CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
-
- Administrátor
to vhool: prodávám tak, jak mi tu cenu vysvětlili prodejci. Je však možné, že mysleli polotovar hlavně pro 700, který je v konečné fázi komorován a upraven pro zamykání do hlavně. Tohle už je ale jen moje dedukce. každopádně 11 tis. je celkem humorná cena.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
715 ka vznikla puvodne jako "spotrebni zbran".dle meho nazoru je to za ty penize dobra volba a zadny zazrak.cena je vysledkem toho ze pazba je pouze levny plast,hlinikove pozdro zaveru a zamykani do hlavne coz vyrazne snizuje zivotnost zbrane a pri poskozeni hlavne se to proste vyhodi (oprava by stala vice nez nova zbran) navic dilenske zpracovani nic moc a presnost kolem moa.proste flinta co si koupi v usa farmar na plaseni sakalu u vybehu dobytka.tot muj nazor
je to asi jako u skodovky nejlevnejsi model felicie jako 715 a i ta nejlevnejsi 700 je na urovni prumerne vybavene oktavky

Taky jsem prošel dostupné obchody, osahal jsem si vše od CZ550 po Blaser, ale nejvíc mě oslovila stará brněnská Zetka v celopažbě - to je prostě nejkrásnější flinta, dnes už nikdo nic podobného nedokáže vyrobit, i když je mi záhadou proč.
Možná by jsi před konečným rozhodnutím měl vzít také něco podobného do ruky, i když koupě takové stařenky je trochu sázka do loterie, s pomocí šikovného puškaře z ní může být krasavice na dlouhá léta, a ani finančně to není neúnosné a získá? krásnou zbraň s du?í, které se nic ze současné masovo globalizační produkce nemůže rovnat.
Možná by jsi před konečným rozhodnutím měl vzít také něco podobného do ruky, i když koupě takové stařenky je trochu sázka do loterie, s pomocí šikovného puškaře z ní může být krasavice na dlouhá léta, a ani finančně to není neúnosné a získá? krásnou zbraň s du?í, které se nic ze současné masovo globalizační produkce nemůže rovnat.
- MiraDuchek
- Zkušený diskutér
Re: Kulovnice Zastava M70
edit by Alda: diskuse presunuta z tematu Zastava
Teda to koukám,já mám 550ku v médiu a žadný problémy nemam.Spoušt ok a pojistka chodí tak že jsem nezradil ani siku na 10 metru a ty jsou sakra háklivý .
Teda to koukám,já mám 550ku v médiu a žadný problémy nemam.Spoušt ok a pojistka chodí tak že jsem nezradil ani siku na 10 metru a ty jsou sakra háklivý .
CZ 550 medium,7mm rem.mag.+Swarowski Z6i 2,5-15
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
Ruger No.1 9,3 x 74 R, Meostar 7x56
Stafordšírský bulteriér Alli Staf Anatol,Christopher Blue Nijada
http://jana-duchkova.webnode.cz/
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Posledni prispevky u Tikky se tykaji zrovna serizovani spouste, takze prihodit a koupit o 5 koliku drazsi neserizeny kver, tak tomu rikam kupkosstik píše:Já bych si teda novou ČZ nekoupil je předražená a nehotová,nedoseřízená.Je lepší si pár penízku ktomu přidat a koupit si Tikku která je úplně někde jinde.Měl jsem možnost si jí vyzkoušet.

Naposledy upravil(a) Choochoo007 dne stř 17.8.2011, 21:59, celkem upraveno 1 x.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Jo jo píšu to co píšu co jsem viděl a zkusil.Tikka je velmi kvalitní zbran s které je radost střilet má krásný,lehký chod závěru téměř bez vůle.Spoušt byla velmi líbivá měla plynulý řekl bych až sametově zvolna narůstající odpor.Pažba na hozenou ránu parádně sedí v rameni.
Toto je popisek prodejce:
info: Kulovnice TIKKA T3 vyráběné firmou Sako představují světový unikát v poměru kvality použitých vstupních materiálů, použité konstrukci a dokonalosti zpracování, ve vztahu k pořizovací ceně.
popis: Důvodem jejich vzniku kulovnice TIKKA T3 nebyl záměr konkurovat systému SAKO 75/85, ale nabídnout zbraň s podobnými vlastnostmi ve střední cenové kategorii. Konstruktérům firmy SAKO se podařilo vyřešit nelehký úkol; vytvořit výrobně jednoduchou a maximálně spolehlivou kulovnici, kde úspory vzniklé technologií výroby dovoluji použití vysoce jakostních materiálů, na které jsme zvyklí u zbraní té nejvyšší cenové hladiny.
Mužeš namítat,že je to placená reklama,ale já jsem jí měl v ruce a klidně s čistým svědomím se pod tohle podepíšu
Samozřejmě co člověk to názor,nejlepší je aby si to každý vyzkoušel sám.
Co se týka ČZ jsem svůj názor řekl a zatím si stojím.Je jasný že všechny kusy z ČZ nemusí bejt stejný.Někomu to třeba vyhovuje.Jen pro zajímavost ČZ prodává v USA zbráně zhruba za 60% ceny co u nás
Připadá mi ale že pouštěj do oběhu zbraně které vidí výstupní kontrola jen zabalený v krabicích na expedici 
Toto je popisek prodejce:
info: Kulovnice TIKKA T3 vyráběné firmou Sako představují světový unikát v poměru kvality použitých vstupních materiálů, použité konstrukci a dokonalosti zpracování, ve vztahu k pořizovací ceně.
popis: Důvodem jejich vzniku kulovnice TIKKA T3 nebyl záměr konkurovat systému SAKO 75/85, ale nabídnout zbraň s podobnými vlastnostmi ve střední cenové kategorii. Konstruktérům firmy SAKO se podařilo vyřešit nelehký úkol; vytvořit výrobně jednoduchou a maximálně spolehlivou kulovnici, kde úspory vzniklé technologií výroby dovoluji použití vysoce jakostních materiálů, na které jsme zvyklí u zbraní té nejvyšší cenové hladiny.
Mužeš namítat,že je to placená reklama,ale já jsem jí měl v ruce a klidně s čistým svědomím se pod tohle podepíšu

