Steyr Mannlicher versus Sauer

Vše o kulovnicích a malorážkách
vhool

Re: Steyr Mannlicher versus Sauer

Příspěvek od vhool »

o mne je znamo,ze ulitavam na trosicku jine kategorii ale co se tyka vami zminovanych tak pro mne je jednoznacny favorit a sice M03 a je celkem jedno v jakem provedeni.mauser je mauser a navic tahle flinta mi jak "sedi" tak se mi mooooc libi takze aldo tise ti v dobrem zavidim :wink:
Climber
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Climber »

Díky za tenhle příspěvek, s Mannlicherem to mám stejné. Jakýsi pocit, že právě tohle je ta pravá flinta. Že by "láska"? Nicméně jsem rád, že jsi mě upozornil na ty plastové detaily, to se mi moc nelíbí. Možná se budu muset odmilovat. :D
Sauer 202 Stutzen 308 W, Zeiss Victory Varipoint 2,5-10x50, Patterdale terrier
vhool

Příspěvek od vhool »

to climber: no jestli je tva laska prava tak by jiste nebyl si flintu vymazlit treba tim,ze si nechas plastova udelatka vyrobit z kovu ale na druhou stranu,u flinty za tyhle penize uz by to musela byt laska jako tram :wink:
Climber
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Climber »

Asi tak pravá nebude, zřejmě to zavání lehkou promiskuitou směrem s Saueru :) :) :)
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: :lol: :lol: holt clovek neni od prirody monogamni 8)
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

To neděláš dobře Jaromíre, s tím Saurem...Jednou to poznáš... :lol:
Ulkomaalainen...
Stopař
Moderátor

Příspěvek od Stopař »

kasari píše:To Stopař - to o Mauseru jsem už slyšel v poslední době víckrát. Steyer mě ale vyšel na 30. Takže pak ten rozdíl už byl větší... Asi bohužel.
Já viděl pár tvých obrázků tady na fóru a na nich jde flinta vidět, takže - pokud se nemýlím - máš toho mannlichera v plastu, a to pak možná není až tak nápadná ta pojistka i ten zásobník a pochopitelně to je i za jiný peníz. Plasty jsou pořád levnější než dřevo. Mauser v plastové verzi bude asi taky levnější. Ale protože to tak nějak nejde přes mé srdce, tak jsem se o to blíže nezajímal.
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Climber
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Climber »

to kasari: A sakra, tak Mannlichera jsem skoro odpískal. Nechceš mě doufám nahlodat i ohledně Sauera? To by se mi začal hroutit celý plán.
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

To Climber - pochopils to dobře... :lol:

Po tom všem, co jsem se dozvěděl poslední dobou, bych radši přišetřil a šel taky do Mausera.

To stopař - máš úplnou pravdu. Ke dřevu mi taky lepší sedí kov. Kombinace plast dřevo mi připadá trochu divoká.
Ulkomaalainen...
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Climber, kup si to co se Ti bude líbit a coTi bude pasovat. Nevím jakou zbraň má třeba kasari, že umí tak dobře radit. Ale jak už tady několikrát zaznělo, tak každý bude chválit to co zrovna má doma, protože to je to nejlepší co se dá koupit a ostatní bude odsuzovat i když to třeba neměl nikdy v ruce na nikdy s tím nelovil.
LOVU ZDAR!!!
Sauer 202 Highland - 270W, Meostar R2 2-12x50 RD
ČZ 527 - 223 Rem, Artemis 2100 7x50 RD,
ZKK 600 - 30.06 Spr. Yukon Photon 4,5x42 RT
IŽ 27 E - 16/16
Drsnosrstý jezevčík Cit od Aglaii
Climber
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Climber »

Zdravím, souhlasím, že je to hodně o sympatiích, ale tohle téma jsem založil právě abych se dozvěděl od lidí, kteří s těmito zbraněmi mají nějaké zkušenosti konkrétní poznatky z každodenního užívání (nějaká drobnost, která člověka pak rozčiluje nebo omezuje v použití atd.). U tebe vidím, že máš Sauerku. Narazil jsi na nějaký takovýto problém?
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Já tu Sauerku mám teprve od podzima. Lehká ( 2,7kg ), pěkná zbraň, která mně velice dobře pasuje do ramene. Spoušť s napínačkem chodí i bez napínáčku lehce. Super montáž, optika se nechá během okamžiku sundat a zase nasadit. Závěr jde také lehce. Nikde nic nerachtá, vše je dolícované. Pěkné dřevo. Pojistka mně nevadí. Úzké předpažbí, které se dobře drží, protože je u této zbraně jednořadý zásobník, což se třeba o Mannlicheru říci nedá, tam je cívkový zásobník a proto je předžpažbí široké. Jinak tyhle dvě zbraně jsou asi tak ve stejné cenové kategorii, tak opravdu záleží na vkusu.
LOVU ZDAR!!!
IŽ 27 E - 16/16
Climber
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Climber »

Ještě malý dotázek týkající se rozdílu mezi Sauer 202 Stutzen a Highland. Vím, že Highlandka má polopažbu, kanylovanou hlaveň a pokud vím i lepší dřevo a je lehčí (o něco málo). Je tam nějaký další rozdíl?
Skalák
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Skalák »

Co vím, tak Stutzen váží 3,3kg, délka hlavně je standartně 600mm pro běžné ráže, ale dá se na objednávku dát kratší. Klika závěru je plochá stejně jaku u Highlad. Celková délka je cca 112 cm. Highland má celkovou délku 102cm, kanelovanou hlavěň ( 510mm ) a odlehčený závěr. O jiných detailech nevím.
Tady jsou fotky : http://skalacek.rajce.idnes.cz/Sauer_20 ... G_0958.jpg
LOVU ZDAR!!!
IŽ 27 E - 16/16
kasari
Moderátor

Příspěvek od kasari »

To Skalák - mám doma Steyera pro Hunter, ale jestli sis všim, nechválím to, co mám doma... :wink:

A radím ne proto, že bych všemu rozuměl, ale proto aby si třeba všiml Climber některých detailů. Třeba toho, že není pravda, že Sauer 202 Stutzen má hlaveň dlouhou 600, ale jen 510 mm, jako skoro všechny štucy. :wink:
Stejně tak celková dýlka je u obou modelů Saueru stejná - 1025 mm.
A do třetice - Mannlicher cívkový zásobníky už nedělá, dělá dvouřadý. Což na rozdíl od Sauera umožňuje 4-ranný zásobníky, kdežto Sauer jen 3-ranný.

Když už radit, tak říkat všechno... :wink:
Ulkomaalainen...
Odpovědět