Remington 770

Vše o kulovnicích a malorážkách
Uživatelský avatar
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2033
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: Remington 770

Příspěvek od lovec »

ridgeback píše:..... Marlin mi přišel festovnější. Vůle závěru v otevřené poloze je značně menší nežli u rem. a chod závěru byl přesnější a hladší. Z krabice má velice dobře seřízenou spoušť.
Takze to potvrdzuje info, ze podla vsetkeho to nie je len sem-tam par dobrych kusov, ale je to (dobra) vlastnost tejto modelovej rady. Vseobecne sa teda oplati ist pri takejto lacnejsej volbe do Marlina, nez do najlacnejsich Remingtonov.
9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .270 Winchester, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Remington 770

Příspěvek od fesoj »

Už jsem to tady sice někde uváděl, a le klidně to zopakuji - od dubna mám z Renesance Marlina XS7 v černém plastu a maximální spokojenost nejen s ním, ale i s jednáním pracovníků prodejny.
Kritériem pravdy je praxe.
canis
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: úte 18.10.2011, 22:22

Re: Remington 770

Příspěvek od canis »

zdravím.tak jsem si byl omakat remingtona i merlina a první dojem udělá hodně.opravdu je na omak,držení prostě marlin sedí v ruce.remington nějak vůbec nesedl a na dotaz přidírání urávěru při zásouvání mi bylo řečeno"to nic není"ale kousalo to kov na kov pěkně.u marlina krásný plynulí chod.v nabídce zbraní jsem prubnul ještě naše 550 a po pravdě kopyto. sice jsem chtěl si flintičku odnest domů,ale pan prodavač mě přesvědčil svojí arogantností,že si ji koupím,ale jinde..... :lol: :lol: tak držte palce :wink:
brokouš
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: úte 22.11.2011, 19:53

Re: Remington 770

Příspěvek od brokouš »

Zdravím. Mám doma Remingtona 715 v ráži 300 Win. mag. tudíž žádný vořezávátko, s puškohledem Hakko 3 - 12 x 56, mám to jako hlavní kulovnici na lov převážně černé zvěře a musím přiznat, že na ni opravdu slyšej :D . Co se týká přesnosti, tak pokud není flinta pořádně v rameni, tak netrefí nikdo nikdy nic ... a může mít sebeluxusnější zbraň. Ale pokud sedí a je vše tak jak má být, tak není problém střílet na střelnici do pěti centimetrů. Co se týká závěru, tak to tu už bylo řečeno .. po zmáčknutí spouště si poskočí, občas se stane, že nechodí úplně hladce, ale i to je jen o zvyku, jak přebíjet. A plastová pažba ... co je na ní špatného?? Flintu mám na lov černé zvěře, tzn. na lov " v noci " a to je úplně jedno, jaká je pažba, jestli oranžová, khaky nebo přírodní dřevo. Navíc pokud si sednu na posed, tak si stejně flintu různě odkládám, nebo opírám a tomu plastu to vadí míň, než dřevu. A když už bych se jó chtěl rozšoupnout, tak si nechám udělat dřevěnou pažbu přímo na svoji postavu. Hlavně jsou kované, bez mířidel, a pro běžnou myslivost dostačující. Proč řešit co udělá vývrt po 500 výstřelech, když ročně bouchnu 40 ran na prasata a lišky, občas střelnice. A za deset let ... kdo ví co bude za tu dobu. Pokud někdo střílí hodně, tak si holt musí koupit kvalitu. Tohle je zbraň pro normálního myslivce, kterej chodí do lesa, občas mu flinta spadne, a nejde mu o to se před někým " ukázat " že má zbraň za sto klacků. Co zamrzí víc, odřenej Remington, nebo třeba Blaser R8? P.S. Používám českej Sellier&Bellot 11,7 Gr PTS a jsem spokojenej....
Remington 715 - 300 Win. mag.+ Hakko 3-12 x 56, ZH 7x57R/12 + 12/12, .22LR, Sauer 16/16, 9mm Luger
matzer
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: pon 29.8.2011, 21:30

