příčiny neštěstí dovíme. Je však současným trendem zvát na naháňky kde koho, Čím více střelců, tím větší pravděpodobnost úlovku a ze strany organizátorů většinou není počet hostů limitován. Ta by sano o sobě nebylo na závadu při dobré organizaci a zkušených lovcích. Dle mého názoru ale se na tyto akce dostává tímto způsobem spousta hostů (o domácích by to mělo být známo), kteří nemají zkušenosti a nejsou to schopni přiznat, nedovedou zkrotit loveckou vášeň a chtějí si za každou cenu něco střelit, protože to je pro ně vzácná příležitost. Organizátor to neví a postaví je kamkoliv a zvoucímu je trapné se takovéhoto kolegy patřičně ujmout. A pak už je to jen na tom, jak se vyvine situace. Tohle (tím ji nehájím) ČMMJ nikdy nezvládne, to je o konkrétních lidech.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
kabát
Zkušený diskutér
Příspěvky: 600
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od kabát »

to kasari - nemyslím si , že řešením je postavit ke každému střelci průvodce, to jde snad u poplatkových pantátů.
Ne každý je opravdu vybaven a připraven na lov zvěře na nahánce, ovšem není možné si zvykat a trénovat v leči.
Opět postřeh od švédů, jinde zkušenosti nemám: před účastí na lovu jsem musel přinést potvrzení z jejich střelnice o praktické zkoušce ze střelby na běžící cíl. Lidová myslivost v našich končinách není na takový přístup zvyklá.
U nás děláme cvičné střelby na střelnici, brokové a malorážka. Z toho je hned vidět kdo jak se zdraní zachází, jak střílí a co se mu jeví jako dobrý zásah. V praxi jsou výsledky podobné.
Media nemají zájem - vyšší zájem - rozpitvávat případy postřelených policajtů, vojáků, to jsou jen nezbytné informace.
Myslivci to je kategorie bez ochrany, ti se properou do poslední niti.
Chodím na nahánky, které jsou pouze pro zvané hosty, pozvánky se posílají ověřeným hostům, kdo ji nemá jde domů,kdo se neosvědčí , příště ji nedostane.
Bohužel ale tady jde fakt i o život.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od Zdenek41 »

Za to co jsem napsal já si stojím.Myslivost je činnost,kterou provádí člověk.A kde je člověk hledej chybu.To,že se tu někdo ohání starejma strejci a nebo podobně neberu vůbec v potaz.Já osobně znám mnoho těchto stréců,kteří některé dnešbní jinochy strčí mockrát do kapsy.Píše se tu o poplatkových lovech s pruvodcem...Jak my z nasema podmínkama způspoby lovu si většina neumí představit to vaše vy v našich podmínkách to naše.Pár komerčních akcí jsem naštívil tak vím o čem se tu píše.A viděl jsem taky svoje.Učast 70střelcu Simonovi atd.Nemám rád nahánky,ale věřte ač se mohu těchto akcí učastnit zadarmo,nechávám si přejít chut.A ne proto,že se bojím.Vedle mám jatka tak si mohu zajít tam.Je vidět,že se začínáme pomalu rozdělovat na skupinky.Ale myslivost je jen jedna.Chápu za dva roky se bude lámat chleba.Mě jenom štve jedna věc to,že je někdo postřelen proběhne všemi médii,ale jak se to vyšetřilo už chybí.Ono je lehké kritizovat,vidím jak se dnes všichni z těch jinochů a chytráků se ženou alespon u nás udělat si jenon v dnešní době zkoušky pro MH.Vždyt může každý,jenže ono je jednoduší radit dělat s druhých č......Po boji je každý generál.Píši předem,že na toto téma jsem vyčerpal již vše.
Hunter
Častý návštěvník
Příspěvky: 79
Registrován: pon 25.8.2008, 15:18

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od Hunter »

Edelweiss píše:...Stačí sledovat kauzy, interlov, halali atd. O tom že páni v Praze si dělají myslivost po česku a za peníze všech si zřizují soukromé honitby nemluvě. Za odevzdaných 500 na hlavu dostanete jednu ročenku na sdružení a rok, ...Tato organizace má dělat všem MS servis, to obnáší školení, informace a taky právní+mediální zastoupení. ..Takže chtějme zmeny samy za sebe, za každé MS a pokud s tím majů páni v Praze problém (halalí ho má 100%) tak si najděme jiné pojišťovny, servisní organizace a mluvčí.
Naprosto se s tímto ztotoznuji a plne souhlasim :!: Proto jsem se minuly rok rozhodl po dlouhe dobe dal nedotovat tu bandu v Praze a zaplatil si pojisteni u CP. Bohuzel, takovych je stalo malo na to, aby to se slavnou CMMJ hnulo. Presne jak pises, CMMJ by mela zajistovat veskery servis pro MS, ale to se vubec NEDEJE a naplno se to ukazalo pri ucinosti noveho zakona o myslivosti, kdy nikdo z radovych myslivcu nevedel, co delat, a nikdo z CMMJ neporadil :evil:
Pili
Nový návštěvník
Příspěvky: 27
Registrován: pát 10.7.2009, 16:19

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od Pili »

Já přidám jeden postřeh s vánočních naháněk - stále více členů a hostů přichází na naháňky se samopaly předělanými na loveckou zbraň. Několikrát se stalo, že stříleli na divočáky 8-12 střel a strženi tím, jak jim to bouchá, pálili i tam, kam vůbec neměli.... Navíc malá ranivost způsobila, že se našla barva, ale zvěř se už nedohledala. Pouze jednou střelil chlapík na zadáku prase, které prošlo kolem samoplaníka. V praseti bylo 5 střel (bouchal střílel od 40 do 8 kroků), žádná z nich ale neprošla ven... Jinak souhlasím, že chování některých lidí na štontech je otřesné a takový člověk si koleduje o průšvih. Většinou to bohužel odnese ten, kdo ho pak trefí.
vhool

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od vhool »

panove klidek prosim,udelal bych to same protoze je dobrym zvykem kdyz odkazuji na nejakou udalost v tisku,ze zkopiruju nazev a dam odkaz na media....navic jste se potkali o pouhe 4 minuty a to je dosti pochopitelne ze se to povedlo zadat dvakrat.logicke je ze se zamyka vlakno s malo pripevky kdyz jde o stejne tema navic se po case smaze aby se setrilo misto na serveru.

to patrol: to co edik udelal patri k zakladnim cinostem moderatora tak jaksi nechapu tve rozhorceni ......
Pili
Nový návštěvník
Příspěvky: 27
Registrován: pát 10.7.2009, 16:19

Re: Při honu na Benešovsku byl těžce zraněn myslivec

Příspěvek od Pili »

Vrátím se k původnímu tématu. PČR má tři podezřelé, bohužel všichni se nechali strhnout a ze samopalů stříleli do rudlu prasat v leči. Postřelený měl štestí v neštěstí, že má čistý průstřel nad kyčlí a navíc malou ráží. Bohužel se nenašla kulka, takže viník nebude potrestán.
Odpovědět