Včera po zkoumání předpovědi z meteocentra která hlásila,že v 21:00 se u nás konečně rozprchnou mraky a bude tak svítit měsíc,jsem se nastrojil,vzal psa a vyrazil.Měl jsem v plánu sednout na "čagan",u místa kde asi před 2 dny přešla náhodou prasata a pak šoulat dál s další zastávkou,kazatelnou a a nakonec zase šouláním po vnadištích,která bohužel teď prasata navštěvují jen sporadicky.Po 6min jsem sešel ze silnice a asi na 200m jsem zahlédnul nějaký záblesk u místa kde jsem chtěl sednout,v domění že by už mohlo být obsazeno,jsem 3krát blikl-žádná odpověď tak jdu dál.Po 20m zastavuju a beru dalekohled-ŠOK-nějaká postava mazala od zahradnické chatky na ktreou jsem blikl,přes pole,k lesu

První myšlenka byla myslivec,proč ale takový úprk,dále světlá bunda viditelná i v noci při zatažené obloze?Kopíroval hranice lesa a pole,zastavuju a schovávám se do řádku vinohradu.Postava se otáčí a vrací se k cestě(na to jsem čekal

)Bere telefon a volá že je na konci obce a ať pro něj přijedou!Jde rovnou po cestě ke mně dolů.Na 20m se postavím posílám na něj 320 Lumenů z Olight Warior a postupuju zakuklený se psem k němu,s rázným proslovem co tu dělá.......Už z dálky vidím že se jedná o zkur.....o feťáka který chtěl vybrát zahrádkářské chaty

Doslíchám se něco o tom že se prochází a že to není zakázané-kontruji a rázným hlasem mu vysvětluju něco o létajících kulkách,lovu prasat atd...Troska se vlnitým pohybem odstraňuje k za chvíli přijedoucímu autu!Sedám dle plánu asi 1,5h a nic jdu dál sedám u lesa asi 1h nic,jdu na kazatelnu.Je 00:30 psa odkládám pod terasou a jdu kontrolovat stav-nikde nic jdu pro psa-než se sním vrátím trvá to asi 3min,mrknu znovu ke kazatelně a vidím 3 stíny

,srnčí? vysoká?asi na 100m rozeznávám siluety vysoké zvěřě

paráda 1,2,.....8 kusů se pomalu přesunuje ke kazatelně jistí protože nervní pes trochu zaskučí,vracím ho na místo zálehu a jdu pozorovat,od kazatelny se vrasí asi po 15 min.Pak si tam jdu sednout já,v 02:47 šramot,mrknu za záda a vidím černou siluetu jak uhání z místa kde jsem pozoroval vysokou do vinohradu,rychle beru dalekohled abych ztihnul na posledních 5metrech rozeznat prase než zatáhlo za křoví

Šlo po mojí stopě asi 300m,muselo projít přes psí záleh a můj i psův obsah močového měchýře

to ho asi tak popohnalo.Beru vábničky ale neotočilo ho nic,pak lezu z kazatelny a procházím dál kolem lesa a ve 4:00jdu domů.Tolik zvěře jsem od ledna neviděl takže jsem velmi spokojený