Mířil na lišku... Trefil myslivce!
Re: Mířil na lišku... Trefil myslivce!
Nešťastná náhoda. Při naháňce na černou v kukuřici vystřelil jeden z myslivců po lišce, došlo odražení střely a zbytky pláště střely zasáhly dalšího myslivce, který stál o 100m (!) vedle, do břicha nešťastnou náhodou tak, že došlo k natržení střeva. Kolega je už v stabilizovaném stavu, mimo ohrožení života a už dokonce není na JIP, ale na normálním pokoji. Alkohol nebyl zjištěn, naháňka se konala v době, když už stroje byly pryč a sklizeň neprobíhala. Vyšetřování ze strany PČR stále probíhá.
Píšu to sem proto, než všichni neinformovaní začnou odsuzovat střelce, aniž by znali okolnosti případu. Já jsem přímo u zdroje. Až budu vědět víc, dodám další informace.
Píšu to sem proto, než všichni neinformovaní začnou odsuzovat střelce, aniž by znali okolnosti případu. Já jsem přímo u zdroje. Až budu vědět víc, dodám další informace.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
K tématu těch dvou co stříleli spěvné ptactvo.No tak takoví myslivci nám dělají skvělou reklamu
,nedivím se veřejnosti že nás nemají v oblibě,to jsou pytláci a ne myslivci nic víc!!!!

CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
TO: Tony30 jenomže je problém v tom, že chráněné živočichy střílí veká spousta tzv. myslivců a jsou v tom mnohdy podporováni a plácáni po ramenou ze strany svích kolegů, jenže tito lovci živočicha zahrabou a nikdo je většinou nechytne. Takové by jsme mezy sebou neměli trpět a sami je ve sdruženích trestat. jenže bažant je pro myslivce cennější než jestřáb 

