3006 Sprg.
Re: 3006 Sprg.
Nemáte někdo zkušenost se střelivem PMC SP v této ráži?
Já mám pár zkušeností,používám střelu11,7g. Nejvíc mám srnčího,učinek je vyrovnaný,uvádím jen pár příkladů,kromě toho srnce jsem spokojený.
Výsledek:přesnost na střelnici 3-4cm/100m,5ran,kulovnice 550 special ed.
v praxi: -lišky v ohni-30-150m
-srna v klusu na 60m-zadní komora(plíce,játra),značila,20m,výstřel 5cm
-srnec roček 10kg, 100m-vstřel přes lopatku,výstřel žebra(plíce) 5cm,v ohni
-srnec 7let,14kg, 50m v kroku-komora,neznačil(myslel jsem ,že sem minul)30m,zalehl a bez odkazování zhasl,výstřel byl o průměru 12cm!!!
-sele 30kg,50m-komora (ustřelená aorta,plice),15m,výstřel asi 5-6cm ,na nástřelu kus plic(4*4cm)
Barvy je dle zásahu,podlitiny zanedbatelné,vtřel je jak po vrtačce 2cm
lovu zdar.
Výsledek:přesnost na střelnici 3-4cm/100m,5ran,kulovnice 550 special ed.
v praxi: -lišky v ohni-30-150m
-srna v klusu na 60m-zadní komora(plíce,játra),značila,20m,výstřel 5cm
-srnec roček 10kg, 100m-vstřel přes lopatku,výstřel žebra(plíce) 5cm,v ohni
-srnec 7let,14kg, 50m v kroku-komora,neznačil(myslel jsem ,že sem minul)30m,zalehl a bez odkazování zhasl,výstřel byl o průměru 12cm!!!

-sele 30kg,50m-komora (ustřelená aorta,plice),15m,výstřel asi 5-6cm ,na nástřelu kus plic(4*4cm)
Barvy je dle zásahu,podlitiny zanedbatelné,vtřel je jak po vrtačce 2cm
lovu zdar.
Jestli máš nějaké foto, vlož je, prosím, do účinků.
Děkuji.
Děkuji.
Bohužel fofky nemám,snad časem.
Když jsem hledal do svojí 30-06 jinou munici než dříve užívaný S§B, tak jsem zůstal u Normy Vulkan 11,7g (lovím především černou). Zkoušel jsem i Oryx, ale ten je moc tvrdý. S Vulkanem jsem maximálně spokojený, zvěř zůstává v ohni.
3006 mám krátce. Rozhodl jsem se jít cestou těžších pomalejších střel. Známý mi nalaboroval Lapuu Mega 13gr, úsťová měřená rychlost kolem 750m/s. Střelba úžasně příjemná nekopavá (zbraň i s optikou a montáží kolem 3,7 kg). Účinek :
Srna v ohni, 40 m, zásah pažní kost - komora, výstřel cca 10 cm
Daňče 80 m komora v ohni, Daněla 120 m komora 30m odskok výrazné barvení
Kolouch 80 m komora v ohni, kolouch krk (v ohni), laň nízká komora - výrazné barvení - odešla cca 350 m, barvení po celé stopní dráze, následně dostřelena.
Ve všech případech velmi dobré značení po ráně, dobrá šetrnost ke zvěřině ( s výjimkou srnčího, pro které jsou nepochybně vhodnější jiné ráže)
Srna v ohni, 40 m, zásah pažní kost - komora, výstřel cca 10 cm
Daňče 80 m komora v ohni, Daněla 120 m komora 30m odskok výrazné barvení
Kolouch 80 m komora v ohni, kolouch krk (v ohni), laň nízká komora - výrazné barvení - odešla cca 350 m, barvení po celé stopní dráze, následně dostřelena.
Ve všech případech velmi dobré značení po ráně, dobrá šetrnost ke zvěřině ( s výjimkou srnčího, pro které jsou nepochybně vhodnější jiné ráže)
- jakub203
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
13g Megy teď testuje kamarád (profík ročně loví mezi 50-80ks zvěře zejména vysoké). Po prvotních zkušenostech byl z 30-06 trochu rozpačitý nicméně od té doby co jí krmí Megou si jen lebedí. NIcméně jako vždy záleží na zásahu a stavu zvěře ve chvíly zásahu. 90% zásahů byly plece, úniková vzdálenost velmi krátká, barvení jen velmi slabé, nicméně dosled byl vždy otázkou minut a metrů.
Blaser R93 Profesional 9.3x62, Schmidt&Bender Zenith 2,5-10x56
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
KB Retter Gaildorf 7x57R/16 Zeiss Diavary 1,5-6x36
Merkel 40E 12/70
"ALEA IACTA EST..."
Mohu potvrdit Jakubova slova, Lapua Mega 13g je opravdové kladivo, maximální stop efekt, barvení jsem pozoroval jen u jednoho kusu černé (bylo jak z kropáče), protože veškerá zvěř (a nejen) černá mi zůstávala v ohni.
Střílíte z toho někdo Geco? Zajímalo by mě, jestli s tím má někdo trochu dobrou zkušenost. Jinak bych chtěl bych do toho napchat Hornady Interlock RN 180, nebo 220 gr, páč cena za kus je něco přes pětikačku a s přebitím se musím vejít do dvacky.
konstrukce je podobná jako Mega od Lapua.
konstrukce je podobná jako Mega od Lapua.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
-
- Pravidelný diskutér
Kamarád ma Rössler Titan 6 v 30-06 střílí dost hlavně černou má vystřílenou krabičku Geco a je spokojenej ted kupoval druhou prý skoro vše v ohni
Naposledy upravil(a) argonaut2006 dne pon 13.12.2010, 18:53, celkem upraveno 1 x.
Rössler Titan 8x57JS+Meostar R1 7x56RD
Používám toto střelivo něco přes rok a jsem spokojený. Za pět stovek krabička, dobrá přesnost a nerozbíjí zvěřinu!kojot píše:Tak to mám radost, že to funguje.
Brok je brok, ale první kule bere.
Jsou to zajímavý kusy. Na Štěpána jsem s tím (Geco 30-06) cca na 70 m střelil prase přes plece a obě dvě na kašu, prase však neprostřelený. Kule se prej úplně rozložila a rozrhaný plecka byly plný střepin. Toť mi s poděkováním sdělil kolega, kterej to sele vyhrál v tombole na poslední leči a moc mu z něho nezbylo, protože už bylo jednou ranou chycený přes kýty. Jinak po ráně sele padlo, jak podťatý, čili stop efekt perfektní, ale nevím, jestli takovej masakr za to stojí. Závěrem dodám, že mělo vyvržený cca 30 kg.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
To kojot: Pokud střela chytne kost, tak nadělá jak píšeš "kašu" geco i ostatní. Uvidíme jak to půjde dál. Vyplašila mě pouze jedna střela na ode mě odcházející siku, kde střela byla umístěná na komoru a vyšla krkem. Ku podivu jsem vyhodil co by se do dlaně vešlo!
Brok je brok, ale první kule bere.
[quote="Jiří"]To kojot: Pokud střela chytne kost, tak nadělá jak píšeš "kašu" geco i ostatní.
S tímto výrokem nemůžu souhlasit
...je spoustu jiných ráží a hlavně střel, které se i při prostřelení obou plecí přes kost tak nechovají ...jak u srnčího tak u černé ....z vlastní zkušenosti
S tímto výrokem nemůžu souhlasit