Nože
-
- Pravidelný diskutér
Re: nože
http://en.wikipedia.org/wiki/Damascus_steel
Damasska ocel vrstvena a pak existuje ocel vikingska a hodne dalsich a a tak se necha vybrousit do ostrosti .
Jeden co dela noze mi vypravel ,ze nemuze prodat noze co proste neholi .....Vrstvena ocel je proste pevnejsi, nez obycejna ocel........
Damasska ocel vrstvena a pak existuje ocel vikingska a hodne dalsich a a tak se necha vybrousit do ostrosti .
Jeden co dela noze mi vypravel ,ze nemuze prodat noze co proste neholi .....Vrstvena ocel je proste pevnejsi, nez obycejna ocel........
-
- Pravidelný diskutér
Jeste jsem si vzpomnel , ze kdyz mame velky nuz jako jsou tyto---- na pochve mame mensi nuz na vsechno ostatni a tak nosime vlastne dva noze na opasku ,nekdy potrebujeme maly nuz jindy velky nuz .....jedna se dvojitou pochvu .....
Jasně a ideální je mít sadu nožů na každý typ práce jeden ne. A do lesa je budeš vozit v přívěsným vozíku za autem.
NE.
Potřebuji mít jeden nůž, na který si navyknu a na který se mohu prostě spolehnout. Já osobně taky nevlastním všechny druhy autco trh nabízí. Jedno do lesa, jedno na dálnici, jedno do práce, kabrio, atd. Když jdeš do lesa taky nemáš tři flinty a nešáhneš po té či oné podle toho co ti přijde ne.
Ocele existují určitě lepší než RWL 34, ale vše je věc kompromisu a sloučení užitných vlastností. Já jsem chtěl nerez, aby držela ostří, dalo se s ní zapáčit a né něco, co když spadne na zem, tak z toho budou ostří tři. Mi jsme zvolili tuto a nemyslím si, že by to byla volba špatná. Moje požadavky splňuje. Ocelí je mnoho a každý ať si zvolí tu o které si myslí, že je pro něho ta nejlepší. Nebo když to někoho naplňuje ať nosí nože 2, 3 nebo kolik si myslí, že je ideál.
Čas každému ukáže.
Nemyslím to zle, jen jsem napsal svoje smýšlení v téhle věci

NE.
Potřebuji mít jeden nůž, na který si navyknu a na který se mohu prostě spolehnout. Já osobně taky nevlastním všechny druhy autco trh nabízí. Jedno do lesa, jedno na dálnici, jedno do práce, kabrio, atd. Když jdeš do lesa taky nemáš tři flinty a nešáhneš po té či oné podle toho co ti přijde ne.
Ocele existují určitě lepší než RWL 34, ale vše je věc kompromisu a sloučení užitných vlastností. Já jsem chtěl nerez, aby držela ostří, dalo se s ní zapáčit a né něco, co když spadne na zem, tak z toho budou ostří tři. Mi jsme zvolili tuto a nemyslím si, že by to byla volba špatná. Moje požadavky splňuje. Ocelí je mnoho a každý ať si zvolí tu o které si myslí, že je pro něho ta nejlepší. Nebo když to někoho naplňuje ať nosí nože 2, 3 nebo kolik si myslí, že je ideál.
Čas každému ukáže.
Nemyslím to zle, jen jsem napsal svoje smýšlení v téhle věci

