Střelivo SB

Vše o loveckém brokovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
Reno
Pravidelný diskutér

Re: Střelivo SB

Příspěvek od Reno »

Lotr píše:...Nemůžu si pomoct, ale nejsou na 90 nábojů 3 selhače moc? ...
Zvykneš si, bude hůř... Někdo si holt myslí, že zisky lze zvyšovat do nekonečna a tak aby velké firmy svým vlastníkům přinášely stále vyšší a vyšší zisky, někde holt ušetřit musí, třeba nákupem levnějších a méně kvalitních komponentů, nižší kvalifikací a tím pochopitelně i nižší mzdou pracovníků, omezením kontroly kvality atd... Mimochodem - kamarád hodně přebíjí (zejména pistolové ráže) a co myslíš poslední dodávka zápalek od S&B? Selhače... :x
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Nezvyknu, nesehnal jsem svoje oblíbené NSI a tak jsem vzal zavděk Sellierem. Podruhé už tu chybu neudělám . . . . .
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

Příspěvek od kajinek.sniper »

A nestalo se to ve zbrani z produkce Bajkal? Mam IZ Sporting a to mi dělalo každou chvíli, u Browninga za 2 roky ani jednou (střílim stále stejnou sérií nábojů, jelikož jsem koupil maxi balení). Nicméně ty selhávače s tím Bajkalem byly hlavně u Skeet 24 Super(nevyšla průměrně jedna z deseti).
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Moje selhače byly oba v mojí Bajkalce, to je pravda, ale stává se mi to jen s produkcí sportovních S&B, když střílím sportovní NSI, tak se mi to neděje vůbec, ještě mám lovecké Ficchi a tam jsem taky nikdy žádný selhač neměl. Třetí selhač s hluboko utopenou zápalkou nebyl s Bajkalkou, tento střelec je renomovaný závodník na úrovni mistra republiky a má tuším Berettu vyšší třídy, teď si honem nevzpomenu přesně na typ. Navíc já mám loveckou verzi Bajkala a jednalo se o 24g Trap.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

To máš pravdu, že je to utopenou zápalkou. Mě se to vždycky stalo jen u spodní hlavně, u horní nikdy. Měl jsem v té době zbraň ještě v záruce a když mě to stálo už troje zkažený závody rozhodl jsem se jednat. Zbraň jsem vyreklamoval. Za měsíc se mi zbraň vrátila s tím, že je "spravená" a za to, že byla na opravě v reklamační době si řekli 1100,- (údajně měl být udělán zásah do bicího mechanismu pilníkem -to mi řekli až když jsem zavolal notně naštvaný do jedné pražské firmy začínající písmenem D). Nikdy jsem zbraň nerozebíral, natož abych se v ní šťoural pilníkem. Poté jsem udělal nový test s náboji různých značek jako GB, Hull, SB, RC (různé druhy - trap, skeet, lovecké). Jediné co nikdy neselhalo byly Hully, takže se reklamace opakovala, když už mě to stálo takový peníze. Udělali ze mě idiota podruhé, že je zbraň naprosto v pořádku a od té doby mi leží ve skříni, protože kdybych ji někomu prodal, tak mi to akorát přijede omlátit o hlavu. :D Tímto sem IZ Sportinga povýšil na pracovní flintu "jednušku" a koupil nový stroj.
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

Na druhou stranu, nedávno jsem dělal test, co "chutná" flintě a SB jasně zvítězilo. Střílím už pouze trap, tak jsem vybral trap 28 super.

1/2
http://imageshack.us/photo/my-images/84/pulka.jpg

3/4
http://imageshack.us/photo/my-images/341/trictvrtka.jpg

1
http://imageshack.us/photo/my-images/40/celaq.jpg
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Tak takové jednání naštve, to celkem chápu. Já to budu řešit dál tak, že budu pilnější při shánění NSI a nenechám se otrávit současnou produkcí S&B. Anglickou municí jsem bez problémů střílel taky, aspoň je z čeho vybírat. Můj problém byl dvakrát zřetelný otisk na zápalce po úderníku a jednou utopená zápalka tak, že to bylo vidět pouhým okem. K tomu není co dodat :evil:
Nikon D-3100
michalos
Zkušený diskutér

Příspěvek od michalos »

To kajinek.sniper
na kolik to bylo metrů?
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

35 metrů
Pavel.x
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Pavel.x »

O víkendu na střelnici kolega střílel SB Trap 24g a jeden náboj byl úplně bez zápalky a prachu, tak co si o tom myslet :?: :?:
Ucet deaktivovan
Nový návštěvník

Příspěvek od Ucet deaktivovan »

SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit :roll: .Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega) :wink: připlať pár haléřů a máš podstatně kvalitnější náboj.
kajinek.sniper
Pravidelný diskutér

Ucet deaktivovan píše:SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit :roll: .Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega) :wink: připlať pár haléřů a máš podstatně kvalitnější náboj.
A jaký náboj je podle tebe kvalitnější, resp. který používáš ty? Už jsem rozebíral hodně nábojů a je pravda že SB mají průměry od cca 2 do 2,4 mm. Nicméně zkoušel jsem do papíru RC4 champion (podle mě povedený náboj) a když jsem viděl shluk broků tak jsem se zhrozil. Nevím, které náboje vybrat v poměru kvalita x cena, protože vystřílím poměrně dost nábojů a pak to leze do peněz.
marnet
Častý návštěvník

Příspěvek od marnet »

Ucet deaktivovan píše:SB je šmejd první třídy a o kulovém střelivu ani nemluvit :roll: .Rozeber si několik nábojů,změř průměry broků a jejich celkovou hmotnost,hmotnost prachu.A pravděpodobně si je už nikdy nekoupíš(ani kolega) :wink: připlať pár haléřů a máš podstatně kvalitnější náboj.
Souhlasím s kolegou před mnou.Já osobně mám s náboji S&B dobré zkušenosti a to jak s brokovými,tak kulovými.Nevím jaké ráže používáš,ale já mám kulovou např. 7,62x39.U S&B se mě nikdy nestalo,aby selhal náboj.Zatímco u MFS ano a díku tomu jsem neulovil sele.Kamarádovi u 308W nevystřelily 2 náboje z krabičky Barnaulů.Tím nechci tvrdit,že jsou náboje S&B nejlepší,ale spolehlivé.Z brokových zbraní mám i r.28/70 a sehnat do ní náboje s průměrem broků 3,5 mm a více od jiného výrobce než je S&B je prakticky nemožné.Takový výběr nábojů(papír,plast,vel.broků,gramáž),jako nabízí S&B u nejvíce rozšířených ráží 12,16,20 jsem u jiného výrobce,který prodává svoje výrobky v ČR neviděl.Kulových nábojů Sako jsem spokojen s přesností,ale sháněl jsem je do mojí kulovnice téměř 2 roky(dovezl mě je kamarád z Brna).To u nábojů S&B nehrozí.Já si pro ně nejraději jezdím přímo do podnikové prodejny ve Vlašimi(výběr dle katalogu),ale dají se koupit např.v prodejnách Arms.
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cejlon »

Bohužel sportovní střelivo NSI které přijelo v jarní dodávce už není to, co bývalo. Začali to odrbávat. Je tam jiný, tvrdší košík. Broky mají tmavší barvu, a jsou značné rozdíly ve velikostech. (kdo jste kupovali na jaře - kuchněte si trapový náboj)
Skeetové mě zas tak neštvou, ale je znát, že je to jiná, tvrdší rána.
Ponedrach
Nový návštěvník

Příspěvek od Ponedrach »

Má někdo zkušenost s náboji 12/76, broky 6,1 mm? Na jakou vzdálenost jsou tyto broky efektivní? Jaké používáte zahrdlení, aby se to rychle nerozlétalo?
Odpovědět