Závody K4, K4M

Vše o kulovnicích a malorážkách
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Tak ještě ten odkaz :wink:

www.streleckyklubtelc.cz/k4m.htm
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
petr17
Nový návštěvník

Příspěvek od petr17 »

zdravím, na závodech na Dyjckých mostech jsem byl, napoprvé žádný zázrak, ale dobrej trénink - pohodový závody, dobrá atmosféra, no a já taky střílím blaser :lol: jak papír, tak škodná
xHonza
Zkušený diskutér

K4M na Chloumku

Příspěvek od xHonza »

takže včera jsem se zúčastnil závodu který se konal na střelnici SSK Chloumek u Mělníka. Akce byla velice příjemná, se?lo se 44 závodníků, krom K4M se střílelo i kolo a baterka.

V K4M nastřílel nejlepší střelec 394 bodů. Já jsem tuhle disciplínu zkoušel poprvé a s jedním my?ákem a jednou jedničkou v kanci to bylo nakonec 350. Napřesrok snad bude lépe a radostněji.

Jinak poděkování Laserovi za upozornění na tak příjemnou akci.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
J.Laser
Pravidelný diskutér

Příspěvek od J.Laser »

:P Není zač...
Taky se mi soutěž líbila i když ráno to vypadalo,že přes dé?? neuvidíme terče.
Kvalita střelců na těchto závodech rok od roku stoupá,tam kde mi před deseti lety stačilo na první místo 370 bodů tam se dnes s 380 nedostanu ani do první desítky.
Povedlo se...tak snad za rok zase u nás :wink:
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
Pampalini
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pampalini »

Zdravím všechny příznivce K4M. Právě včera jsem se zůčastnil celorepublikového přeboru v K4M a musím se pochlubit celkem se mi dařilo. Obsadil jsem 11 místo se stejným skóre jako 10, ale měl jsem horší poslední prase. A mohlo to být ještě lepší, kdybych neuděl na kamzíkovi chybu a nestřelil 3, to byla jediná rána co mě po sečtení všech výsledků dost mrzela. Ve?el bych se tak do první desítky, poprvé za ty roky co tam jezdím. Měl jsem nástřel 781 b. Vyhrál to suveréně Martin ?lechta s neuvěřitelným nástřelem 798 bobů, až na posledním terči si dal dvě 9, druhýho přesně nevím 792 b, ale 3 byl Ondra Borák s 790 b. Čekal jsem Figi, že taky dorazí?. Bavil jsem se tam s Jindrou Mahelem, ale říkal že nedorazí?, je to přece jenom kus cesty i pro nás (skoro 5 Hodin). Mimochodem mu to taky šlo a byl v první desítce ani nevím kolikátej, protože jsme nedostali výsledkovou listinu a opisovat se mi to nechtělo. Bude to v týdnu na stránkách omsu. Za poslední roky dost slabá účast, jen 45 střelců. Možná i kvůli tý vzdálenosti, dost lidí to odradilo. Pouze má doměnka.
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

No chlape, jsi dobrej, gratuluji ke skvělému umístění.
Na Martina ?lechtu v malorážce a kulovnici teď nikdo nemá, jen vyjímečně není na kulových závodech první. Druhý byl Jirka Kocman z HB, poslední dva roky mu to jde skvěle. Ondra Borák je hvězda s neuvěřitelnou střeleckou stabilitou.
Do Kroměří?e jsem nejel a asi ani nikdy nepojedu, jednak vzdálenost, jednak mi to tam pocitově vůbec nesedí.

Teď v neděli jsou ve Světnově další kulové závody, a tam budu. ( mám to jenom 200 km), je tam vždy super zábava, zase vyhraje ?lechta nebo Borák, i když ... Střílí se 200 a 300 m, minule se mi podařilo vyhrát vložený závod na 200 m, centr byl 20 mm v průměru a z pěti ran jsem 3x trefil střed.
No, tam je to opravdu pokaždé super, takže doporučuji účast, dá se to střílet vlastně každou loveckou kulovnicí, i když jednoznačně převládá ráže 223.
Balda.
Nový návštěvník

Re:

Příspěvek od Balda. »

PROPOZICE
I. ročník zimní ligy v kulovém čtyřboji
Liberec
střelnice Tipsport arena

Ředitel soutěže: Alexandr Vrága Technická služba: Vladimír Klouček
Hlavní rozhodčí: člen SK Lékařská služba: Nemocnice Liberec
Rozhodčí: členové SK