Samozřejmě co člověk to názor,nejlepší je aby si to každý vyzkoušel sám.
Co se týka ČZ jsem svůj názor řekl a zatím si stojím.Je jasný že všechny kusy z ČZ nemusí bejt stejný.Někomu to třeba vyhovuje.Jen pro zajímavost ČZ prodává v USA zbráně zhruba za 60% ceny co u nás

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Hale chlapi já Tikku mám (stejně jako spoustu dalších lovců), někdo jinej má zase ČZ (stejně jako spoustu dalších lovců), ale proč to srovnávání řešíme ve vláknu Zastava M70????????????
Klidně někdo založte vlákno Tikka vs. ČZ550, tam se rád přidám do diskuse (která patrně nikam nepovede)...
Klidně někdo založte vlákno Tikka vs. ČZ550, tam se rád přidám do diskuse (která patrně nikam nepovede)...

6,5x55SE

Ha ha tos mě vyrazil dech snad si ji v mérice objednám,no ono je to asi logické pokud se tady prodává Remington za 13000 i s optikou,tak by tam asi náš veterán neměl šanci(nevím za kolik se tam prodávají remingtony,ale tak jako CZ u nás to nebude
)

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
Nejlepší pes, je ten co mi běhá po dvoře, nejlepěí flinta je ta, co stojí v mojí skříni... 
No střílel jsem a chodil s obojím a pokud někomu nevadí ty kousky plastu na Tikka T3 Hunter, tak myslím, že hladkostí chodu, snadností seřízení spouště a i vzhledem Tikka naší CZ válcuje (i se započtením rozdílu v ceně)... Možná by Tikka mohla být míň náročná na povrchovou údržbu (ta má je náchylná na reznutí zvenku), ale viděl jsem i reznoucí CZ...
Tož do mě! 

No střílel jsem a chodil s obojím a pokud někomu nevadí ty kousky plastu na Tikka T3 Hunter, tak myslím, že hladkostí chodu, snadností seřízení spouště a i vzhledem Tikka naší CZ válcuje (i se započtením rozdílu v ceně)... Možná by Tikka mohla být míň náročná na povrchovou údržbu (ta má je náchylná na reznutí zvenku), ale viděl jsem i reznoucí CZ...

6,5x55SE

Re: CZ, Remington, Browning, Tikka či něco jiného?
jinak remington taky v usa stojí půlku co tady, to samý weatherby a další.
No ona koupě nové zahraniční kulovnice u nás není lehká věc, na krámě téměř žádný nejsou, když je chce člověk vidět, musí zjistit někoho , kdo ji má. a když už si kulovnici vybere, tak zase ráže, kterou by požadoval, je bez šance. co se rozhlížím po další flintě, ať mám představu o ráži, tak mi nikdo není schopen říci termín dodání (minimálně 6 měsíců u zvolené "nestandradní" ráže i přes rok). jakmile něko požaduje něco jineho než .308W nebo .30-06 spr. tak nemá témř šanci. když je štěstí nakloněno, možná u tikky sežene 6,5x55se. myslím tedy zahraniční flinty.
no když už se po roce bych třeba dočkal, tak závisí na štěstí, co vlastně v krabici bude, v jakém to bude stavu a tak. ono platit novou flintu, aby byla odřená, obouchaná nebo nedej bože nešel dobře závěr atd ....
No ona koupě nové zahraniční kulovnice u nás není lehká věc, na krámě téměř žádný nejsou, když je chce člověk vidět, musí zjistit někoho , kdo ji má. a když už si kulovnici vybere, tak zase ráže, kterou by požadoval, je bez šance. co se rozhlížím po další flintě, ať mám představu o ráži, tak mi nikdo není schopen říci termín dodání (minimálně 6 měsíců u zvolené "nestandradní" ráže i přes rok). jakmile něko požaduje něco jineho než .308W nebo .30-06 spr. tak nemá témř šanci. když je štěstí nakloněno, možná u tikky sežene 6,5x55se. myslím tedy zahraniční flinty.
no když už se po roce bych třeba dočkal, tak závisí na štěstí, co vlastně v krabici bude, v jakém to bude stavu a tak. ono platit novou flintu, aby byla odřená, obouchaná nebo nedej bože nešel dobře závěr atd ....