Kulovnice - ČZ
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kulovnice - ČZ
Nevíte někdo jak je to u kulovnice CZ550 s pojistkou? Mám starší model a ta jí má jen dvoupolohovou. No a já bych jí rád vyměnil za třípolohovou. Líbí se mi totiž,že můžu při zajištěné flintě otevřít závěr a vyndat patronu.Bohužel mi nikdo známý nebyl schopen říct co to všechno obnáší a jestli to vůbec jde. Díky předem za radu.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Myslím, že by mělo stačit vyměnit jen páčku pojistky. Na mé 3-polohové pojistka 3 drážky, do kterých zapadá odpružený aretační váleček. Předpokládám že dvoupolohová má jen 2 drážky, ale jinak je kostrukčně uplně stejná. Výměna by neměla být žádný problém.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
neni to opravdu zadny problem,meni se jen ta packa a je to prace na par minut.jestli ale nems s timto zkusenosti tak navstiv puskare,mel by ti to udelat na pockani (vcetne dodani dilu)
-
- Pravidelný diskutér
Chtěl bych se zeptat jestli by se dala předělat CZ 527 American v ráži 223rem na 6,5 Grendel? Co se táká hlavně asi nebude problém, ale závěr má u 223 menší dno než Grendel, který vychází z 7,62x39.
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
-
- Zkušený diskutér
Neměl by být, problém bude zásobník - carbine je asi o 1-2mm širší
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Pánové měl bych dotaz, dá se namontovat na CZUB 550 lux na místo francouzského německý napínáček? A neznáte někoho kdo to umí a dobře umí...
Díky za odpověď.

Ještě prosím přibližnou cenovou hladinu.
Tak se ke mně dostala tolik vytoužená CZ 550 Medium Lux v ráži 9,3x62. Pán, u kterého jsem si ji objednal mě jí vyladil (pažba, lapování a kroužkování závěru, úprava spouště, napínáčku a pojistky) šupl na to Meoptu 7x56 na jednodílné násuvné montáži a světe div se mám pěknou flintu, která střílí na sto metrů pět ran do průměru 3 cm s obyčejným polopláštěm od SB. Je to jíž moje třetí CZ 55O a nemohu na ně říct půl křivého slova. Ale když se mě do ruky dostala kolegova nová 550 kterou koupil v obchodě a byla bez jakýchkoli úprav tak to nebyla zrovna příjemná flinta co do ovládání. Jak střílela nevím, to jsem nezkoušel.
-
- Nový návštěvník
Prosím o radu zkušené uživatele CZ 550. Mám novou kulovnici, vím, co mám asi tak za vynaložené peníze očekávat,ale co mě fakt S.RE je to, že zakončení na klice závěru - kulička není připevněna na pevno.
Při natahování a zavírání závěru se mi v ruce tato kulička otáči- pohybuje a to mě fakt totálně vytáčí. Mám pocit,že snad za 20.000 Kč by alespon taková blbost mohla a měla fungovat tak, ja má.
Prosím tedy o radu, jak to udělat, aby tato kulička jednou provždy držela na svém místě. Prosím o rady pro "domácí" aplikaci. Předpokládám, že to vyřeší sekundové lepidlo,ale kdyby byla nějaká další rada, budu vděčný. Díky.
Při natahování a zavírání závěru se mi v ruce tato kulička otáči- pohybuje a to mě fakt totálně vytáčí. Mám pocit,že snad za 20.000 Kč by alespon taková blbost mohla a měla fungovat tak, ja má.
Prosím tedy o radu, jak to udělat, aby tato kulička jednou provždy držela na svém místě. Prosím o rady pro "domácí" aplikaci. Předpokládám, že to vyřeší sekundové lepidlo,ale kdyby byla nějaká další rada, budu vděčný. Díky.
SAUER 202 ELEGANCE 8x57 JS, 3-12x56 ZEISS VICTORY DIAVARI RD - osnova č.60 - 2. optická rovina
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)
Broková kozlice CZ UB 581-4 (12/12)
v pripade,ze mas novou tak bych to resil reklamaci.pro starsi kousek je nejlepsi reseni to doletovat nebo volit nejake lepidlo ale urcite ne vterinove.spis neco na bazi pryskyric....
Ta kulička je na kliku závěru našroubovaná, stačí ji upnout do svěráku ( přes měkké podložky ) a opravdu natvrdo dotáhnout. Závěr přitom dobře slouží jako páka. Pokud to dotáhneš " na krev ", nepovolí se.
otazka je,zda tam soudruzi ten zavit udelali spravne,nebylo by to poprve kdyby tam byl strzeny a pak ani oprava tohoto zavitu moc neresi,myslim trvalefigi píše:Ta kulička je na kliku závěru našroubovaná, stačí ji upnout do svěráku ( přes měkké podložky ) a opravdu natvrdo dotáhnout. Závěr přitom dobře slouží jako páka. Pokud to dotáhneš " na krev ", nepovolí se.

-
- Pravidelný diskutér
Ja to vyresil cervenym loctite na srouby a staci utahnout rukou a po vyvrzeni lze rozebrat jen pokud ohrejes nad 1000st. Kazdej slusnej automechanik jej pouziva a urcite ti na ten zavit ty dve kapky da. 

jak jsem psal,reseni je vicero jenze panove zapominate na jednu vec,jestlize to kolega vyresi samo domo tak muze v budoucnu prijit o zaruku,pise ze jde o novou zbran tak kutilstvi neni na miste.mam zkusenost,ze v pripade reklamace se pak vyrobce toci na uplnejch kravinach 

Pokud se jen dotáhne kulička na závitu, žádné ohrožení záruky nehrozí. A ten závit je dostatečně veliký, strhnout v tomto případě snad ani nejde.