Zdravím. Dělám myslivost 5 let a mám zatím uloveno 56 prasat z toho žádné na hromadě (všechno na polích a na loukách za různých podmínek, přijde mi to zábavnější). Tento rok jsme si řekl, že bych mohl zkusit taky někde zakrmit. Jak se znám, tak na hromadu stejně chodit nebudu, protože takový lov mě až tolik neláká. Sehnal jsem si sušenou zrnkovou kukuřici za 200 Kč/ metrák tak jsem si pár metráků koupil, občas budu přidávat po pytlech čerstvou siláž, aby to prasátkům řádně vonělo. Navíc mám kontakt v pekárně, kde mám možnost mít starého pečiva kolik chci a ještě v "chipsárně" odkud můžu mít týdně plnou dodávku chipsů spadlých z výrobních pásů. Očekávám od sebe, že stejně lovit na hromadě nebudu, spíš jsem zvědavý, jestli prasátka naučím na hromadu chodit. Střelím si tam asi maximálně jedno. Svůj příspěvek sem dávám, abych se zeptal, jestli zvěři nemůžu nějak uškodit, když jim tam budu sypat třeba jednou týdně větší kýbl chipsů a půl pytle pečiva (pokud bude vybráno). Vím, že kamarádi chipsy krmí, a že se na ně prasátka celkem rychle naučí, ale je to správné? Neuškodí jim to nějak (nebo třeba srnčímu, které chipsy taky prý celkem bere)? Díky za odpověď. Dyžtak budu sypat jenom siláž a kukuřici, kterou mám jak zrnkovou tak i 4 metráky v klasech

. Jinak opravdu ani nečekám, že prase nějaké na hromadě ulovím, přes zimu nám tu jenom přecházejí a než to najdou, už tím bude nakrmené srnčí a na krmelišti nebude nic