Reference na offroady
Re: Reference na offroady
u ZJ bylo par kusu v USA pouze zadohrab,naftove evropy a nektere benzinove mely zadohrab s raditelnym predkem jako vetsina aut a nejpovedenejsi jsou "chytre" 4x4 quadratrack I a II generace,II generace se povedla asi nejlip.vsechny ZJ (snad jen krom zadokolek) maji jeste redukci
-
- Pravidelný diskutér
Jestli jsem to dobře pochopil, tak QuadraTrac má polohu 4FullTime. Za normální podnímek je 100% kroutícího momentu na zadní nápravě a při prokluzu diferenciál rozdělí moment na před a zadek ??
nene,qudratrack je stala 4x4 s rozdelenim 50/50. Q I ma ze v pripade prokluzu jedne z naprav tak pomoci mezinapravovyho difu prenasi vice krouticiho na napravu s lepsi trakci popripade ho uzamkne,QII umi to same ale navic i mezi kolama na jedne naprave ale pouze kvuli zvysene svornosti difu.diky tomu je daleko mensi prokluz kol a vuz je schopen jet po dvou kolech uhlopricne nebo se sundanou jednou kardankou.nejnovejsi vykoumanost jeepu je Qudra Drive ale to je uz u modelu z nezavislym zavesenim a tam je to jeste vychytanejsi ....Hans88Vagus píše:Jestli jsem to dobře pochopil, tak QuadraTrac má polohu 4FullTime. Za normální podnímek je 100% kroutícího momentu na zadní nápravě a při prokluzu diferenciál rozdělí moment na před a zadek ??
zajímají mě Vaše zkušenosti se Suzuki Jimny. Hledám nějaké univerzální vozidlo jak na silnici tak do revíru (asi 70% silnice) a tenhle drobek by se mi docela líbil.
Dík
Dík
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
no na pomer silnice/teren 70/30 nevim,spis bych volil nejaky SUV treba vitaru,zalezi co si predstavujes pod slovem teren .... 

terén... no u nás v téměř polní honitbě to pro mě znamená hlavně polní cesty s vyjetýma kolejema od zemědělců, sem tam větší díra. Jinak na sněhu do těch 30cm (více jen výjmečně)... tedy pro někoho terén, pro vás z kopečků pohodička 

KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
no tak vitaru nebo tuhle kategotii,jimmi je na silnici nic moc kostitras.zalezi jen na penezich ale tohle ti zmakne kazdy SUV na lepsich gumach ....
je to trochu mimo, protože to není čistokrevný offroad, ale nemáte někdo zkušenost s používáním Renault kangoo 4 x 4? Po včerejší "konzultaci" s vhoolem jsem hledal mezi SUV a narazil jsem v jednom bazaru na tohle. Přiznám se, že se mi tenhle typ vcelku líbí a z praktického hlediska bych ho rozhodně užil, jen jsem nikdy nic neslyšel o té 4 x 4. Aby to nebyl nějakej poruchovej kočkopes? 

Naposledy upravil(a) Perník dne čtv 04.2.2010, 11:26, celkem upraveno 1 x.
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
-
- Administrátor
Asi to bude na principu haldex spojky. Normálně to jezdí jen s předkem a zadek se přiřadí při prokluzu předních kol. Asi stejné jak Octavia 4x4. Nebude to do nijak těžkého terénu, ale zase v blátě a sněhu je to lepší jak 1 poháněná náprava.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
no ja od francouzu utikam vseobecne hodne daleko

To já taky,ujedeš pár desítek tisíc a každý kolo jede jinam.Frantíkem tam a vlakem zpátky. 

Perníčku kamaráde zkus se poptat někoho od České pošty. ČP nakoupila Kanga 4x4 ve velké míře pro svoje pošťáky, co jezdí hory a vesnice. Používají to každodenně, měli by o tom něco vědět.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
člověče, kde já v polabí seženu horskýho pošťáka? 

KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
4 Perník: píšu VESNICE a hory. U nás jsem už je viděl jezdit taky, takže musí jezdit i u Vás, polabí nebo poohří, všechno jedna rovina s pár kopečky 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
Chcem kúpiť niečo do revíru , dakedy dávno som mal ARO M 461 chcel by som niečo s aspoň takou priechodnosťou v teréne , páči sa mi Pajero alebo Grand Vitara , malé auto nechem v žiadnom prípade Patrol je už dosť velký . V každom prípade musí mať uzavierku dif. a kedˇ benzínový motor tak redukciu aby vladal , na spotrebe mi pri tých 2OO - 3OO km mesačne nezáleží , chcem to do revíru , na chatu - pracanta nie leštenku , tak 8-12 ročné aby ma nemrzelo ked ho budem ničiť . Čo mi poradíte .
Pajero alebo Vitara ?
Pajero alebo Vitara ?