GPS pro psy
Re: GPS pro psy
Trapa - vyčerpávající odpověď, moc díky. Uděláme doma tiskovou konferenci a doufám, že návrh projde  

"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
ZKK 601 308Win (Meopta Artemis 3-12x56 RD)
ČZ UB 7x57R/16 (Pentaflex Cazorla 2,5-10x50 PI)
Je to těžké, jsou lidé, kteří jsou prostě k novinkám skeptičtí a připadá jim, že se to do "tradiční myslivosti" nehodí..   Ale já si o GPS myslím, že je to skvělý pomocník, protože může být pes sebespolehlivější, pořád je to zvíře a nikdo nikdy neví, co se může stát (pracovala jsem v útulku a lidí, kteří si přicházeli pro své ztracené psy se slovy "on NIKDY neutekl" bylo požehnaně..
  Ale já si o GPS myslím, že je to skvělý pomocník, protože může být pes sebespolehlivější, pořád je to zvíře a nikdo nikdy neví, co se může stát (pracovala jsem v útulku a lidí, kteří si přicházeli pro své ztracené psy se slovy "on NIKDY neutekl" bylo požehnaně..   takže na nějaké "on nikdy" dávno nevěřím.
  takže na nějaké "on nikdy" dávno nevěřím.
Naši psi sice spolehliví jsou a vrací se taky, ale když u kusu nehlásí, nebudu je kvůli tomu dávat pryč a pořizovat jiné, nebo chodit po lese a hledat srnčí nad kterým stojí pes.. To už bych pak toho psa nemusela mít vůbec, když to pak stejně hledám sama 

A o výhodách když je pes zraněný ani nemluvě.. A nemusí to být zrovna od prasete, stačí aby za zvěří přeběhl silnici a srazilo ho auto..

Ale já si o GPS myslím, že je to skvělý pomocník, protože může být pes sebespolehlivější, pořád je to zvíře a nikdo nikdy neví, co se může stát (pracovala jsem v útulku a lidí, kteří si přicházeli pro své ztracené psy se slovy "on NIKDY neutekl" bylo požehnaně..
  Ale já si o GPS myslím, že je to skvělý pomocník, protože může být pes sebespolehlivější, pořád je to zvíře a nikdo nikdy neví, co se může stát (pracovala jsem v útulku a lidí, kteří si přicházeli pro své ztracené psy se slovy "on NIKDY neutekl" bylo požehnaně..   takže na nějaké "on nikdy" dávno nevěřím.
  takže na nějaké "on nikdy" dávno nevěřím.Naši psi sice spolehliví jsou a vrací se taky, ale když u kusu nehlásí, nebudu je kvůli tomu dávat pryč a pořizovat jiné, nebo chodit po lese a hledat srnčí nad kterým stojí pes.. To už bych pak toho psa nemusela mít vůbec, když to pak stejně hledám sama

A o výhodách když je pes zraněný ani nemluvě.. A nemusí to být zrovna od prasete, stačí aby za zvěří přeběhl silnici a srazilo ho auto..
"Když nechceš pomoci, alespoň neubližuj..."
- 
				RuStaff
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...

Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 12:11, celkem upraveno 1 x.

6,5x55SE

prosba na trapa. chci koupit Garmin Astro 220 + obojek DC ? nemohu sehnat kontakt na českého prodejce .Prosím pošlete kontakt na  sutranda@seznam.cz    děkuji

- 
				RuStaff
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...

Naposledy upravil(a) RuStaff dne pát 22.3.2013, 12:11, celkem upraveno 1 x.

6,5x55SE

sem "technickej typ", i se tím živím, osobně jsem jednoznačně pro, akorát mám trošku problém s rizikem "větve", uškrcení atd..... kdyby se povedlo to nacpat jako pasivní čip pod kůži a jen zaměřovat pomocí externí (družice, antény) bylo by to super... 
za mě osobně všema 10... jen u vodních krys je problém kdyby se ve vodě napíchl na větev atd... ale na druhou stranu, tihle psi moc neutíkají a pouští se spíš "na blízko"....

za mě osobně všema 10... jen u vodních krys je problém kdyby se ve vodě napíchl na větev atd... ale na druhou stranu, tihle psi moc neutíkají a pouští se spíš "na blízko"....
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
						Fabarm Elos C
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
ahoj posílám fotky předělaného obojku DC30, originál byl rozkousán a chyběl mi kroužek na řemen, tedy mi to již sedlář udělal. ještě přijdou našít reflexní doplňky a bude to OK
http://ondraholec.rajce.net/Obojek_Garmin
cena nového obojku 450Kč

http://ondraholec.rajce.net/Obojek_Garmin
cena nového obojku 450Kč
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
						Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
- 
				kopov.c
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jen se chci zeptat-kolik taková sranda stojí s jedním obojkem a kolik stojí dokoupení dalšího obojku. Určitě je to supr užitečná věc a vynaložené investice bych nelitoval. Jen to nikde na netu nemůžu najít-jediné co jsem se dočetl je že to používá jakousi zakázanou frekvenci nebo co. Jedná se mi o Garmin Astro

Chtěla jsem se zeptat, zda-li došlo k nějakému technickému pokroku v GPS. Zvažuji koupi, můj foxteriér bohužel utíká často a daleko. Dosah je jeden z důvodů, proč stále váhám. Jednou mi utekl a už o hodinu později byl naložen do cizího auta na místě vzdáleném 8km. To je důvod proč to řeším. Bohužel se většině lidem zdá velmi roztomilý a připadá jim, že byl určitě vyhozen, takže si ho normálně nechají. Pes je velmi rychlý a hlasitý, ale jakmile štve, tak mě vůbec nevnímá. Ke všemu je hluchý na jedno ucho, což mu znesnadňuje orientaci. Když ho přivolávám, slyší zvuk z opačného směru, přestane jít po čichu a sejde. Vrací se pak déle. 
Chtěla bych vědět Vaše zkušenosti - najdete psa včas, pokud se někde zachytí obojkem s anténou? Jak je to s norováním? Nevyrábí se již verze s větším dosahem (třeba 20km)? A co životnost baterie ve větších mrazech? U nás bývá v zimních nocích kolem 20C...
Předem děkuji za odpovědi.

Chtěla bych vědět Vaše zkušenosti - najdete psa včas, pokud se někde zachytí obojkem s anténou? Jak je to s norováním? Nevyrábí se již verze s větším dosahem (třeba 20km)? A co životnost baterie ve větších mrazech? U nás bývá v zimních nocích kolem 20C...
Předem děkuji za odpovědi.
Obojek Astro mám , rok používám a jsem nadšený. Při dalekých dosledech mého bordíka vím kde je, kde je zvěř, jestli ji staví nebo žene a kam. Vidíš to v reálném čase  a na mapě včetně své pozice. Nechtíc jsem ověřil i vodotěsnost. Včera při dosledu postřelené laně mi po cca 1,5 km zmizel signál . Myslel jsem že jsem za kopcem , který jsem vyběhl a pořád nic. Viděl jsem místo, kde se signál ztratil a když jsem tam došel našel jsem tam psa bez vysílače (pro jeho upevnění jsem si nechal ušít postroj). Vysílač i s postrojem jsem začal hledat podle místa, kde se signál ztratil. Podle četných stop psa a laně bylo vidět že ji stavěl v cca 30 cm hlubokém potoce, kde jsem díky reflexní barvě postroje vysílač našel zcela ponořený ve vodě. Když jsem ho nevěřícně z potoka vytáhl, okamžitě mi ho přijímač načetl. Postroj  tedy přesněji  upevňovací zip na něm však byl zničený.Pro jistotu jsem ho vypnul a dál pokračoval dosled bez GPS. Laň jsem musel dostřelit po další půl kilometrové dohledávce. GPS jsem pro jistotu důsledně vysušil na topení, dnes zapnul a funguje. Zip je opraven,zítra budu při naháňce zase o trochu klidnější.

já s tou větví reaguji hlavně na vodu - větve a bordel pod hladinou.... pes když nemá pevnou půdu pod nohama začne zmatkovat a .....
obecně platí pravidlo "do vody nejlépe bez ničeho".. zatím každý od kterého jsem bral rozumy s vodními psy říkal "bez obojku, bez čehokoli...."... je to jistější...

obecně platí pravidlo "do vody nejlépe bez ničeho".. zatím každý od kterého jsem bral rozumy s vodními psy říkal "bez obojku, bez čehokoli...."... je to jistější...
ZKM 456
Fabarm Elos C
						Fabarm Elos C