Re: Remington 770

Příspěvek od matzer »

střílím s ní přes rok a jsem spokojenej co se střelby týče - přesná a příjemná rána (308W). jen co vadí je hodně kolmej náběh do komory - strouhá kulky (uvidím co řekne zbrojíř se s tím dá dělat). jinak závěr se trochu odírá :( puškohled je dostačující pro denní použití (3-9x40). spoušť jsem si upravoval sám a povedlo se, z fabriky byla dost tvrdá - strhával sem tím ránu. pravda je že opracování je hrubší. pojistka pracuje dobře. další výhoda je masivní zásobník na 4+1, kterej novej stojí 490kč (ne jako např. u Tikky za 2000kč na 3 a jen z lehkýho plastu). váha zbraně je optimální, lehčí než ostatní zbraně v podobný ráži ve dřevě. pro někoho možná nevýhoda zbraně, nebo pažby, je to že při ťuknutí pažby o něco kovového je docela slyšet - dutá rána. při praxi, když o tom vím - dám si pozor ;) o problémech se zasekáváním nábojnic SaB jsem psal. Vyřešil jsem to s Geco a maximální spokojenost. od tý doby se nic podobnýho nestalo.
Heinrich
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10.1.2012, 14:52

Re: Remington 770

Příspěvek od Heinrich »

Dostal jsem ji na Vánoce od Ježíška v 308 W.Druhý den jsem s ní byl na střelnici.Fóra,které jsme s Ježíškem před nadílkou prošli,více méně nelhala.Jedná se o velmi přesnou zbraň,rozptyl na 100m. kolem 30mm s náboji Geco tielmantel 11g.hned na poprvé velmi příjemné.Zvlášť jsou li možnosti ještě lepších a přesnějších nábojů,tak bych se nebál že to bude i něco kolem 20mm,možná i méně.Vystřelil jsem asi 10 nábojů během 5-ti minut,pak jsem asi 3 minuty nestřílel a dorazil jsem do 2min.zbytek.Hlaveň byla pořádně zahřátá,ale kupodivu to s nástřelem nijak nehlo.A to se mi to teda tetelilo před tou optikou.Lítalo to stejně.Optika drží,po 20 výstřelech se ani nehla,věřím,že normálně vydrží.Doporučuji si dotáhnout celou montáž před prvním výstřelem...Jinak zpracování pažby je čistě ekonomické a ergonomické.Mám skoro 2 metry a do ramene mi jde sama.Vše je vyrobeno tak aby to fungovalo,povrchová úprava je praktická a dostačující.Nebudu se bát ji položit na zem,nebo do sněhu,nebude mi vadit povrchové poškození.Může to být škaredé,zašpiněné,ale musí to střílet přesně.A tohle střílí přesně i s poměrně levným střelivem,co víc chtít.Vždyť jenom pažba na zakázku s vyřezávaným vzorem ze super dřeva stojí i desetkrát víc,než tahle flinta a člověk který s ní pak třískne o šutr a zničí si to je odsouzen k další investici do opravy,nebo do nové pažby(na jelena s uraženým parohem se asi už pak celý život dívat taky nebude).Snad každý myslivec(zřejmě ale spíše ti mladší),který leze po kopcích křovím a plazí se po břiše v horším terénu by si jinou flintu,než tohoto druhu pažby a hlavně bez otevřených mířidel asi neměl přát.Je li ale honitba přístupná a bez složitého terénu,tak by mi asi dřevěná pažba nevadila.Chod závěru je hladký s větší vůlí,což asi přispívá k použitelnosti i v zabláceném,či jinak znečištěném stavu.Je to taková polovojenská puška.Ať už se to týká vzhledu,materiálu pažby,většího(né však ale nepříjemného)nastavení odporu spouště,použitelnosti v horších podmínkách s velmi vysokou přesností střelby.Ze začátku dávám plus.A necháme se překvapit.
canis
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: úte 18.10.2011, 22:22

Re: Remington 770

Příspěvek od canis »

edit by kasari: příspěvek OT smazán
Heinrich
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10.1.2012, 14:52

Re: Remington 770

Příspěvek od Heinrich »

Jo,puška je to pěkná a jestli má v za těch 24 let v pořádku hlaveň a stála rozumné peníze,tak proč ne...Já osobně jsem se koupit starou pušku bál,tak jsem zvolil novou.Nechtělo se mi se starší běhat k puškaři,aby se na to podíval,pokaždé když se něco namanulo.Mám zkušenost,že starší bych koupil asi jenom malorážku...Ale jak říkám,pažba je docela hezká a jestli si na to majitel potrpí,tak ok.Přeji ať to střílí jak má...
dubo33
Nový návštěvník
Příspěvky: 18
Registrován: ned 05.2.2012, 10:15

Re: Remington 770

Příspěvek od dubo33 »