TO:patrol. To máš pravdu.
CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
To co ti dva prováděli je hloupé a rozhodně nás to všechny poškodí - pohled z druhé strany je ovšem trochu jiný:
Totální ochrana líbivých a populárních druhů organizovaná ekology z paneláků (zejména veškeré druhy dravců) způsobuje již dnes značné škody na ostatních druzích, tito ekologové si totiž asi neuvědomují, že ty neustále stoupající počty těchto tvorů, nemaje přirozeného nepřítele, musí něco žrát a tak dochází lokálně k extrémnímu predačnímu tlaku například na pěvce a pochopitelně i ostatní drobnou zvěř - tento dlouhodobě neřešený stav pak někdo už neunese a vezme to do vlastních rukou - já to nechci obhajovat, ale kolikrát na to mám chuť taky, protože když už se člověk do přírody jednou zamíchal, tak není cesty zpět a regulovat musí prostě všechno
Totální ochrana líbivých a populárních druhů organizovaná ekology z paneláků (zejména veškeré druhy dravců) způsobuje již dnes značné škody na ostatních druzích, tito ekologové si totiž asi neuvědomují, že ty neustále stoupající počty těchto tvorů, nemaje přirozeného nepřítele, musí něco žrát a tak dochází lokálně k extrémnímu predačnímu tlaku například na pěvce a pochopitelně i ostatní drobnou zvěř - tento dlouhodobě neřešený stav pak někdo už neunese a vezme to do vlastních rukou - já to nechci obhajovat, ale kolikrát na to mám chuť taky, protože když už se člověk do přírody jednou zamíchal, tak není cesty zpět a regulovat musí prostě všechno
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
TO: Žanek, musím tě zklamat, ale nejseš zcela v obraze, populace dravců nestoupá, ale naopak v posledních letech značně poklesla, např v roce 1998 bylo prokazatelně zjištěno v ČR cca 8-9000 jestřábů lesních z toho cca 1500-1600 hnízdících párů v roce 2009 cca 3-4000 jestřábů a z toho 750-800 hnízdících párů, káně lesní a poštolka jejich populační stav kolísá mezi 10-20000 hnízdícími páry a o sokolech a rarohovi ani nemluvím, jediné čeho se zvýšení populačních stavů týká je moták pochop a výr velký, ale v posledních dvou letech jejich populační hustota opět klesla asi na polovinu stavů z roku 2008/2009. Jsem zastáncem toho, že by se mohlo přistoupit k částečné redukci u dravců, kteří dělají prokazatelné škody na zvěři, případně domácích zvířatech, ale jestliže bude povolen lov odstřelem, tak padne za oběť i spousta neškodných a vzácných dravců, protože spousta myslivců nepozná dravce když sedí 2 m od něho, natož když letí 30 m.A ještě na závěr: Populace dravců se nemůže přemnožit, je závislá na počtu potravy a jestliže je v daném teritoriu potravy málo, tak se teritorium zvětšuje a dochází k následné predaci mezi zástupci stejného i jiných druhů a populační stav snižují tito pradátoři sami, je to rovněž prokázáno i u šelem, jediná vyjímka je tvořena u medvědů, kteří díky naší civilizaci mají potravy dostatek.
Populace každé zvěře kolísá, to je fakt,v určitých vlnách, které mají setrvačnost. Takový dravec je schopný se poměrně rychle přeorientovat na jiný druh, který dříve tolik nelovil. Takový chudák jestřáb už nemá - u nás - koroptve, bažanta, zajíce, v posledních letech zmizeli také jeřábci, hřivnáči odlétají hned jak vyvedou mladé. Postupně mizí žluvy, ořešníci, kolem krmeliště nacházím peří ze sojek, těch ještě pár zbylo. Taky docela ubyly kuny, tchoři se léta nevyskytují, myslím že ubývá i lišek, u nás. Prostě v tom lese není co sežrat. Lišky to řeší u chalup na drůbeži, a myslivci jsou koko.., protože je nestřílí.
Tak bych doporučoval ochranářům aby si nachovali spoustu drobné i vysoké, a pouštěli to těm milým dravcům, liškám , vlkům, rysům a medvědům, aby mohli nerušeně hodovat a v zimě nehladověli.
Taky nějaké ryby by to chtělo, aby volavky a kormoráni v zimě spolu s vydrama nerzli v chladné vodě.
Tolik můj pohled na věc, protože perioda ve které se stavy drobné a ryb v potocích a řekách znatelně zvýší se mi při mé krátkozrakosti jeví v nedohlednu. Tento vývoj sleduju 30 let.
Tak bych doporučoval ochranářům aby si nachovali spoustu drobné i vysoké, a pouštěli to těm milým dravcům, liškám , vlkům, rysům a medvědům, aby mohli nerušeně hodovat a v zimě nehladověli.
Taky nějaké ryby by to chtělo, aby volavky a kormoráni v zimě spolu s vydrama nerzli v chladné vodě.
Tolik můj pohled na věc, protože perioda ve které se stavy drobné a ryb v potocích a řekách znatelně zvýší se mi při mé krátkozrakosti jeví v nedohlednu. Tento vývoj sleduju 30 let.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
sice to je mimo téma ale zapomněl jsi kabáte ještě na jednoho dravce na černou to je hlavní důvod úbytku drobný jak zajíců bažantu a koroptví u nás se ten černej mor začal objevovat ve větší míře předloni dřív prošlo jedno prase za rok dnes jsou na 700 hektarech tři tlupy kolem deseti patnácti kusu a pomalu už nezakopneš o mladého zajíce nebo bažanta a to nám ještě inteligentní primátor nechává mulčovat část revíru kde bylo vždycky kolem 100 kusu koroptví a dnes je tam z bídou 30 kusu
CZ 550 american 308win.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Možná budu OT.Ale příspěvky Kabáta,Patrola a Leona mě konečně přimělo k mému příspěvku.Ochrana přírody je moc krásná věc já coby ochránce i aktivní myslivec se pořád domnívám,že zde nemusí docházet ke střetu zájmů.Ale co si mohu myslet o zákonech a dotacích do ochrany přírody,myslivosti a zemědělství?Kdo je tvoří či granty zakládá nemá bud o naší přírodě ani šajn a nebo má o kolečko.....Dravci krásní ptáci do maší přírody rozhodně patří,ale proč bereme dotace na berličky,stavime hnízdní budky,když zemědelci zrandapují poslední kousek zeleně a otráví posledního hraboše a ještě než stačí pojít na zinek otráví i dravce.Ruku na srdce,kdo z nás viděl motáka něco ulovit?Ale všichni jsme přesvědčeni o tom,že když jejich populace roste tak musí škodit.Zemědělci dostávají nehorázné dotace na udržbu TTP aby nám mohli posíct veškerou drobnou zvěř včetně srnčí.Dnes již není mléčný dobytek,který potřebuje včasné sklizně píce.Stejnak se vše odváží na komposty,ale termín musí být dosdržem,že je to zrovna v době kladení zvěře nikoho nezajímá.Proč taky,peníze jsou jisté a ten mysliveček je ze zákona se o tu zvěř před sečením postarat.Kde je zákon,kde etika.Seče se po nocích o strojích či plašičích nebudu psát toby jste se mi vysmáli.Ovšem zákon je jenom jeden.Kde neni žalobce neni soudce.Všechny zvířata i ptáci do přírody patří.Samozřejmě jako vše v rozumné populaci.Proč ochránci neustále oddělují zvěř od ostatních druhů.Jeto ten střet mezi myslivci a ochránci?Proč za dotace nesednou fudovaní lidé a nestmelí zájmy zemědělců,lesníků,rybářů, myslivců a ochránců.Já osobně v tom až tak velký problém nevidím.V čem vidím problém je že do zemědělství tečou obrovské peníze na vsi se dostali jména majitelů firem,které nezajímá zemědělství ty chcou jen čisté prachy.Ty co jim slouží jsou jen nástroje jejich prachů.Něco se ti nelíbí tak běž.Mrzí mě,že to mikdo nevidí a vidět nechce.Kolikrát mi připadá,že jsou ty páni přímo podporováni.Jak já říkám ve městě už není co tak jdeme na vesnice,ale co potom už toho moc nezbylo.Abych nebyl uplně OT
http://www.novinky.cz/domaci/213713-hav ... trofa.html
http://www.novinky.cz/domaci/213713-hav ... trofa.html
já jsem své myšlenky nedokázal takto zformulovat, za což tedy mírně stydím a pochopitelně znám (v rámci dosavadních znalostí) přírodní autoregulační mechanismy.
To jak to zformuloval Zdenek bych rád podepsal a to jsem měl přesně na mysli když jsem mluvil o ekolozích z paneláků
To jak to zformuloval Zdenek bych rád podepsal a to jsem měl přesně na mysli když jsem mluvil o ekolozích z paneláků
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Tak a je zase další neštěstí....http://www.novinky.cz/krimi/215286-mysl ... brane.html A některé ty příspěvky stojí za to
Co se to s naší společností děje???

