Kuše

Kuše, luky, praky a jiné
Odpovědět
alwarez
Pravidelný diskutér

Re: Kuše

Příspěvek od alwarez »

Jeste jsem chtel pripomenout ,ze hned na prvni strane se nachazi ten samo-splhaci posed co je vhodny na pusku a luk a necha se unest na zadech a pod posed je pripevnena nejaka ta maskovaci sit aby srnec nas nevidel kdyz se podiva pod nami nahoru....

Blind musi byt na miste nejmeme 14 dni ,aby si na to zvirata zvykla a jestli to nekdo ukradne ,zijete ve spatne spolecnosti anebo v premnozenem lese.....
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

Mathews- dají se ty sedátka koupit v ČR? Jak to nosíš když jdeš do lesa. Je to asi dost nápadné. Jak na ty stromy lezeš? Zatloukáš skoby? A používáš bezpečnostní úvazek?
alwarez - lovil jsi někdy lukem nebo kuší ze země?
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Ja nemam nic jineho, nez drevolamitave luky a drevene luky a az si Cechacci uvedomi ze pujdou za humny a udelaji si luk mohou tim slozit veskere zvire v Evrope a nepotrebuji vice jak 70 liber....Pokud luk pouzivame jako zbran strilime vsechno jako ,zaby ,krysy ,veverky ,hady a na to nepotrebujeme lezt na stromy .....Proto se mi zda smesna otazka jestli jsem lovil ze zeme , lukem jsem strilel z pramice atd ,nebot strileni ryb je velmi efektivni .....
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

Myslel jsem jestli jsi lovil někdy zvěř spárkatou ze země. Ty ryby taky v létě zkusím. Třeba tolstolobik se nedá jinak ulovit.
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Urcite z Blind jde lovit sparkata zver a velmi na blizko ,ale u vas to neprichazi v uvahu ,nebot blind musi byt na miste nejmene 14 dni a vice a do te doby vam ji stejne nejaky myslivec co se potlouka lesem stejne ukradne . Blind bych nepouzinal jenom na loveni prasat ,medvedu a treba lvu vse s cim se nechcete potkat v blind jako poranenim zviretem . Pozor ten tolstolobik neni jedla ryba stejne jako zde kapri co treba strili a krmi je aligatorum ...... Pstruhy muzeme strilet ze brehu ......
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Ty sedátka si objednávám z USA,některé jsou tak malé,že se vejdou do většího batohu.Dají se taky nechat v koruně stromu,protože jsou nerezové.Pokud je to dobré místo,tak jej tam mám celý rok.Navíc já se nepotřebuji schovávat,lovím v honitbě,kde mám povolenku.
Používám dva druhy sedátek,jedny jsou na stupačky,to jsou sedátka do korun košatých stromú .Pak mám samolez,ten je použitelný na čisté kmeny.Je to pohodlná a velmi bezpečná sedačka.U obou je dobré použít pojistné lanko,úvázat se ke stromu...,párkrát jsem taky usnul.
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

Čtu knížku o lovu srnců a prý se dá lovit na čekané i ze země. Stačí se zamaskovat a být po větru.
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Ale ano ,jen ten blind musi byt na miste asi 14 dni ,jinak nejake cerstve zamaskovane misto treba 1-2 dny nemate sanci ,vysoka je velmi zvedava a boji se i cerstve vyvraceneho stromu. Ona je v lese kazdy den a cokoliv se nezda ,vyhyba se tomu ,az si proste na to zvykne ,vyvraceny strom je nahla zmena prostredi ,pokud si zver zvykne na blind prijde i na 7 yardu a toho vyuzivame nejen v lovu, ale i pri fotografovani.....
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

Ale pokud lovíš tak, že využiješ již stávající přírodní kryt tak by to mohlo fungovat. Prostě sedneš si ne přenosnou židličku za křoví k ochozu. Vítr fouká směrem k tobě. Za zády máš překážku třeba strom tak nejde vidět silueta. A ještě máš dobré maskování, rukavice a síťku přes obličej. Tak zvěř registruje jen to křoví co tam je dlouho ale tebe už ne.
Myslíš, že by se takto dal lov provádět?
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

To je vse teorie ,ale zvirata do zadne skoly nechodi a mohou udelat to co nikde neni napsano ,tak tam kde je nejaka srnci ztezka nemusi byt zadny prirodni ukryt a kde je prirodni ukryt nemusi byt ztezka a neni jednoduche oklamat white tail a konecne zvire prijde z 50% ze zadu proste kde jej neocekavas ,ze se musis otocit a jakmile zpozoruje pohyb jde to strasne rychle a vidime jenom ten belostny ocas ,puskou muzeme jeste strilet za behu, ale lukem/kusi muzeme strilet ,ale je to marne....
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

http://www.youtube.com/watch?v=ql37hxkKsZY

Tak jasně chce to vyzkoušet. Myslíš, že vábení srnců je použitelné na lov lukem nebo kuší? Ten srnec přijde na pár kroků. Žije u vás srnčí?
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Zde zije pouze White tail deer ,to co je v Evrope se tady nazyva Roe deer a ten jelen co je v Evrope a byl importovany asi pred stoletim na Novy Zealand se nazyva Red stag a jasne dale na zapad prerie obyva Mule deer co je asi 2x vahove vetsi ,nez white tail a samec jasne ma vetsi parohy a v Californii a na zapadnim pobrezi zije Black tail deer co je obdoba naseho srnce ,ale ten ocas je cerny a nahore na Aljasce zije Sitka deer nejmensi z druhu srncu velky asi jako vas Roe deer ...
Jasne vabime kazdeho srnce ,ale ten zvuk je trochu jiny ,kazde zvire se necha vabit vabickou a jak lidi prisli o praci a penize museli se odstehovat zanechali tady plno kocek a tak jsem kocky naucil se shromazdovat na zradlo na kralici vrestidlo ... zafoukam na nej a kocky se sbihaji z dalekeho okoli . Na vabicku se necha samec vabit treba na triskanim parohu o sebe a vabicky se prodavaji v kazdem obchode s loveckymi potrebami...
Treba medved prijde na vresteni kralika ,hleda neco k jidlu a poraneny kralik je dobra pochoutka..... srnec je zvedavy o co jde a prijde na vresteni kralika ....Doporucuji si precist knihu o Ishim a pak to cele vyzkouset ....
Jinak dnes na vychodnim pobrezi zije asi 30 milionu White tails za lovecke sezony ,je paresi sezona a vypada to tu jako v ZOO a nedavno jsem mluvil s clovekem co za 4 mesicni loveckou sezonu zastrelil svym kladkovym lukem zastrelil 18 White tails....
Mathews
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Mathews »

Doporučil bych..,koupit si knihu 1000 let Myslivosti a přečíst si to.Ten kdo chce lovit,tak by měl vědět něco z historie myslivosti a naučit se vše o zvěři.Jak ji ulovit je to nejjednodušší,a je to ta třešnička na dortě.Zažil jsem pár lovcú co si lovecký lístek koupily a podle toho to taky vypadalo.Nedokázali zvěř ani vyvrhnout,natož stáhnout z deky a vykostit.
Jeden dokonce nedokázal ani vystřelit a na posedu se mi roztřepal tak, že ani já bych na zvěř nevystřelil :D .
Proto bych doporučoval udělat si lovecký lístek a chodit do přírody s někým zkušeným..,žádná teorie se nevyrovná praktickým zkušenostem. :!: Z knih se člověk naučí kdy zvěř vábit,lovit..,ale jak a jakou.., to se dá naučit jen od zkušeného lovce.
Obuju se zase do Američanú,díval jsem se na Yotube ,jak lovili prasata.Jakmile přišla na krmení tlupa černé,tak praktisky pokaždé střelili bychyni a někdy i plnou.Prostě to největší co tam bylo,to bych se na nějaký servr bál dát.Tady by mě myslivci ukamenovali.To jsou lovci bez jakékoliv etiky,je to jen o mase.Jistě takový lovci budou i u nás,ale nechlubí se tím..
hanyking
Častý návštěvník

Příspěvek od hanyking »

Já se ale s myslivostí neztotožňuji. Jsem biolog. O myslivosti jsem četl hodně. Jsem z lesácké rodiny. Chytám ryby už 30 let a teď to chci posunout ten lov dále. Lov palnou zbraní ale pro mě z etických důvodů nepřipadá v úvahu tak chci začít kuší a později se možná naučím lovit lukem. Nejde mi o kořist. Mým cílem je lov.
alwarez
Pravidelný diskutér

Příspěvek od alwarez »

Ja zase palnou zbran neztotoznuji s lovem i kdyz mam 5 vojenskych pusek a asi 1000 patron, ale ty pouzivam lepe receno pouzival jsem na tercovu strelbu a ty moje experimenty co to prorazi....mel jsem vice bouchacek, ale prodal jsem to je mi to nepotrebne . Lovit zdejsiho srnce white tail puskou neni nic tezke pouze musim pouze vytlacit zvire na louku a tam vim ze pobezi asi 80 metru a pak se ohlidne a vtom okamziku zmasknu spoust.V lese kdyz white tail zacne utikat, nemam sanci mezi stromy a krovinami ....
Odpovědět