Volba kulové zbraně a ráže pro ženu
Re: Volba kulové zbraně a ráže pro ženu
Magoda-stěžují si na něj jen kropiči a uživatelé levného střeliva z Ruska a Maďarska.Na rozumnou vzdálenost zabije všechno co tady běhá.Jen se trefit.
přitelkyně má 8x57js (550 FS)a pohoda.
jo jo 30-30win to je lahůdka šetrný černá i vysoká na ní slyší a střelba i z jednušky je jak ze vzduchovkyŽanek píše:proboha proč?Patrik-30-06 píše:Než 7,62x39 bych radši volil 6,5 grendel
samozřejmě že se najdou ráže s dobrou ranivostí i patřičně nízkým zpětným rázem, ale proč vybírat pomalu exoty....? To už bych spíš doporučil 6,8 Remington SPC, který je rozhodně perspektivní.
Já souhlasím s tím co napsal Figi - on ví o čem mluví....
S 7,62x39 si perfektně potrénuje na střelnici a díru do kapsy to nikomu neudělá, jen o málo dráž se dá sehnat 243 Winchester, protože ho dělá snad každá munička na světě a kromě švéda bych snad doplnil, že do zlamovací kulovnice by výbornou volbou byla 30-30 Winchester, která se také dá sehnat velmi lacino...........

CZ 550 american 308win.
já tady jako nejschůdnější vidím švéda,u nás holčina má a padá to nevídaně,opravdu super ráže,vlastní zkušenost nemám ,ale od ní a mých dvou kolegů......super,takže doporučuji 

nevím co tady pořád řešíte není to o ráži ale o správném umístění zásahu se správně zvoleným střelivem, stejně dobře bude fungovat i 7x57 která je taky dostatečná na veškerou naši zvěř a zpětný ráz je velmi příjemný, nějaká starší celopažbená Ztka je nádherná zbraň kterou žena určitě ocení, dobře se nosí, je krátká, lehounka atd.
-
- Zkušený diskutér
z efekta jsem osobně nestřílel ale ze zetky v 8x57JS, což je v podstatě to sámé anebyla to žádná hrůza, podle mě pro ženu která nemá zrovna 50kg, ideál. Naopak když jsem střílel z Cz527 carbine v7,62x39, zdál se mi zpětný ráz poměrně slušný. Je to dané taky pažbou.
Pokud by platil starý zákon, doporučoval bych jednoznačně 9,3x72R, nekope, přesná ráž a při umístění zásahu normálně na komoru funguje neuvěřitelně. Vlastní zkušenost.
Aletrnativou do zlamovačky je pak tedy 30-30win, to opravdu nekope. Nevím jestli ji Kupec nedělá v K1, pak by to byla volba.
Pokud by platil starý zákon, doporučoval bych jednoznačně 9,3x72R, nekope, přesná ráž a při umístění zásahu normálně na komoru funguje neuvěřitelně. Vlastní zkušenost.
Aletrnativou do zlamovačky je pak tedy 30-30win, to opravdu nekope. Nevím jestli ji Kupec nedělá v K1, pak by to byla volba.
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Všichni mluví o zlamovací kulovnici v ráži 30-30win., ale celé odpoledne hledám na netu, ale krom H&R jsem žádnou nenašel..
- Georg.H
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
já našel ZBK předělane na 30-30