ZEISS victory FL Diavary 6-24x56
Re: ZEISS victory FL Diavary 6-24x56
Zdravím
koupil sem si ho před týdnem, na Slovensku a u Němcú je moc drahej ale koupil sem ho v Kyjově, firma KH konvert /www.hubertshop.cz/ musíte jednat osobně , umí udělat cenu. Ale řeknu Vám je to paráda a přitom mám Zeisse 2,5-10x50 /69/.Do swarovskího sem se nedíval takže nevím porovnat.Oproti 50 je to rozdíl 20 % takže u 72 to musí bít bomba.
koupil sem si ho před týdnem, na Slovensku a u Němcú je moc drahej ale koupil sem ho v Kyjově, firma KH konvert /www.hubertshop.cz/ musíte jednat osobně , umí udělat cenu. Ale řeknu Vám je to paráda a přitom mám Zeisse 2,5-10x50 /69/.Do swarovskího sem se nedíval takže nevím porovnat.Oproti 50 je to rozdíl 20 % takže u 72 to musí bít bomba.
To pregi,já ma 6-24/72 a je to nádhera se přes něj koukat to jsem zkoušel hned jak jsem ho koupil,zatím ho mam u puškaře na namontování,už aby to bylo.Hezké vánoce.
Zdravím všechny příznivce puškohledů zn. zeiss. Asi se to někomu nebude líbit, ale považuji za nutné seznámit kolegy myslivce a sportovní střelce se svojí nepříjemnou zkušeností při koupi puškohledu ZEISS victoty FL Diavary 6-24x56. V březnu 2010 jsem si přes jednoho slušného obchodníka objednal uvedený puškohled s tím, že bych chtěl u tohoto navíc i boční rektifikaci, jelikož jej budu mít na supervarmintu Tikka T3 v.r. 6.5x55SE a budu ho využívat převážně na sportovní střelbu do 300 metrů. Puškohled byl tedy objednán a asi za dva měsíce mi byl tento puškohled po dohodě s tímto obchodníkem zaslán poštou. Puškohled jsem ihned na uvedenou zbraň namontoval na optilocky, aníž bych se do něj nějak pečlivěji podíval. Když jsem měl optiku pěkně usazenou v ose na zbrani, vyšel jsem před dům, abych se pokochal pohledem přes bezkonkurenční optický přístroj. Jaké však bylo překvapení, když jsem na osnově zaznamenal asi 7 kusů drobných černých smítek. Volal jsem proto prodejci, který mi ochotně sdělil, abych přístroj poslal zpět, že zajistí jeho vyčištění výrobcem. Byl jsem trochu zklamán, poněvadž bych u takové firmy v životě nepředpokládal nějaký problém. (mám totiž asi 12 let puškohled 3-12x56 Vic.diavary a tento je naprosto bezchybný) Puškohled jsem tedy odeslal prodejci včetně krabice a jejího kompletního obsahu. Po měsíci mi bylo prodejcem sděleno, že puškohled je vyčištěn ale, že mu byl výrobcem zaslán bez krabice a tak, že mi ho chce poslat komplet i s krabicí, kterou ve fa zeiss jaksi opomněli poslat. Jelikož jsem byl netrpělivý, poněvadž čas běžel a já se těšil abych ž konečně puškohled na zbrani mohl vyzkoušet, dohodl jsem se s prodejcem, že mi jej tedy pošle bez krabice a tuto pošle posléze až mu bude od fa zeiss doručena. Puškohled mi byl tedy doručen a já jsem jej ihned venku před domem kontroloval, zda je skutečně dobře vyčištěn. Ze strany od okuláru jsem nezjistit žádné nečistoty a tak jsem se důkladně podíval i ze strany od objektívu. Bohužel tam jsem zjistil uvnitř tubusu na čočce objektivu větší mnoství drobných nečistot.//// Pokračování na dalším příspěvku.
