Zbrojní oleje & čistění zbraní
-
- Administrátor
Re: Zbrojní oleje & čištění zbraní
Je to už dost dávno, kdy jsem se zůčastnil předváděčky v souvislosti s uváděním na trh. Skutečně to funguje a to co se zadíralo při malé síle nebylo po ošetření metabondem možno zadřít. Nevím, co by to dělalo v hlavni, ale kluzné plochy závěru a spouště by se tím ošetřit daly určitě.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Cez WWII rusi v extrémnych mrazoch zbrane úplne odmasťovali . Mám ešte doma olej od nášho bývalého hospodára od ešte od rusov je riadne riedky - kvoli mrazu . V starých zbraniach kde sa používali korozívne zápalky sa odporúčalo pretrieť hlaveň mydlovou vodou kvoli neutralizácii agresívnych splodín horenia ktoré v mikropóroch reagovali aj pod vrstvou oleja . Riadne zanedbanú starú hlaveń ktorú som nedokázal žiadnym moderným prostriedkom vyčistiť do zrakadloveho lesku som vyčistil sidolom -tisícina mm chýbať nebude...
takhle čistí profíci (to druhé video od shora) :
http://www.rifflar.com/rifles4.html
http://www.rifflar.com/rifles4.html
PRVNÍ RÁNA MUSÍ JÍT vždy TAM KAM MÁ!
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ja sem pouzival WD 40, vzdycky to chvili trvalo ale hlaven sem mel vzdycky zrcadlove cistou. Na doporuceni odborniku z tohoto foram jsem si ted koupil BALLISTOL tak jsem zvedavej jak bude cistt 

Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
WD40 nejen,ze ma negativni vlastnosti uvedene vyse ale navic odstrani pouze spaliny a na otery nereaguje vubec takze "zrdcadlovy" vyvrt byl pouze opticky klam zpusobeny mastnotou 

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
no ja sem ty otery cistil cpavkovou vodou(problem je ze tam je voda) a pak jsem to prosplich WDckem.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
To čištění na videu se mě nelíbí.Pokud projde kartáček ven, tak je třeba ho vyšroubovat ,ne ho rvat zpět do vývrtu.Toto nám bylo vždycky vtloukáno do hlavy.Odborníci jak z kozí p--e patrontaška.
Lovec zabíjí jednou ranou.
for Toma : nepřipadá mi to, že by to "rvali" zpátky (já akorát vím, že to vtloukal pan Hanák) mě to nikdo nevtloukal, já jsem si všechno zjišťoval sám. Myslím, že to asi špatný způsob nebude, když drží jakýsi světový rekord ve střelbě. Takhle by si zbraně asi jen tak nek...... Možná Shiva bude vědět více.
Nejvíc mě zaujala ta plastová věc, která se nasune do nábojové komory a tím zabrání vniku čisticích kapalin do komory a asi má i za následek lepší vedení vytěráku. To si myslím, že je dobrá vychytávka.
Nejvíc mě zaujala ta plastová věc, která se nasune do nábojové komory a tím zabrání vniku čisticích kapalin do komory a asi má i za následek lepší vedení vytěráku. To si myslím, že je dobrá vychytávka.
Osobně bych to také nikdy neudělal, a myslím, že Shiva asi jen potvrdí, že se to tak obvykle nedělá.
Poku chci měkkým kartáčkem hlaveň protáhnout několikrát za sebou, nenechám ho vyjet ven.
Tu "plastovou věc" ( je to kombinace dural/plast ) používám díky kamarádovi také, lze jen doporučit, zajistí jednak vedení vytěráku, jednak se oleje apod. nedostanou, kam nemají.
Poku chci měkkým kartáčkem hlaveň protáhnout několikrát za sebou, nenechám ho vyjet ven.
Tu "plastovou věc" ( je to kombinace dural/plast ) používám díky kamarádovi také, lze jen doporučit, zajistí jednak vedení vytěráku, jednak se oleje apod. nedostanou, kam nemají.
figi, taky když protahuji lauf, tak to nenechám vyjet úplně (ústí hlavně bych si nechtěl poškodit
). Prostě jsem nabídl video, jak to čistí profíci a profíci to asi budou.
To ti tvého kamaráda závidím, já takového šikovného kamaráda nemám (škoda), který by mi to zhotovil a sám to asi nezvládnu. Jestli máš nějaký typ, tak sem s ním, určitě i jiné to bude zajímat

To ti tvého kamaráda závidím, já takového šikovného kamaráda nemám (škoda), který by mi to zhotovil a sám to asi nezvládnu. Jestli máš nějaký typ, tak sem s ním, určitě i jiné to bude zajímat

Osobne pouzivam na muj Magnum z USA Konkor 101 nebo Olej Vedecko
http://www.panoil.cz/konzervace-zbrani-c5/s-1
a naprosta spokojenost
http://www.panoil.cz/konzervace-zbrani-c5/s-1
a naprosta spokojenost
ta plastová věc se mi také velice líbí. To figi: kamarád může zavést zakázkovou výrobu
, nebo se dá někde koupit (ta plest. vec?)

Navaděč do komory se dá samozřejmě koupit.
US OPTICS toho kamaráda zná, prodal mu Sako.
US OPTICS toho kamaráda zná, prodal mu Sako.
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Máte někdo zkušenost s přípravkem Robla Solo FORCE? Snad lepší než Robla Solo Mil.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
třeba: http://www.alliancze.cz/plastove-voditk ... y/d-70142/Hanuš píše:ta plastová věc se mi také velice líbí. To figi: kamarád může zavést zakázkovou výrobu, nebo se dá někde koupit (ta plest. vec?)