Marlin XS 7 243 win, cz 550 lux 8x57JS, ZP 45 16/65, ZP 149 12/70
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Pro všechny přítomné. Nabízím k odchytu 20-30 kun, 10 tchořů, několik norků, 6-8 vyder, 30-40 káňat, 30-40 motáků a 4 páry výra velkého. Jen lišky nedám, těch máme poměrně málo. To vše v rámci honitby něco málo nad 1000ha. Pokud si toto všechno odvezete na doplnění vlastních neutěšených stavů, budu neskonale šťasten. Pořád u nás všech výše zmíněných druhů zbydou velmi slušné stavy, takže bych ekosystém nenarušil...
Pardon, jsem od tématu, měl jsem to dát do inzerce pod titulek Nabízím k odběru dravce a šelmy k doplnění stavů. To bude kasovní trhák, konečně jsem našel díru na trhu

Pardon, jsem od tématu, měl jsem to dát do inzerce pod titulek Nabízím k odběru dravce a šelmy k doplnění stavů. To bude kasovní trhák, konečně jsem našel díru na trhu

Brno Effect 6,5x57R
UB 16x70 / 5,6x52R
Belgie 16/70
ZKM 456
UB 16x70 / 5,6x52R
Belgie 16/70
ZKM 456
ty si vulsavazka píše:Pro všechny přítomné. Nabízím k odchytu 20-30 kun, 10 tchořů, několik norků, 6-8 vyder, 30-40 káňat, 30-40 motáků a 4 páry výra velkého. Jen lišky nedám, těch máme poměrně málo. To vše v rámci honitby něco málo nad 1000ha. Pokud si toto všechno odvezete na doplnění vlastních neutěšených stavů, budu neskonale šťasten. Pořád u nás všech výše zmíněných druhů zbydou velmi slušné stavy, takže bych ekosystém nenarušil...![]()