Střelivo SB
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Střelivo SB
Použiješ-li vyšší zahrdlení, tak riskuješ nárůst tlaků.....zničení zbraně.
Použiješ-li nižší zahrdlení, krytí bude mizerné........
Není to vhodný brok na lov. Spíš na obranu.
Nevím, do jaké flinty to chceš nacpat..........................
"Nacpat" to chci do normální brokové kozlice, ktetrá má zkoušky na vyšší tlak (ocelové broky).
Plné zahrdlení asi nepřipadá v úvahu. A použití - na škodnou nebo mě napadlo na husy.
Plné zahrdlení asi nepřipadá v úvahu. A použití - na škodnou nebo mě napadlo na husy.
cejlon píše:Použiješ-li vyšší zahrdlení, tak riskuješ nárůst tlaků.....zničení zbraně.
V sobotu jsem byl na závodech. Stříleli jsme americký trap a to s SaB trap 24 super. Z cca 40-ti ran 2 selhače. Slabý otisk úderníku na zápalce. Brokovnice byla u puškaře a ten neshledal naprosto žádnou závadu na úderníku. No, taková je má zkušenost. A když už o tom mluvím, největší problémy jsou s Trap 24 sport co se týče selhačů, tak s těmi se opravdu trápím.
Se Skeetovými 24 super není žádný problém.
Se Skeetovými 24 super není žádný problém.
Zdravim, tak jsem se po dlouhé době rozhodl napsat svoje zkušenosti aby tu byl taky nějaký jiný nazor než negativní
...ja jsem se sportovním střelivem sellbell nadmíru spokojen, odstříleno mam střízlivým odhadem 8tis ran na trapu a na kole jak supry tak sporty tak sypané extry ba i sport steel a nepamatuju ...opravdu nepamatuju, že bych měl někdy nějaký selhač.... střílel jsem ZHčkem, Bettisoli Overland a ted nejnověji Fabarm Elos C Sporting,chvilku jsem měl pujčenou starší Berettu a taky jsem zkoušel automat Fabarm... taktéž se mi nikdy nestalo, že by mi selnal naboj někde na honu...pravda tam mam odstříleno spíše v řádech desítek od coron,magnumu,slugu a steelu (po minulem roce)...
A doufám, že ani nebudou...muže to být štěstí, ale rozhodně nemají ani nějkou extra skladovací peči...
Za mě musím sell bel v brocích pochválit cena-výkon v pohodě....
Jediná výtka je že po skeet 24 zustava v laufu dost slušnej bordel, u trapek je to v normě...

A doufám, že ani nebudou...muže to být štěstí, ale rozhodně nemají ani nějkou extra skladovací peči...
Za mě musím sell bel v brocích pochválit cena-výkon v pohodě....
Jediná výtka je že po skeet 24 zustava v laufu dost slušnej bordel, u trapek je to v normě...
Mě by si mohli u S&B vybrat za kontrolora kvality a vyhledávače zmetků
Tuhle patronu jsem dnes na střelbách vysypal spolu s ostatními z krabičky 24g TRAP:
http://lotr73.rajce.idnes.cz/Zmetek
Zcela bez kování, potisk setřelý, ale ve hvězdici je vidět, že jsou v tom broky.

http://lotr73.rajce.idnes.cz/Zmetek
Zcela bez kování, potisk setřelý, ale ve hvězdici je vidět, že jsou v tom broky.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
-
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Nevím,nevím.Možná jste prozradil nový ekovýrobek firmy SelBel 

ty máš taky pořád nějaký rarity já měl zase SB s neproseknutým košíkem tak jsem měl jednotnou z broku ale zajíce jsem trefil čistě na komoru a těch 42g svoji práci odvedlo
kdybych to nevyhrabal ze sněhu tak jsem si myslel že mám super krytí