Blaser R8 308Win + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + RWS EVO
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
-
- Pravidelný diskutér
Ja mam levne kapesni noze na pouzivani a mam jich vice ony moc dlouho neudrzi ostri ,ale ja jsem proste profik co vyrabel noze a tak nuz jasne umim nabrousit o vsechno a nejvetsi nepezpeci jsou zde hadi ,jedovati hadi neni to tak hrozne jako v Australii ,ale nebezkeci je dost velke . Jedovati hadi zabiji rocne asi 80 000 lidi a zde jsou desetitisice usknuti .
To o nožích jsem pochopil, souvislost s hady už však ne...
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
-
- Pravidelný diskutér
http://www.youtube.com/watch?v=VkiA4Hhrjuo
vysvetlim---zde se hadi nepocitaji na kusy ,ale na tuny a tihle chrestici jsou sice v Texasu a je to jeden okres a je tam 20 000 chrestisu/chytaji/ kolik ma couty je se treba podivat na mapu,chrestis se sice vyskytuje zde ,ale v malem mnozstvi a tak pro nas jsou nejnebezpecnejsi copperhead ,watter mocasin atd nicmene clovek musi nosit nuz vsude ,nebot si musim uriznout klacek na zastraseni hada nebo zabiti co vetsinou delam ja a pokud nemam nuz had mi utece a ja pak tim mistem chodim po spickach a cim vice na jih tim je vse jedovatejsi jak pavouci tak i hadi a dalsi neprijemnosti a kdyz se takovy Cechacek dostane do Australie meli by jste ho videt ,ten chodi jen po asfalte po velkem meste atd ....nemam strach z hadu jako cernosi ti propadaji primo panice ,jak jsem je videl chodit na ryby s malorazkou a bylo mi divne proc so berou pusku a je to proto ze se strasne boji hadu
tak ja mam nuz vzdy pri sobe, abych nemusel nosit klacek , jinak nejvetsi skrtic je zde had temer 3 m dlouhy ,ale ten zere jedovate hady a drzi je v sachu a tak toho si na zahrade chovame .....neskodne zviratko...
jinak je zde dalsi problem ,ale to je na Floride ze lidem utikaji ruzni skrtici co maji doma a ono se to deje i tady, ale had neprezije zimu a tak nevime co je v te tuni ....a tak na Floride je dnes hlaseno asi 100 000 skrticu z mnoha kontinentu co proste tam nepatri ,ale jsou tam ...skrtic do tri metru neni nebezpecny cloveku ma sice silu, ale ne takovou aby mne mohl zaskrtit ,ale pokud ma vice jak 3 metry zacina byt nebezpecny a tak musime mit nejaky nuz abychom se vyrezali z jeho obeti ,nebot utok prichazi vetsinou dost pomalu a kazdy reznicky nuz je dobry ......
vysvetlim---zde se hadi nepocitaji na kusy ,ale na tuny a tihle chrestici jsou sice v Texasu a je to jeden okres a je tam 20 000 chrestisu/chytaji/ kolik ma couty je se treba podivat na mapu,chrestis se sice vyskytuje zde ,ale v malem mnozstvi a tak pro nas jsou nejnebezpecnejsi copperhead ,watter mocasin atd nicmene clovek musi nosit nuz vsude ,nebot si musim uriznout klacek na zastraseni hada nebo zabiti co vetsinou delam ja a pokud nemam nuz had mi utece a ja pak tim mistem chodim po spickach a cim vice na jih tim je vse jedovatejsi jak pavouci tak i hadi a dalsi neprijemnosti a kdyz se takovy Cechacek dostane do Australie meli by jste ho videt ,ten chodi jen po asfalte po velkem meste atd ....nemam strach z hadu jako cernosi ti propadaji primo panice ,jak jsem je videl chodit na ryby s malorazkou a bylo mi divne proc so berou pusku a je to proto ze se strasne boji hadu

