Střílíme s Baikalem

Vše o brokovnicích
Odpovědět
kojot
Zkušený diskutér

Re: Střílíme s Baikalem

Příspěvek od kojot »

Kopove, chápu tě. Jediná opakovačka, která by tě mohla váhově uspokojit je Zetka (2,5kg Full stock), střelba bez napínáčku je stejná jako z IŽky, je kraťoučká jako IŽka a přesto je daleko lepší a bezpečnější, než IŽka.
Znám ale jednoho "Experta", který loví IŽkou gauge 16. Má vyhazovák a palebná síla je impozantní, což se musí vidět, to nejde popisovat. Tedy jen zevrubně: po výstřelu klopí hlavěň k zemí, mačká páku, hlaveň za ta léta volná v baskuli padá dolů, vyhazovák pracuje, patrona vyletí, střelec roztahuje prsteníček a ukazováček levé ruky od sebe a tím uvolněný SB Junior padá do komory. Následuje závěrečný trh směrem nahoru v bezpečném prostoru a je přebito. Celé to trvá necelou sekundu.
Něco takového by jsi tuším potřeboval i ty.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

To Kojot-přesně tohle jsem měl na mysli a su rád,že to konečně někdo pochopil :) Ale ještě pořád mi nikdo neodpověděl jesli by u této zbraně a ráže šel dodělat ten vyhazovák :(
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

viděl jsem to u iž v ráži 30-30win ale 308win díky drážce bude podle mě bez šance
CZ 550 american 308win.
Perník
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Perník »

Kopove, mám nápad. Vše je třeba učinit tak jak popsal kojot, jen s tím rozdílem, že tam kde je popisováno že hlaveň padá dolů, v tvém případě musí hlaveň letět nahoru, s ní i otevřená baskule a tím na místo k vyhození nábojnice.... dojde k jejímu vypadnutí. Chce to jen cvik! :D Možná se k té sekundě taky přiblížíš, ne?
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

No nevím jestli su už tak zručnej,že by mi tohle co popisuješ šlo :lol: Spíš budu bádat nad tím vyhazovákem,popřípdě změním zbran :?
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Obávám se, že vyhazovák s drápkem nikdo zrealizovaný nemá. Čistě teoreticky by to šlo. Musela by setrvačná síla nábojnice překonat odpor toho drápku. Takže silné pero vyhazováku a slabé u drápku. Taky tvar drápku ze zadní strany (šikmina) by ovlivňoval výsledek. To nemluvím o úpravě celýho systému, který je relativně složitý, protože musí být zajištěno přepnutí z funkce vytahovače u nevystřeleného náboje na vyhazovač po odpálení náboje. Celý je to výzkum a asi by si těžko hledal puškaře, který by se do toho vrhl s nejistým výsledkem.
Nejrozumnější je asi to, co nechceš slyšet. Co máš prodat, a koupit jednušku s vyhazovákem, komorovanou pro náboj s rantlem obdobných vlastností jako .308.
On ten kritizovaný drápek má přece jen jednu výhodu. Můžeš zbraň zlomit v jakékoliv poloze a nic Ti nevypadne. :D
Zkus to ještě zkonzultovat s Frantou Matyškem z Ráječka. Máš to kousek.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

Franta Matyšek moc nebere telefony a pokud se zadaří mu dovolat,tak je dost arogantní a z rozhovoru není poznat,že by chtěl člověku pomoct(takovej malej mystr světa :( ) Už nastřelení kulovnice a problém s puškohledem byl pro něj problém-dovezte to a možná se k tomu během tří týdnů dostanu.Nakonec jsem to dal do Vyškova a byloto druhej den.Zjevně má dost práce a o další moc nestojí. Puškař ve Vyškově mi řekl,že vyhazovák je záležitost předpažbí :?: a to je v mém případě prý problém-mam celopažbu. Nevím co měl tou zaležitostí předpažbí na mysli-nejsempuškař a flintám moc neholduji. Ten zmíněny drabek drží vystřelenou nábojnici tak pevně,že ji je celkem problém zmrzlíma rukama vytáhnout :cry:
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

kopov.c píše:Ten zmíněny drabek drží vystřelenou nábojnici tak pevně,že ji je celkem problém zmrzlíma rukama vytáhnout :cry:
To je bohužel známá věc u kulových zlamovaček bezrantlových ráží se kterou se musí počítat dopředu při výběru... :roll:
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

To Michalos Už v jiných vláknech o nábojích a rážích jsem koukal,že jsi na tohle celkem odborník :lol: No nic,mám to k tobě kousek,tak se příště skočím za tebou poradit :P
Mě zbraně až tak moc neberou,takže vážně nevím že se s tímhle musí počítat.Každopádně su stouhle jednuškou max spokojenej.Teda ze začátku jsem s ní měl kapku problém.Ale po dvou měsících skoro každodeního používání a vystřelení zhruba 150 ran jsem se sní až nato vytahování nábojnic celkem sžil.
Naposledy upravil(a) kopov.c dne ned 11.12.2011, 18:01, celkem upraveno 1 x.
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

Smazáno moderátorem. A teď v tomto vláknu zpět k brokovým zbraním a Bajkalu. Pufr
kopov.c
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopov.c »

No já vážně neplaču.Jen jsem se zeptal na vyhazovák protože mi kamarád tvrdí,že to u kohosi na rusalce viděl-ráži bohužel neví.
Ona i tyčka k rajčatům jde upravit ke vší spokojenosti.
Pokud de o toho hlupáka tach bych si pročet svoje příspěvky a trošku se zamyslel :lol:
Toma
Zkušený diskutér

Příspěvek od Toma »

Nevíte někdo zdali se dá vyčíst z výrobního čísla rok výroby?Iž model 12.
Lovec zabíjí jednou ranou.
motolada
Zkušený diskutér

Příspěvek od motolada »

No u ruských brokovnic je mechanismus vyhazováků opravdu uložen v předpažbí...2 hlavně 2 kolébkové plechy,které po vystřelení uvolní vyhazovacího jezdce na pružině.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Pokud se dobře pamatuju, tak na IŽ-12 je rok výroby vyražen zvlášť, z výrobního čísla ho nevyčteš.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Michal S
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal S »

u
Naposledy upravil(a) Michal S dne sob 28.7.2012, 11:21, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět