Vábení lišek
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vábení a lov lišek
...
Naposledy upravil(a) Ertner dne sob 17.9.2011, 8:38, celkem upraveno 1 x.
Ertner
Koukám dlouho tu nikdo nic nepřipsal, tak se malinko pochlubím, dnes asi v 11 telefon, kamarád, že prý obeznali aktivní noru, ať dojedu. Výsledek jedna liška a šest štěňat. Jako velikonoční nadílka celkem dobrý.Lovu Lesu
-
- Nový návštěvník
Tak to lovu zdar
o vikendu jsem jel mrknout na zkousky z norovani,je to u Petrovic na Liberecku,mam to kousek od domova. je parada kdyz pejsek rad pracuje a bavi ho to.

-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
..
Naposledy upravil(a) Ertner dne sob 17.9.2011, 8:37, celkem upraveno 1 x.
Ertner
Podle reakce to byl mladý teritoriální lišák.
Jak vypadala náprsenka oné lišky ? Byla výrazná ?
Jak vypadala náprsenka oné lišky ? Byla výrazná ?
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Ertner
Tak mám svoji první letošní lišku... Nevěděla, jestli tam nebo zpět, žduchl jsem ji lokomotivou....
Taky se u Vás letos propadly lišky ......." někam". Žně zatím nic moc, jenom dva zesečené lány řepky, jinak všechno stojí. Ale abych na strništi neulovil, natož neviděl lišku?? To už se mi dlouho nestalo. Byl jsem asi pětkrát a ani jednou jsem nic neviděl. Pořád si ale říkám že je toho ještě hodně na sečení. Co u vás??
Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
...
Ertner
.... tak a teď se přiznejte kdo jste si je schoval!! 

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
No tak nám konečně napadlo!
Při dnešní obhlídce újedi jsem zjistil, že kmotry už začaly vnadiště pravidelně navštěvovat. Takže hned zítra vyrážím na letošní první čekanou na lišky. Letos prvně místo kozlice s brokem vyzkouším 22LR. Jsem zvědav jak mi budou fungovat.
Jakmile se mi něco povede ulovit, poreferuju.

Při dnešní obhlídce újedi jsem zjistil, že kmotry už začaly vnadiště pravidelně navštěvovat. Takže hned zítra vyrážím na letošní první čekanou na lišky. Letos prvně místo kozlice s brokem vyzkouším 22LR. Jsem zvědav jak mi budou fungovat.
Mauser 98(Tymney/ERA) 9,3x62, Z.Diavari 3-9x42+ Vulcan v5= 720m/s
Tak lovu zdar,a sem zvědavý na účinky.Mě 22 lr zklamala.
Lovec zabíjí jednou ranou.
lovu zdar... mam vyzkouseno ze velocitor od CCI ze funguje do 50m vcelku dost dobreZbrojovák píše:No tak nám konečně napadlo!![]()

Dříve ještě za studenstkejch let sem se věnoval jenom lovu lišek... jak píše figi je třeba si je nachodit a zjistit kde se zdržujou obeznámit jí a pak jít na jistotu. Dříve sem ulovil kolem 5 až 6 lišk ročně a to sem chodil převážně na sněhu o prázdninách a nebo po škole. Ted když přijedu z práce tak nic nestíhám přijedu po tmě a to už nic nestíhám a o víkendu taky nemám čas. Musim přiznat že lov lišek mi začíná chybět. Občas sem ji zahlídl v lese když sem čekal v lese na prasata ale šla mi těsně pod žebříkem nebo kousek předemnou a nemoch sem se pohnout, a nebo běhala tak rychle mezi stromama že se nedala zastihnout. Zkoušel sem mlasknout a ta potvora zastavila za stromem a koukala zpoza stromu. Ted čekám na sních na noční čekání. Loni se mi povedlo ulovit dvě lišky u stohu slámy obě prašivé. A co tak pozoruji když se dostanu do lesa a co slyšim od koleg který loví lišky intenzivně tak jich u nás ubylo zřejmě důsledkem prašiviny. Letos jich máme stelenejch 5 a z toho 3 prašivý....
U nás už začalo kaňkování(viz zážitky),takže jdu vyzkoušet novou vábničku Devana(koupenou tu na foru
)