jinak je zde dalsi problem ,ale to je na Floride ze lidem utikaji ruzni skrtici co maji doma a ono se to deje i tady, ale had neprezije zimu a tak nevime co je v te tuni ....a tak na Floride je dnes hlaseno asi 100 000 skrticu z mnoha kontinentu co proste tam nepatri ,ale jsou tam ...skrtic do tri metru neni nebezpecny cloveku ma sice silu, ale ne takovou aby mne mohl zaskrtit ,ale pokud ma vice jak 3 metry zacina byt nebezpecny a tak musime mit nejaky nuz abychom se vyrezali z jeho obeti ,nebot utok prichazi vetsinou dost pomalu a kazdy reznicky nuz je dobry ......
Tak teď už to chápu!
V tomhle případě je nůž opravdu nepostradatelný na každém kroku.
V tomhle případě je nůž opravdu nepostradatelný na každém kroku.
Meopta LR 10x42 HD
Meopta LR 10x42 HD
-
- Pravidelný diskutér
http://www.youtube.com/watch?v=JmVfJ7wmfZs&feature=fvw
Zde je noseni na krku co asi preslo od indianu ,ale ja to nemam rad ,proste nemam rad kdyz mi kolem krku neco planda na cem bych se mohl obesit i kdyz vim jak se branit skrceni co byla ma sportovni zalezitost v judu ,muzeme najit hodne vyznavacu vsude na svete ---neck knife !!!
Zde je noseni na krku co asi preslo od indianu ,ale ja to nemam rad ,proste nemam rad kdyz mi kolem krku neco planda na cem bych se mohl obesit i kdyz vim jak se branit skrceni co byla ma sportovni zalezitost v judu ,muzeme najit hodne vyznavacu vsude na svete ---neck knife !!!
Dobrý nůž poznáš,když ulovíš divočáka a bez broušení ho vyvrhneš,stáhneš a rozbouráš.Tohle zatím dokázali dva nože,které mám.Jeden je od Brixiho a druhý od Šmidrkala.Nože jsou z práškové oceli,perfektně zakalené.Nejsou nerezové,neobsahují chrom,který sice nůž chrání před korozí,ale snižuje řezivost nože.Tato ocel je sice bez chromu,ale klasickou korozí netrpí,pouze dostane našedlou patinu.Kdo má nůž na práci,tak je to neocenitelný pomocník!!
-
- Pravidelný diskutér
Toho posledniho misence co kloucek odrovnal na zahrade doma mel asi 80 kg a ja brousil noze pilnikem a brouskem a meli jsme asi pet spatnych nozu z Ciny ,mel asi 3 palce tuku tedy nic moc maso . Ovsem zdivocela domaci prasata jsou tu od roku 1540 kdy dobyvatel De Soto je tady nechal a na horach je jeskyne a plno kamennych hrotu jak je i indiani po staleti lovili ,velmi vyjimecne maji 150 kg a lidi pro chut spise strili selata o vaze 40 kg .
-
- Nový návštěvník
Pokud netušíte, kam se obrátit, http://mece.cz/ jsou jasná volba. Vždy se ráda vrátím a koupím sobě nebo svým známým nějakou drobnost. Ceny zde jsou velice pěkné a služby rozhodně odpovídají těm nejvyšším standardům. Za sebe doporučuji!
sháním jen sanostatně pilku na otevírání zámku,neviděli jste nekdo někde velmi zajímavého??nuž vlastním česká ruční práce,z nového města na moravě pan slezák.ale je bez pilky.kdyby jste o něčem věděli dejte vědět 

-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
podívej se na ;www.eurohunt.eu; 

-
- Zkušený diskutér
taky sem hodím fotku svého pracanta.
je to bareš, kterému jsem upravil falešné ostří do funkční podoby k proseknutí zámku, provrtal tvrdokovem zadní kování a navlékl pásek kůže k navlečení na malíček při sekání s rukama od barvy. Pak už jsem jen doplnil lehké rytí kování.
Pilku teď nepotřebuju, už mě nebavilo furt čistit zavírák kartáčkem.
Materiál T6MOV 56-60HRc (už o něm tady byla řeč), bohatě mi stačí, zpracoval jsem s ním na ráz bez broušení 180kg jelena - vývrh, oddělení hlavy a běhů v kloubech, stažení, rušení. Nůž měl pak ještě slabou tendenci holit.
Op: žebra a páteř napříč jsem řezal pilou, ale i to by se v nouzi dalo s nožem provézt.
jedinou nevýhodu jsem shledal v tom, že se s nožem dává dost obtížně záraz (zavaz) - zkoušeno na již zhaslém kusu - danče, není uzpůsoben na bodání.
http://album.volny.cz/nimrod3/view.php? ... page=0#img
apropos, jsem ochoten jej vyměnit za origo UTON s příslušenstvím (a v dobrém stavu) ale jen série 005. Při nepoužitém noži doplatek možný dle dohody.
je to bareš, kterému jsem upravil falešné ostří do funkční podoby k proseknutí zámku, provrtal tvrdokovem zadní kování a navlékl pásek kůže k navlečení na malíček při sekání s rukama od barvy. Pak už jsem jen doplnil lehké rytí kování.
Pilku teď nepotřebuju, už mě nebavilo furt čistit zavírák kartáčkem.

Op: žebra a páteř napříč jsem řezal pilou, ale i to by se v nouzi dalo s nožem provézt.
jedinou nevýhodu jsem shledal v tom, že se s nožem dává dost obtížně záraz (zavaz) - zkoušeno na již zhaslém kusu - danče, není uzpůsoben na bodání.
http://album.volny.cz/nimrod3/view.php? ... page=0#img
apropos, jsem ochoten jej vyměnit za origo UTON s příslušenstvím (a v dobrém stavu) ale jen série 005. Při nepoužitém noži doplatek možný dle dohody.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
-
- Zkušený diskutér
Dobrý pracovní nožík. Střenky bych osobně volil klasiku z parohu, ale každém dle gusta. Důležité je zdrsnění rukojeti, aby nůž při práci neklouzal po barvě v ruce. Čím drsnější tím lepší.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70