dvojka ZP
dvojka ZP
Dobrý den co si myslíte o brokových dvojkách ZP?Má v této době ještě cenu kupovat starší dvojku za 4500.- a nebo mám radši jít do nové třeba I? 43? Díky
Neuvedl jsi k jakému účelu ji chceš kupovat. Pokud jen k lovu, tak nevím proč ne dvojku, Záleží jen na Tobě co se Ti líbí. Pokud ji chceš i na sportovní střelbu, tedy něco univerzálního, žel bych raději do brokové kozlice. I když letos na střelbách jsem viděl jednoho chasníka gumovat holuby se starou dvojkou ZP.

Nevím odkud jsi, tudí? také nevím jaké bude mít využití brokovnice k lovu drobné. Jak jsem již psal Záleží na tom,zda budeš chtít i sportovně střílet. Té drobné je čím dál tím méně, takže bych připou?těl i sportovní vy?ití. V tom případě budeš Možná na střelnici s dvojkou sám, převážně se dnes používají brokové kozlice. V tomto případě bych šel raději do posledního modelu sportovní I?. Pokud ale na střelnici střílí? pouze jednou v roce, tak k těm loveckým účelům Ti bude stačit i ta starší ZP/pokud je tedy ovšem čistá/. Já když kupuji nějakou zbraň, tak se mi také musí samozřejmě líbit

-
- Pravidelný diskutér
-
- Zkušený diskutér
Zahrdlení
Já osobně bych měl strach dát do zahrdlení 1/1 (skutečných 1,1mm) olověnou jednotnou střelu a tak bych takovou pušku jako univerzální nechtěl. Snad pak dvě brokovnice a tu s plným pak skutečně na divoký husy a divoký kachny, ale při taskovém lovu jsem vlastně v posledních deseti letech nebyl.
A nebyl jsi na těch střelbách u nás (na Opavsku)? To bych ten chasník byl jáOlaf píše:Neuvedl jsi k jakému účelu ji chceš kupovat. Pokud jen k lovu, tak nevím proč ne dvojku, Záleží jen na Tobě co se Ti líbí. Pokud ji chceš i na sportovní střelbu, tedy něco univerzálního, žel bych raději do brokové kozlice. I když letos na střelbách jsem viděl jednoho chasníka gumovat holuby se starou dvojkou ZP.![]()

-
- Pravidelný diskutér
U ZP to bude se zahrdlení složité. V první řadě si uvědomte, že se vyráběly poměrně dlouhou dobu a taky se řada těchto flint dělala na zakázku. Sám jsem měl tři ZP v ráži 16. Jedna měla 700mm hlaveň a zahrdlení 1/2 a 1/1. Další byla lesačka, hlaveň 560mm a byla bez zahrdlení. Poslední byla zakázková s hlavní dlouhou 600mm a obě hlavně byly plně zahrdlené.