ZHačko jsem si pořídil před rokem a naprostá spokojenost. Vlastním ZH 305 5,6x52R + Meopta 7x50. Ještě jse mi nestalo že bych se zranil při sundavání hlavn.svazku(asi je to rukama 

). Pojistka jde potichu palcem a ukazovákem.
 Souhlasím co napsal  
 roedear : Že je zavírání hlasité? - stačí zavřít pomaleji a páčku přidržet, odjišťovat zbraň s napnutým napínáčkem je blbost a i to jde potichu, jen je to třeba udělat opět hezky pomalu (stejně jako u ZKK), jsem moc rád, že při dosledu v houštině je zbraň proti ZKK kratší a mám v případě nutnosti dvě rány. Nemyslím si, že je ZH těžší než ZKK, spousta myslivců tahá těžší zbraně a silnější ráže běžně, je to o zvyku a o ničem jiném.
Tuto ráži 5,6x52R jsem si pořídil na srnčí a škodnou. Zatim 2ks srnčí (vše v ohni a min.devastace zvěřiny) a 2ks lišky (jednu kulí a druhou brokama).
Přemyšlim o používání na nahanky a chci se zeptat : 1,koupit ZH výměnné hlavně kulová kozlice,8×57JRS/8×57JRS ?                          
                                                                              2,koupit Kulobrokové hlavně 8×57JRS/12×70 – cena: 12.000,–,? 
http://zbranehanak.cz/foto-index.php?galid=5&skip=5
A jetli mate někdo zkušenosti 

Vyrobou Zbraní Hanák Brno