Ja som si remington 770 kúpil len tak na také poblbnutie na strelnici.Mám aj ine gulovnice ale chcel som niečo v ráži 243 win.Tak som ju kupil novú.Je lacná,na nešetrné zaobchádzanie odolná flinta.Do 200m sa s tým dá pekne nastrielat dalej je to horšie s tou tvrdou spúštou.Ten puškohlad montujú aj na 300 win.mag takže tú 243 win.zvláda v pohote.Kto chce lacnú flintu na posed a flákanie sa lesom kludne.
kpt.stone
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 145
Registrován: stř 11.7.2007, 15:44
Bydliště: Praha

Re: Remington 770

Příspěvek od kpt.stone »

vhool píše:ja bych to specifikoval asi tak ze je to slusna pracovni flinta za ty prachy i kdyz v ocich mnoha zde stoji za hovno :wink: ....bohuzel jsem zatim nejak nenarazil na neci spatnou zkusenost s touto zbrani a jsou zde same info typu "jedna pani povidala" ja mel v ruce jak 710,715 tak 770 a i jsem si z toho vstrelil,zodpovedne mohu rict ze za nejakych 11 tisic jsem nemel v ruce lepsi NOVOU flintu (sestavu) .znovu podotykam ze tahle flinta a celkove sestava neni koncipovana jako zbran s ambicemi byt ozdobou trezoru,je to ciste farmarska zbran na kazdodeni tahani,blbuvzdorna prumerne presna a maximalne jednoducha puska stejne jako treba maji delnici v CKD faracky ... pro svuj ucel jsou dobry ale do tanecnich s nimi asi taky nikdo nepujde :wink:
Naprosto přesně výstižně napsáno. Už jí mám nějaký pátek. Koupil jsem ji v r. 308 Win "jen tak", jako levný pracovní nástroj. Po vybalení jsem zkoušel chod závěru na sucho. Chtělo to trošku zabrat při zasouvání náboje do komory. Stačilo pár tahů jehlovým pilníkem na sražení hrany zásobníku a chodí parádně. Mimochodem lépe než moje ČZ 550. Stran střelby.....pokusím se dát sem fotku, ale po nastřelení (3 rány) je soustřel na 100 m v podstatě na záslepku, tj. cca 1,5 cm. Optika je samozřejmě ten původní Bushnell 3-9x40. Použité střelivo je Hornady 308W SST 150 gr. Custom. Střelnice Kapslovna. Na spoušť je třeba si zvyknout, nicméně dá se střílet velmi slušně. Střelba ve stoje s oporou. Stříleno na záslepku.


Ta jedna vpravo je stržená, moje evidentní zbrklost. Byla to poslední série při nastřelování.

Obrázek
Lipes
Nový návštěvník
Příspěvky: 28
Registrován: pon 30.4.2012, 20:34

Re: Remington 770

Příspěvek od Lipes »

zdravím chlapi,já osobně koupil 715 protože ten lučík u 770tky se mi nelíbí mám ji ve springu a je to fajn.na 100 se sako hammerhaed trefuji víčko od Nestea to větší takže si nestěžuji.upravil jsem akorát zásobník (hranu strouhalo to střelu) odlehčil spoušť a nemůžu si stěžovat,jako mkoje první flinta( nebyla nová) za 6 tisíc si nestěžuji na nic..jen otázka dotýká se vám hlaveň pažby? jako plastu okolo?? mě osobně se dotýkalo než jsem to vzal do dílny..tak jestli to nevadí soustřelu...střílím barnes XLC a hornady superformers interbond..
Heinrich
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10.1.2012, 14:52

Re: Remington 770

Příspěvek od Heinrich »

Tak uběhlo pár měsíců a bylo uloveno několik kusů srnčí a liška a po všem tom tahání na posed a lezení po příkopech a ve všelijakém možném terénu musím říct,že super puška .Montáž drží vše funguje jak má -s tím strouháním střely o hranu zásobníku ale musím také souhlasit sem tam se mi to stane taky,hlavně když jsou nabité všechny 4 náboje,tak ten první je trochu ostrouhaný,zvlášť,když ho několikrát nabíjíte-vybíjíte,tak ta olověná špička polopláště je za chvíli pryč-308w.GECO tielmantel...Nicméně je třeba dodat,že jsem ale nezaznamenal žádný rozdíl v přesnosti i s takto ostrouhanou kulkou to chodí na 100m stejně(někdo asi bude prudit,že to není možné)ale já ty ostrouhané nosím potom na střelnici a fakt v tom není rozdíl -možná v milimetrech,ale to si myslím dělá i nějaké horší střelivo.A na větší vzdálenost třeba 200+m.asi nikdo střílet nebude...Takže krom toho strouhání je to super flinta mám trošku výhrady k optice-protože ta originální při zvětšení 9x nutí dostat obličej do pozice blízko optiky a sem tam mě to "kousne" do obočí,hlavně když nemám moc prostoru k zaujmutí lepší pozice-např na posedech to není vždy s oporou ok.,tak jsem dneska koupil gumovou věc,která se nasadí na optiku a pak to ten ráz stlumí na přijatelnou mez.K tomu taky dodám,že je to veliký nezvyk s tím šlauchem mířit,takže to bude něco za něco...Uvidíme,zase napíšu...Zatím dávám 100% za pušku a 95%za montáž s optikou-tedy v rámci poměru cena/užitná hodnota.
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: Remington 770

Příspěvek od Leon »

tak první závada celý železo drží na jednom šroubu (ten u zásobníku tam je na parádu tak nedotahovat jinak nevytáhnete závěr mají tam díru zkrz :evil: )tak se ten kousek železa co je v pažbě zamáčknul do plastu a musel jsem s tekutým kovem udělat pillar bedding
CZ 550 american 308win.
Heinrich
Nový návštěvník
Příspěvky: 5
Registrován: úte 10.1.2012, 14:52

Re: Remington 770

Příspěvek od Heinrich »

Tak někdo chtěl vědět jak je to s optikou na 770.Takže je tam asi nějaký Buschnell.Značku to na sobě nemá žádnou,tak podle starších kusů,které to označení měly je to on-vypadá stejně.3-9x40.No upřímně...na den to stačí,na šero jen při menším přiblížení-noc i když svítí měsíc je prakticky nad možností puškohledu.Večer jak se šeří tak jde vidět jen o málo víc,než pouhým okem-a tak bych to i shrnul:puškohled při max zvětšení 9x je co se světelnosti týče na úrovni lidského oka při menším zvětšení toho světla trochu přibyde,ale ne nějak moc-znatelný rozdíl v tom ale je.Na černou v noci i při úplňku jde vidět jen pokud je podklad pozorování světlejší např. pobránované oschlé pole,na čerstvé ornici nebo požatém poli jen ztěžka a to opět zdůrazním jen na menší zvětšení.Nitka v záměrné osnově je taky spíše na denní dobu.V noci jen instinkt.Jen ještě dovětek.Na max přiblížení je nutnost přiblížit obličej docela hodně k optice aby byl zřetelně vidět celý záměrný obrazec-což do doby než jsem si koupil gumový "chobot" mělo někdy za následek bouli nad mým okem.Nejsem žádné tintítko a střílím aktivně z několika zbraní ale tenhle puškohled si za své max.přiblížení vybírá svou daň.Snad bych uvítal delší pažbu,ale nejsem si jist jestli to bude mít za následek vyřešení tohoto problému.Spíš je to o tom puškohledu.Už jsem měl možnost kouknout i přes lepší optiku a vzdálenost oka od optiky i při max.zvětšení byla podstatně větší-komfortnější.Ale kdo nemá na nový tak se s tím klidně lovit dá-jde stejně jenom o podzim v zimě na sněhu to bude si myslím stačit i v noci.
Filda
Nový návštěvník
Příspěvky: 41
Registrován: pon 08.10.2012, 12:16
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Remington 770

Příspěvek od Filda »

Když jsem po prázdninách kupoval kulovnici, tak jsem se taky koukal po nějakém levném řešení plastovém řešení. Myslel jsem si, že mojí volbou bude nejspíš remington, marlin nebo weatherby. Když jsem ale vzal remingtona v krámě do ruky, tak mě moc nenadchnul. Věděl jsem, že funguje, kamarád ho má a jako pracovní flinta je fajn, ale moc se mi nelíbil chod závěru a tak nějak celkové opracování bylo zvláštní. Prostě se mi zbraň nelíbila. V obchodu jsem viděl i howu, která mě po prvním osahání nadchla a nakonec jsem si jí i koupil. Ale cena už je tam vyšší. Marlina zrovna neměli na skladě, tak toho jsem bohužel ani neosahal. Když jsem se šel podívat do obchodu na weatherbyho, tak jsem nad ním taky uvažoval, byl o třídu výš než remington ve všech aspektech (alespoň z mého pohledu). Doporučuji každému, kdo uvažuje nad koupí levné kulovnice, aby se na weatherbyho došel podívat a ať si každý porovná sám. http://bestpatron.shop5.cz/cz-kategorie ... -1500.html
Howa Hogue 1500, 30-06 Springfield, Docter Unipoint 3-12*56
Odpovědět