Střelivo SB

Vše o loveckém brokovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
cejlon
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Střelivo SB

Příspěvek od cejlon »

Použiješ-li vyšší zahrdlení, tak riskuješ nárůst tlaků.....zničení zbraně.
Použiješ-li nižší zahrdlení, krytí bude mizerné........

Není to vhodný brok na lov. Spíš na obranu.
Nevím, do jaké flinty to chceš nacpat..........................
Ponedrach
Nový návštěvník

Příspěvek od Ponedrach »

"Nacpat" to chci do normální brokové kozlice, ktetrá má zkoušky na vyšší tlak (ocelové broky).
Plné zahrdlení asi nepřipadá v úvahu. A použití - na škodnou nebo mě napadlo na husy.

cejlon píše:Použiješ-li vyšší zahrdlení, tak riskuješ nárůst tlaků.....zničení zbraně.
Použiješ-li nižší zahrdlení, krytí bude mizerné........

Není to vhodný brok na lov. Spíš na obranu.
Nevím, do jaké flinty to chceš nacpat..........................
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

V sobotu jsem byl na závodech. Stříleli jsme americký trap a to s SaB trap 24 super. Z cca 40-ti ran 2 selhače. Slabý otisk úderníku na zápalce. Brokovnice byla u puškaře a ten neshledal naprosto žádnou závadu na úderníku. No, taková je má zkušenost. A když už o tom mluvím, největší problémy jsou s Trap 24 sport co se týče selhačů, tak s těmi se opravdu trápím.
Se Skeetovými 24 super není žádný problém.
mikis
Pravidelný diskutér

Příspěvek od mikis »

Zdravim, tak jsem se po dlouhé době rozhodl napsat svoje zkušenosti aby tu byl taky nějaký jiný nazor než negativní :) ...ja jsem se sportovním střelivem sellbell nadmíru spokojen, odstříleno mam střízlivým odhadem 8tis ran na trapu a na kole jak supry tak sporty tak sypané extry ba i sport steel a nepamatuju ...opravdu nepamatuju, že bych měl někdy nějaký selhač.... střílel jsem ZHčkem, Bettisoli Overland a ted nejnověji Fabarm Elos C Sporting,chvilku jsem měl pujčenou starší Berettu a taky jsem zkoušel automat Fabarm... taktéž se mi nikdy nestalo, že by mi selnal naboj někde na honu...pravda tam mam odstříleno spíše v řádech desítek od coron,magnumu,slugu a steelu (po minulem roce)...
A doufám, že ani nebudou...muže to být štěstí, ale rozhodně nemají ani nějkou extra skladovací peči...
Za mě musím sell bel v brocích pochválit cena-výkon v pohodě....
Jediná výtka je že po skeet 24 zustava v laufu dost slušnej bordel, u trapek je to v normě...
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Mě by si mohli u S&B vybrat za kontrolora kvality a vyhledávače zmetků :roll: Tuhle patronu jsem dnes na střelbách vysypal spolu s ostatními z krabičky 24g TRAP:

http://lotr73.rajce.idnes.cz/Zmetek

Zcela bez kování, potisk setřelý, ale ve hvězdici je vidět, že jsou v tom broky.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
pivaš
Nový návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pivaš »

Nevím,nevím.Možná jste prozradil nový ekovýrobek firmy SelBel :lol:
Leon
Moderátor

Příspěvek od Leon »

ty máš taky pořád nějaký rarity já měl zase SB s neproseknutým košíkem tak jsem měl jednotnou z broku ale zajíce jsem trefil čistě na komoru a těch 42g svoji práci odvedlo :lol: :lol: :lol: kdybych to nevyhrabal ze sněhu tak jsem si myslel že mám super krytí
CZ 550 american 308win.
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

na závodech tento víkend - Lkolo, jednička - závada... nový holuby a dobrý.. dvojka - závada.. nový holuby a dobrý..

nakonec skončil s 18 a rozhodčí mu říká... měl si štěstí, na trojce si na tebe vsázeli na selhač :-)

oboje utopený kapslíky SB skeet.... koupil 3 000 kusů, tisíc odtrénoval, načal pátou krabici a 2 v haj...

o pauze zbytek nabízel se slevou :-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Nejhorší na tom je, že jsem si dokoupil na poslední závod sezony 2 krabičky patron, nové nakoupím až na jaře, vysypu to do kapsy u vesty a koukám, co to tam mám za podivný bílý náboj. :roll:
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

ty česko-brazilský šmejdy špiněj čím dál víc.. 4 rány (2 na hlaveň..) nový SB vega 3,5.... vypadá to jak komín vesnický chaty po 10 letech topení petflašek - nespálenýho bordelu jak na skládce.....

sem sám nebo to takhle vypadá všude?
ZKM 456
Fabarm Elos C
ČENDA
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ČENDA »

Bohužel nejsi sám kdo má tyto zkušenosti.... :evil: Připadá mi to čím dál tím horší. Už pomalu přecházím na Hully po kterých žádný bordel v laufu nezůstává. Brok 3,3mm mi připadá jako univerzální jak na zajíce tak na bažanty. Zkoušel jsem ho už loni a spokojenost. Zbývá mi dostřílet zbytek SB a už je kupovat nebudu.
CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
František Fořt
Věčnej rejpal ;-)

Příspěvek od František Fořt »

Ano, je to stejné, opravdu to sviní hodně. Po pár ranách se SaB vždy musím "čistit" nějakým GB nebo Hull. Do své lankasterky jsem ještě měl ty SaB papíráky 12/65 a už to taky kupovat nebudu, protože třeba ten Hull 12/67 funguje perfektně.

Kromě toho a nějakých Skeetů už žádné Selliery nemám a ani se k jejich nákupu nechystám. Ostatně jako každý, kdo má trochu nějaké nároky na střelivo.
pavlos
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlos »

Trap 24g super - nemůžu nadávat. Ale střílel jsem 28g velikost 2,25 a v hlavni hrozný svinstvo. Teď už střílím jen 24g, protože když netrefím čtyřiadvacítkou tak osmadvacítka už nic nezachrání. Jedině na parcour dávám větší gramáž.
nimrodl
Troll

Příspěvek od nimrodl »

...nechápu,že tento šmejd ještě někdo kupuje.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc :-)
Lada Niva T3
Petr1970
Zkušený diskutér

Příspěvek od Petr1970 »

když vlezeš do 3 krámů během týdne (fakt nestihnu víc objet a jet si pro patrony do "praheee" nechci) a nikde nic jinýho nemaj?....
sice papírově prodávaj i jiný značky (hull atd..) ale to furt slyšíš - no to nemáme skladem... to taky ne.... to taky ne...

vím, blbost, sme v čechách, takže jako obvykle - hamounit, hamounit, hamounit... už mám 500 loveckejch na vše možný a všechny možný průměry - 3-3,5-4....

bylo mi to líto "vyhodit", ale už není :-) poslední teď vystřílím najednou - jakmile půjde první rána, těch posledních 15 půjde tou hlavní "do vzduchu" - holt trénink psa.... at to vyčistím při jednom

takže: sportovní patrony nakupovat nejdýl do prosince a lovecký nejdýl do června.... sice nelogický, ale funkční :-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Odpovědět