To jsou vsechny deti a tim prudi. Mne nezajima jake mas ci nemas licence. Pokud jsi tak zvidavy a ptas se na blbym miste, tak na tom blbym miste proste prudis. Ja jsem napsal to co mi bylo receno na zkusebne, kdyz jsem vysvetlil na co se tady lidi ptaji. Toto mi bylo receno.
Jak to probiha s jednotlivymi pripady nevim.
Kdyz budes mit patricnou licenci, tak to zjistis prakticky sam (no treba to muzes zkusit, postavit motor do Jumba a nech ho tam odzkouset, budes hned vedet jak to chodi) pokud nemas tak si domluv schuzku s p. Stepankem a udelej s nim rozhovor. On ti to vysvetli.
Registrace zbraně ve wildcat ráži
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Re: Registrace zbraně ve wildcat ráži
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Já moc děkuji Shivovi za jeho iniciativu .... a upřímně řečeno, ještě si to hodně rozmyslím, ale cesta jistě možná je .....
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
-
- Zkušený diskutér
Taky děkuji Shivovi za aktuální a nezprostředkované informace!
Po pravdě děkuji i Navipovi, protože nebýt jeho, asi bych se zeptal podobně - poskytnutá informace, že "postup je různý" - individuální - od zkušebního ústavu akreditovaného podle kdejaké ISO normy a dnešních Quality Assurance pravidel by mě spíš znepokojila než uklidnila. Ale jestliže i za těchhle podmínek vítězí na Žižkově rozum, je potřeba je pochválit.
Po pravdě děkuji i Navipovi, protože nebýt jeho, asi bych se zeptal podobně - poskytnutá informace, že "postup je různý" - individuální - od zkušebního ústavu akreditovaného podle kdejaké ISO normy a dnešních Quality Assurance pravidel by mě spíš znepokojila než uklidnila. Ale jestliže i za těchhle podmínek vítězí na Žižkově rozum, je potřeba je pochválit.
Pufr
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
To si nerozumime. Moznost "individualni overeni" je uvedena v zakone a na ten jsem byl pri dotazu nekolikrat odkazan.
-
- Administrátor
to Shiva: Chtěl jsem se na ten zákon 156/2000 Sb kouknout a slovo "individuální" tam není. Je tam pouze "kusové". Myslel jsi tím individuálním kusové, nebo hledám v blbým dokumentu?
Určitě ale nějaká metodika na to musí existovat, protože zbraň dostane značku (pokud ji dostane) uznávanou i jinými zkušebnami a státy v CIP. Nikdo už by tuto zbraň neměl např při. vývozu do Německa zkoušet. Něco jinýho by bylo při vývozu třeba do USA. Tam jim vlk s N nic neříká.
Jedno je ale jistý. Nic takovýho, ať jde o nějaký vlastní výtvor, či dovoz nepodnikat bez konzultace se zkušebnou.
Určitě ale nějaká metodika na to musí existovat, protože zbraň dostane značku (pokud ji dostane) uznávanou i jinými zkušebnami a státy v CIP. Nikdo už by tuto zbraň neměl např při. vývozu do Německa zkoušet. Něco jinýho by bylo při vývozu třeba do USA. Tam jim vlk s N nic neříká.
Jedno je ale jistý. Nic takovýho, ať jde o nějaký vlastní výtvor, či dovoz nepodnikat bez konzultace se zkušebnou.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
- Shiva
- Expert na zbrane
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jestli to je v te vyhlasce nebo mi to tak bylo receno. byl jsem tam dve hodiny a fakt si nepamatuji slovo od slova. v kazdem pripade je to tak, ze pokud je to neco co neni bezne, je dobre se nejdrive zeptat. Coz je to co jsem rikal hned ze zacatku.