Na šípkové

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Mosin
Zkušený diskutér
Příspěvky: 633
Registrován: sob 14.10.2006, 10:20
Bydliště: jižní MORAVA

Na šípkové

Příspěvek od Mosin »

Vezme se kančí kýta či plecko. V celku, jen se z povrchu odstraní blány atd. To hoďte do kastrólu. Zalijte to vodou s octem dle chuti cca 1:6 (ocet voda). Podotýkám je to dle chuti klidně i 1:7 či 8 já to ředím dle chuti. A přidejte trochu tymiánu. Takto to vařte do měkka. žádnou sůl ani nic takového!

Pro omáčku Použijte trochu tohoto vývaru. Opět dle chuti, abyjste to neměli moc kyselé. Prostě jak kdo má rád. Svařte s tím hrst šípků či su?ených vi?ní. Přidejte deci až dvě červeného vína. Dolijte vodou a dle chuti přidejte i masox (nebo místo masoxu a vody Použijte hovězí vývar, ale masox dodá sílu omáčce). vše povařte, ?ipky zceďte. Omáčkou případně dosolte a dopepřite (vše dle chuti). Přidávám do ní i cukr, aby se zjemnila kyselost a v kombinaci s tím octem je to bomba. Zahustite (jí?kou či moukou). Omáčkou přelévejte na plátky nakrájené maso. Podávejte s knedlem.

Je to fakt super nebojte se toho octa na to maso. Je to opravdu bomba. Jen opatrně s přidáváním toho vývaru, abyjste neměli moc kyselou tu omáčku.
CZ 550, 308 Win. / CZ 527 Varmint 223Rem / CZ 550 300WinMag / BO 98 9,3x62
ZG 47 8x57 JS / ZBK 110, 5,6x50 RM + 12x70 / ZP 16x70 / IŽH-27EM-1C 12x70
Odpovědět