Další variace mleté zvěřiny

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)
Příspěvky: 662
Registrován: pon 09.10.2006, 11:25

Další variace mleté zvěřiny

Příspěvek od František Fořt »

Tohleto využití zvěřiny je inspirováno arabsko-balkánskou kuchyní. Různé recepty z mletého masa jsem viděl u Arabů na kolejích během studií. Oni to mleté maso mají skoro ve všem.

Já to dělám takto. Pomelu v podstatě jakoukoliv zvěřinu. protože mám stále přebytky srnčího, tak jsem to naposled dělal z ořezu z krku a kusu kýty. Mleté maso jsem nasolil, přidal trochu sojovky, koření, na kousky nakrájené ?ampiony, současně s masem jsem pomlel cibuli, česnek. množství a kombinace všeho dle chuti každého. Dobře promíchal a nechal odle?et.
Pak jsem pořádně rozpálil pánev a čongovským způsobem jsem maso na plné pecky orestoval. Při míchání na pánvi se maso docela rychle udělá, hezky se rozdělí a udělá pravidelnou směs. No a pak jsem do masa přimíchal rý?i v množství, aby to bylo akorát a mohlo se to servírovat a jíst jako hotová směs. Vynikající! Opět ani téměř nebylo poznat, že je to ze zvěřiny.

Další výborné využití mletého masa je, že si připravím jakoukoliv směs z mletého masa s čímkoliv, rozválím si listové těsto a nakrájím na čtverečky libovolné velikosti. No a pak na čtverečky těsta dám přiměřené množství masa-směsi, ze stran zabalím a zmáčknu tak, abych maso úplně nezavřel. Tj. aby nevytekla ??áva a zároveň se to zvrchu pěkně opeklo. Dám péct do trouby.

Tyto formy "receptů" se dají opravdu dělat na tisíce způsobů a je to velmi jednoduché a navíc poměrně rychlé. Záměrně jsem neuváděl žádná množství ničeho, protože to není třeba, lze si tady prostě velmi dobře "vymýšlet" podle chuti a nálady.
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)
Příspěvky: 662
Registrován: pon 09.10.2006, 11:25

Příspěvek od František Fořt »

Jinak, měl jsem pocit, že jeden nejmenovaný liškovrah od Litvínova tenhle recept taky ohodnotí, jako další změnu, protože jeho paní už taky neví, co s tou zvěřinou provádět.
Uživatelský avatar
Andy
Administrátor
Příspěvky: 1840
Registrován: úte 01.8.2006, 14:17
Bydliště: Praha

Příspěvek od Andy »

No myslim ze se budeme muset vice navstevovat :-) tvoje kulinarske napady me zacinaji zajimat :lol:
vhool

Příspěvek od vhool »

:lol: no neboj,uz jsem nad tim dumal ale lamu si hlavu s tim mnozstvim.kazdopadne mamina uz to ma napsany a asi o vikendu jdeme do toho ale z kanciho.srnci prebytky nemam :wink:
Odpovědět