Okares píše:Testů je více, spokojených uživatelů taky, v obou kategoriích nejen v české domovině. Od toho je diskuzní fórum, aby si lidé vyměnili svoje názory bez toho, aby někdo někomu vnucoval ty svoje..

Okares píše:Testů je více, spokojených uživatelů taky, v obou kategoriích nejen v české domovině. Od toho je diskuzní fórum, aby si lidé vyměnili svoje názory bez toho, aby někdo někomu vnucoval ty svoje..
Příspěvek od BwanaHunter »
Příspěvek od kajinek.sniper »
Co to je unavovat oči?Vím,jak to myslíte, nějak tak subjektivně mám také mantinely pro tento pocit, ale neubráním se poznámce.tonnak píše:Naprosto souhlasím s popovicem. Nikon Monarch unavuje oči, není to taková pecka jak se všeude mluví.
Zrovna moje dva velmi, velmi blízké oboryBwanaHunter píše:Nedá mi to, abych se nepřidal, ačkoliv na optiku jsem odborník asi jako na nukleární fůzi)
Celkově? Nebo dle nějakého specifického požadavku? (konkrétní typ aberace, transmitance..)?zekon píše:mohol by teda niekto prosím spraviť nejaké poradie ??? ....
Příspěvek od Petr Vysok »
Z tohoho důvodu a s přihlednutím k věku doporučuji 10x50, 10x56. 12x56 je vhodný na den na posed, na šoulačku za dne to taky asi nebude to pravé ořechové.zekon píše:využitie bude univerzálne lov v podvečer + noc
Příspěvek od Petr Vysok »
Zpět na „Pozorovací dalekohledy“