CZ 550 american 308win.
na závodech tento víkend - Lkolo, jednička - závada... nový holuby a dobrý.. dvojka - závada.. nový holuby a dobrý..
nakonec skončil s 18 a rozhodčí mu říká... měl si štěstí, na trojce si na tebe vsázeli na selhač
oboje utopený kapslíky SB skeet.... koupil 3 000 kusů, tisíc odtrénoval, načal pátou krabici a 2 v haj...
o pauze zbytek nabízel se slevou
nakonec skončil s 18 a rozhodčí mu říká... měl si štěstí, na trojce si na tebe vsázeli na selhač

oboje utopený kapslíky SB skeet.... koupil 3 000 kusů, tisíc odtrénoval, načal pátou krabici a 2 v haj...
o pauze zbytek nabízel se slevou

ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Nejhorší na tom je, že jsem si dokoupil na poslední závod sezony 2 krabičky patron, nové nakoupím až na jaře, vysypu to do kapsy u vesty a koukám, co to tam mám za podivný bílý náboj. 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
ty česko-brazilský šmejdy špiněj čím dál víc.. 4 rány (2 na hlaveň..) nový SB vega 3,5.... vypadá to jak komín vesnický chaty po 10 letech topení petflašek - nespálenýho bordelu jak na skládce.....
sem sám nebo to takhle vypadá všude?
sem sám nebo to takhle vypadá všude?
ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel nejsi sám kdo má tyto zkušenosti....
Připadá mi to čím dál tím horší. Už pomalu přecházím na Hully po kterých žádný bordel v laufu nezůstává. Brok 3,3mm mi připadá jako univerzální jak na zajíce tak na bažanty. Zkoušel jsem ho už loni a spokojenost. Zbývá mi dostřílet zbytek SB a už je kupovat nebudu.

CZ550FS-7x64 DOCTERclassic 8x56RD
-
- Věčnej rejpal ;-)
Ano, je to stejné, opravdu to sviní hodně. Po pár ranách se SaB vždy musím "čistit" nějakým GB nebo Hull. Do své lankasterky jsem ještě měl ty SaB papíráky 12/65 a už to taky kupovat nebudu, protože třeba ten Hull 12/67 funguje perfektně.
Kromě toho a nějakých Skeetů už žádné Selliery nemám a ani se k jejich nákupu nechystám. Ostatně jako každý, kdo má trochu nějaké nároky na střelivo.
Kromě toho a nějakých Skeetů už žádné Selliery nemám a ani se k jejich nákupu nechystám. Ostatně jako každý, kdo má trochu nějaké nároky na střelivo.
Trap 24g super - nemůžu nadávat. Ale střílel jsem 28g velikost 2,25 a v hlavni hrozný svinstvo. Teď už střílím jen 24g, protože když netrefím čtyřiadvacítkou tak osmadvacítka už nic nezachrání. Jedině na parcour dávám větší gramáž.
...nechápu,že tento šmejd ještě někdo kupuje.
Nissan Patrol GR Y 60 long ,35" , navijak a tuna železa navíc
Lada Niva T3

Lada Niva T3
když vlezeš do 3 krámů během týdne (fakt nestihnu víc objet a jet si pro patrony do "praheee" nechci) a nikde nic jinýho nemaj?....
sice papírově prodávaj i jiný značky (hull atd..) ale to furt slyšíš - no to nemáme skladem... to taky ne.... to taky ne...
vím, blbost, sme v čechách, takže jako obvykle - hamounit, hamounit, hamounit... už mám 500 loveckejch na vše možný a všechny možný průměry - 3-3,5-4....
bylo mi to líto "vyhodit", ale už není
poslední teď vystřílím najednou - jakmile půjde první rána, těch posledních 15 půjde tou hlavní "do vzduchu" - holt trénink psa.... at to vyčistím při jednom
takže: sportovní patrony nakupovat nejdýl do prosince a lovecký nejdýl do června.... sice nelogický, ale funkční
sice papírově prodávaj i jiný značky (hull atd..) ale to furt slyšíš - no to nemáme skladem... to taky ne.... to taky ne...
vím, blbost, sme v čechách, takže jako obvykle - hamounit, hamounit, hamounit... už mám 500 loveckejch na vše možný a všechny možný průměry - 3-3,5-4....
bylo mi to líto "vyhodit", ale už není

takže: sportovní patrony nakupovat nejdýl do prosince a lovecký nejdýl do června.... sice nelogický, ale funkční

ZKM 456
Fabarm Elos C
Fabarm Elos C