Zvykneš si, bude hůř... Někdo si holt myslí, že zisky lze zvyšovat do nekonečna a tak aby velké firmy svým vlastníkům přinášely stále vyšší a vyšší zisky, někde holt ušetřit musí, třeba nákupem levnějších a méně kvalitních komponentů, nižší kvalifikací a tím pochopitelně i nižší mzdou pracovníků, omezením kontroly kvality atd... Mimochodem - kamarád hodně přebíjí (zejména pistolové ráže) a co myslíš poslední dodávka zápalek od S&B? Selhače...Lotr píše:...Nemůžu si pomoct, ale nejsou na 90 nábojů 3 selhače moc? ...
Střelivo SB
Re: Střelivo SB
Nezvyknu, nesehnal jsem svoje oblíbené NSI a tak jsem vzal zavděk Sellierem. Podruhé už tu chybu neudělám . . . . .
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
-
kajinek.sniper
- Pravidelný diskutér
A nestalo se to ve zbrani z produkce Bajkal? Mam IZ Sporting a to mi dělalo každou chvíli, u Browninga za 2 roky ani jednou (střílim stále stejnou sérií nábojů, jelikož jsem koupil maxi balení). Nicméně ty selhávače s tím Bajkalem byly hlavně u Skeet 24 Super(nevyšla průměrně jedna z deseti).
Moje selhače byly oba v mojí Bajkalce, to je pravda, ale stává se mi to jen s produkcí sportovních S&B, když střílím sportovní NSI, tak se mi to neděje vůbec, ještě mám lovecké Ficchi a tam jsem taky nikdy žádný selhač neměl. Třetí selhač s hluboko utopenou zápalkou nebyl s Bajkalkou, tento střelec je renomovaný závodník na úrovni mistra republiky a má tuším Berettu vyšší třídy, teď si honem nevzpomenu přesně na typ. Navíc já mám loveckou verzi Bajkala a jednalo se o 24g Trap.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
-
kajinek.sniper
- Pravidelný diskutér
To máš pravdu, že je to utopenou zápalkou. Mě se to vždycky stalo jen u spodní hlavně, u horní nikdy. Měl jsem v té době zbraň ještě v záruce a když mě to stálo už troje zkažený závody rozhodl jsem se jednat. Zbraň jsem vyreklamoval. Za měsíc se mi zbraň vrátila s tím, že je "spravená" a za to, že byla na opravě v reklamační době si řekli 1100,- (údajně měl být udělán zásah do bicího mechanismu pilníkem -to mi řekli až když jsem zavolal notně naštvaný do jedné pražské firmy začínající písmenem D). Nikdy jsem zbraň nerozebíral, natož abych se v ní šťoural pilníkem. Poté jsem udělal nový test s náboji různých značek jako GB, Hull, SB, RC (různé druhy - trap, skeet, lovecké). Jediné co nikdy neselhalo byly Hully, takže se reklamace opakovala, když už mě to stálo takový peníze. Udělali ze mě idiota podruhé, že je zbraň naprosto v pořádku a od té doby mi leží ve skříni, protože kdybych ji někomu prodal, tak mi to akorát přijede omlátit o hlavu.
Tímto sem IZ Sportinga povýšil na pracovní flintu "jednušku" a koupil nový stroj.
-
kajinek.sniper
- Pravidelný diskutér
Na druhou stranu, nedávno jsem dělal test, co "chutná" flintě a SB jasně zvítězilo. Střílím už pouze trap, tak jsem vybral trap 28 super.
1/2
http://imageshack.us/photo/my-images/84/pulka.jpg
3/4
http://imageshack.us/photo/my-images/341/trictvrtka.jpg
1
http://imageshack.us/photo/my-images/40/celaq.jpg
1/2
http://imageshack.us/photo/my-images/84/pulka.jpg
3/4
http://imageshack.us/photo/my-images/341/trictvrtka.jpg
1
http://imageshack.us/photo/my-images/40/celaq.jpg
Tak takové jednání naštve, to celkem chápu. Já to budu řešit dál tak, že budu pilnější při shánění NSI a nenechám se otrávit současnou produkcí S&B. Anglickou municí jsem bez problémů střílel taky, aspoň je z čeho vybírat. Můj problém byl dvakrát zřetelný otisk na zápalce po úderníku a jednou utopená zápalka tak, že to bylo vidět pouhým okem. K tomu není co dodat 
Nikon D-3100
Nikon D-3100
To kajinek.sniper
na kolik to bylo metrů?
na kolik to bylo metrů?
-
kajinek.sniper
- Pravidelný diskutér
35 metrů
O víkendu na střelnici kolega střílel SB Trap 24g a jeden náboj byl úplně bez zápalky a prachu, tak co si o tom myslet

-
Ucet deaktivovan
- Nový návštěvník
SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit
.Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega)
připlať pár haléřů a máš podstatně kvalitnější náboj.
-
kajinek.sniper
- Pravidelný diskutér
A jaký náboj je podle tebe kvalitnější, resp. který používáš ty? Už jsem rozebíral hodně nábojů a je pravda že SB mají průměry od cca 2 do 2,4 mm. Nicméně zkoušel jsem do papíru RC4 champion (podle mě povedený náboj) a když jsem viděl shluk broků tak jsem se zhrozil. Nevím, které náboje vybrat v poměru kvalita x cena, protože vystřílím poměrně dost nábojů a pak to leze do peněz.Ucet deaktivovan píše:SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit.Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega)
Souhlasím s kolegou před mnou.Já osobně mám s náboji S&B dobré zkušenosti a to jak s brokovými,tak kulovými.Nevím jaké ráže používáš,ale já mám kulovou např. 7,62x39.U S&B se mě nikdy nestalo,aby selhal náboj.Zatímco u MFS ano a díku tomu jsem neulovil sele.Kamarádovi u 308W nevystřelily 2 náboje z krabičky Barnaulů.Tím nechci tvrdit,že jsou náboje S&B nejlepší,ale spolehlivé.Z brokových zbraní mám i r.28/70 a sehnat do ní náboje s průměrem broků 3,5 mm a více od jiného výrobce než je S&B je prakticky nemožné.Takový výběr nábojů(papír,plast,vel.broků,gramáž),jako nabízí S&B u nejvíce rozšířených ráží 12,16,20 jsem u jiného výrobce,který prodává svoje výrobky v ČR neviděl.Kulových nábojů Sako jsem spokojen s přesností,ale sháněl jsem je do mojí kulovnice téměř 2 roky(dovezl mě je kamarád z Brna).To u nábojů S&B nehrozí.Já si pro ně nejraději jezdím přímo do podnikové prodejny ve Vlašimi(výběr dle katalogu),ale dají se koupit např.v prodejnách Arms.Ucet deaktivovan píše:SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit.Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega)
-
cejlon
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel sportovní střelivo NSI které přijelo v jarní dodávce už není to, co bývalo. Začali to odrbávat. Je tam jiný, tvrdší košík. Broky mají tmavší barvu, a jsou značné rozdíly ve velikostech. (kdo jste kupovali na jaře - kuchněte si trapový náboj)
Skeetové mě zas tak neštvou, ale je znát, že je to jiná, tvrdší rána.
Skeetové mě zas tak neštvou, ale je znát, že je to jiná, tvrdší rána.
Má někdo zkušenost s náboji 12/76, broky 6,1 mm? Na jakou vzdálenost jsou tyto broky efektivní? Jaké používáte zahrdlení, aby se to rychle nerozlétalo?