Časový program:
Ve dnech 19.12.2010 -Vánoční střílení, 9.1.2011, 23.1.2011, 6.2.2011,
27.2.2011, 27.2.2011, 19.3.2011(sobota) - Josefovské střílení,
27.3.2011 – ukončení ligy

14:00 prezentace
14:30 zahájení závodu

. Střílí se podle „Střeleckého řádu ČMMJ pro mysliveckou sportovní střelbu“ a dodatků, malý standard.
Položky:
. Malorážkou 1 x 10 ran na terč lišky, vzdálenost 50 m, optická mířidla, z polohy vleže. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Střílí se malorážkou na terč redukovaného srnce s oporou pevné tyče a optikou na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Střílí se malorážkou na terč redukovaného kamzíka s oporou volné tyče a optikou na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Malorážkou na terč redukovaného kňoura bez opory, s optickými mířidly, na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Jednotlivé položky jsou desetiranné na každý terč, střílí se na mezinárodní terče.
. Pozorovací dalekohled také bez omezení.

Místo a střelnice:
. Závod probíhá na střelnici v Tipsport areně v Liberci, Jeronýmova ul.

Vklad:
. Startovné 200,- Kč
. Kategorie: otevřená

Různé:
. Střelec musí předložit zbrojní průkaz, průkaz zbraně a doklad o pojištění.
. Soutěžícím, trenérům a vedoucím družstev je přístup k terčům zakázán.
. Parkování vozidel na parkovištích Tipsport areny a občerstvení na střelnici je zajištěno.
. Náboje si každý zajistí sám.
. Hodnotné ceny jsou zajištěny na Vánoční a Josefovské střílení, v ostatních termínech zajištěny diplomy a medaile

Protesty:
. Střelec jen za svoji osobu, vedoucí družstva jen za člena družstva nejpozději do 15 minut po vyhlášení výsledků s vkladem 300,- Kč. Pokud je protest zamítnut, vklad propadá. Rozhoduje jury a rozhodnutí je konečné.
Alexandr Vrága, pořadatel a předseda SK Liberec
Balda
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Re: Re:

Příspěvek od Balda »

PROPOZICE
II. ročník Zimní ligy v kulovém čtyřboji
Liberec
střelnice Tipsport arena

Ředitel soutěže: Alexandr Vrága Technická služba: Vladimír Klouček
Hlavní rozhodčí: člen SK a Martin Nešetřil
Rozhodčí: členové SK Lékařská služba: Nemocnice Liberec

Časový program:
Ve dnech 18.12.2011 -Vánoční střílení, 8.1.2012, 29.1.2012,
12.2.2012, 26.2.2012, 11.3.2012, 18.3.2012 – Josefské
střílení, ukončení ligy
14:00 prezentace
14:30 zahájení závodu

. Střílí se podle „Střeleckého řádu ČMMJ pro mysliveckou sportovní střelbu“ a dodatků, malý standard.
Položky:
. Malorážkou 1 x 10 ran na terč lišky, vzdálenost 50 m, optická mířidla, z polohy vsedě. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Střílí se malorážkou na terč redukovaného srnce s oporou pevné tyče a optikou na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Střílí se malorážkou na terč redukovaného kamzíka s oporou volné tyče a optikou na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Malorážkou na terč redukovaného kňoura bez opory, s optickými mířidly, na vzdálenost 50 m, 1 x 10 ran. Zvětšení puškohledu bez omezení (limit 6 minut).
. Jednotlivé položky jsou desetiranné na každý terč, střílí se na mezinárodní terče.
. Pozorovací dalekohled také bez omezení.

Místo a střelnice:
. Závod probíhá na střelnici v Tipsport areně v Liberci, Jeronýmova ul.

Vklad:
. Startovné 200,- Kč
. Kategorie: otevřená - jednotlivci

Různé:
. Střelec musí předložit zbrojní průkaz, průkaz zbraně a doklad o pojištění.
. Soutěžícím, trenérům a vedoucím družstev je přístup k terčům zakázán.
. Parkování vozidel na parkovištích Tipsport areny a občerstvení na střelnici je zajištěno.
. Náboje možno zakoupit na místě.
. Hodnotné ceny jsou zajištěny na Vánoční a Josefské střílení, v ostatních termínech zajištěny diplomy a medaile

Protesty:
. Střelec jen za svoji osobu, nejpozději do 15 minut po vyhlášení výsledků s vkladem 300,- Kč. Pokud je protest zamítnut, vklad propadá. Rozhoduje jury a rozhodnutí je konečné.

Alexandr Vrága, pořadatel a předseda SK Liberec
Odpovědět