To, že přístroj byl doručen bez záručního listu, bez návodu a navíc měl umatlaný objektív mně skoro chtělo přesvědčit, že přístroj ani snad nebyl u výrobce na záruční opravě. Zjištěné nečistoty jsem popsal prodejci a přístroj mu odeslal zpět na druhou záruční opravu, aníž bych dal přes něj jediný výstřel! Asi po měsíci mi byl přístroj doručen zpět s vyjádřením fa KOZAP, která je výhradní dovozce pro optiku zeiss a tehdy jsem se vlastně dozvěděl, že prodejce to objednal u KOZAPU. Kozap k puškohledu přiložil reklamační protokol, který pro mně obsahoval jobovu zvěst!!!!! Přístroj byl totiž podle výrobce v naprostém pořádku, proto mi jej zasílají zpět nezměněn. Tak to už mě celkem slušně namíchlo. Nechal jsem nezávisle jedním nejmenovaným odborníkem Meopty Přerov přístroj zkontrolovat. Výsledek:(ve stručnosti) u přístroje ze strany objektivu zjištěné jiskřící defekty při odrazu, které nemají vliv na jeho funkci, ale jejich výskyt u přístroje by u takové renomované firmy jako je zeiss NEPŘEDPOKLÁDAL. Toto vyjádření jsem nechal přeložit do němčiny, včetně mého stanoviska a pláče, že jsem na puškohled dlouho šetřil a že to mám dárek ke kutatinám atp. Přístroj jsem poté opět na své náklady odeslal,ale tentokrát přímo do fa zeiss mimo prodejce a dovozce KOZAP. Očekával jsem, že se fa zeiss vzpamatuje a přístroj opraví nebo mi pošle nový, jen aby neutrpělo jejich jméno. Bohužel zeiss přístroj odeslal prostřednictvím KOZAPU a prodejce opět k mým rukám opět v nezměněném stavu. Vyjádření výrobce bylo ve smyslu, že přístroj splňuje jejich normy a standardy, proto mi jej posílají nezměněn zpět. Nedalo mi to a přístroj jsem nechal přeměřit v Meoptě (paralaxu), o které jsem se dozvědl, že u většiny těchto přístrojů neodpovídá skutečnosti. V Meoptě bylo zjištěno, že paralaxa neodpovídá skutečnosti a tudíž je důvod tutu závadu reklamovat. Přístroj jsem před pár dny opět odeslal prodejci, aby jej odeslal výrobci k další reklamaci, tentokrát paralaxy. Navíc jsem koncem prosince 2010 psal doporučený dopis přímo řediteli fa zeiss odborně přeložený se všemi přílohami. ////Pokračování na dalším příspěvku.///
Reklamuj to prez prodejce a zkus odstoupit od smlouvy. Chapu, ze je to vůdči prodejci z morálního hlediska nefer, ale také riziko podnikání.. Chtít penize zpět.
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Trochu OT: čeká mě teď něco podobného u Swarovského, takže jak to bude vyřízeno, dám vědět v přílsušném vlákně

Asi dělám něco špatně. Už 2 x jsem se snažil napsat třetí díl mého příspěvku k puškohledu 6-24x56 FL ZEISS a nějak to tam nelze vložit. Poraďte mi ať to můžu dokončit.
Takže pokračování příspěvku ze dne 5.2. 2011. Poslal jsem tedy řediteli fa zeiss přeložený doporučený dopis se všemi přílohami, ve kterém jsem mu plakal, že jsem na puškohled dlouho šetřil a že jej mám jako dárek ke kulatinám. Navíc jsem jej požádal, aby mi poslal normy a standardy kvality jejich firmy, poněvadž bych s nimi rád seznámil své kamarády a kolegy, kteří jsou stejně jako já nároční na precizní optické přístroje. Do dnešního dne mi neposlal odpověď. Předpokládám, že na této další reklamaci bude opravena pouze paralaxa ale jiskřící defekty na objektívu pravděpodobně nikdo neopraví, neboť je to podle fa zeiss v NORMĚ. Moje norma mi však velí, že teno přístroj na mé zbrani nemá místo. Nabízí se tak Nerudovská otázka. "Kam s ním"?????
Za 20 tis. ho od tebe koupim 

To pepava. To stejný se stalo kolegovi u firmy Kozap taky. U jiného výrobku, puškohled nedržel nástřel. Dal prodejci a světe div se do měsíce bila optika zpět jen s lístečkem opraveno. Po opětovném nasazení a první ráně se na skle objevili tři nečistoty. Opět optika k reklamaci a pidění se potom kdo opravuje. Odpověď je neskutečná mají smluvního opraváře a ten dělá ve směs všechny opravy. Tak čekáme s čím příjde reklamace teď.Přeji dobrý nervy.
Chlapi - pepava - já se nestačím divit. Já díky mojí NJ komunikoval s reklamačním oddělením Zeiss 3x a Swaro 2x (jednou pro sebe, jinak pro kamarády). Vždy vše v naprostém pořádku vyřízeno přímo fabrikou - nikdy jsem nešel přes lokálního prodejce. A to byly všechny výrobky z druhé ruky z Německa (egun) - takže bez záručáku, atd... Takže se fakt divím.... a zvláště u 6-24x56 FL...
Jen jsem na německých fórech zaznamenal, že Zeiss i Swaro tu a tam vrací reklamovanou optiku s tím, že ji vrací v původním stavu, že nic nenašli ale závada je přitom odstraněna... Ale jak jsem psal osobně jsem byl vždy maximálně spokojen.
Jinak - 2 pepava - pokud nepomůže žádný z tvých kroků (a že jich bylo dost), tak bych udělal přesně to, co doporučuje Abr - trvat na vrácení zboží prodejci pro nemožnost provedení opravy a požadovat peníze zpět.

Jinak - 2 pepava - pokud nepomůže žádný z tvých kroků (a že jich bylo dost), tak bych udělal přesně to, co doporučuje Abr - trvat na vrácení zboží prodejci pro nemožnost provedení opravy a požadovat peníze zpět.
Mauser M03 9,3x62 Zeiss Diavari VM 3-12x56 osnova 40
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
CZ 537 .243 Win Swarovski Nova 3-12x56
ZKM 452-2E .22LR Zeiss Diatal 6x42
Iž-58 M 16/70
Suhlas so Stoparom - mam uplne zhodne skusenosti,ci uz sa jednalo o Zeiss, Swarovski alebo Schmidt&Bender.....ci uz to islo oficialnou linkou, alebo kupene z druhej ruky bez zarucaku - vzdy vybavene k mojej alebo zakaznikovej spokojnosti. Bez ohladu na druh alebo rozsah zavady/poskodenia. X-krat sa stalo,ze v pripade niecoho vaznejsieho pribalili ako pozornost cistiacu supravu na optiku. Stratena krytka - novu poslali gratis az domov na adresu, atd.,atd.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
zispo píše:To pepava. To stejný se stalo kolegovi u firmy Kozap taky. U jiného výrobku, puškohled nedržel nástřel. Dal prodejci a světe div se do měsíce bila optika zpět jen s lístečkem opraveno. Po opětovném nasazení a první ráně se na skle objevili tři nečistoty. Opět optika k reklamaci a pidění se potom kdo opravuje. Odpověď je neskutečná mají smluvního opraváře a ten dělá ve směs všechny opravy. Tak čekáme s čím příjde reklamace teď.Přeji dobrý nervy.
Všechno tomu nasvědčuje, že to někde opravuje nějaký všeuměl a fabriku to nevidělo. Prodejce je slušný a prakticky za to nemůže, nemám srdce z něj dolovat peníze. Bohužel je to špatné, dnes kdybych kupoval tak drahou věc, raději bych si pro ni zajel osobně a na místě ji prohlédl. Nikdy už ne poštou! Jsem teď v beznadějné situaci. Povaha mi nedovolí v tomto stavu přístroj užívat. Od loňského května mám zbraň bez puškohledu a 59.500,-Kč mí někde lítá v luftě. A to jsem se na ten skvost tak moc těšil. Nemám slov.
Tak vůbec bych se nebál na prodejce (dealera) tlačit. Také mám tu povahu, že nechci nikomu dělat problémy, ale 60 tis.je dost peněz. jinak pokud Ti peníze nakonec vrátí, ušetříš 10 000 korun při nákupu nového puškohledu ptz. ted je cena 50 000Kč. M.
lesu lovu,myslím že bych to viděl asi tak že by jsi měl tady někoho kdo s tím má zkušenost oslovit a reklamovat v DE,chlapi ti píchnou uvidíš