Rada-šrouby na předpažbí
Rada-šrouby na předpažbí
Dobrý den. Rád bych vás poprosil o jednu informaci. Hledám to už delší dobu, ale zatím jsem se nedobral nějakého kloudného výsledku. Jsem připraven na to, že tady asi ze sebe udělám tydýta, ale nemůžu si pomoct
. Moc by mě zajímalo, k jakému účelu jsou šrouby na předpažbí u některých kulovnic, např. Sako 85. Některé zbraně je mají, jiné ne a mě hrozně zajímá všechno o nich: k čemu slouží, proč je některé zbraně mají a jiné ne atpd. Děkuji za jakoukoliv odpověď.

Re: Rada-šrouby na předpažbí
Tie skrutky na boku pazby (asi tie myslis) sluzia na spevnenie pazby - tzv. stuzovace. Prakticky vyznam to ma hlavne pri silnych kalibroch, zbrane v beznych kalibroch to nemavaju. Pri normalnych kalibroch je to podla mna len dizajnovy doplnok. No je mozne, ze je tam aj nejaka ina funkcia o ktorej neviem...ale nepravdepodobne.
gulovnica ZG, gulovnica CZ 531, Sauer 80, Gulobrok Brno Super, dvojka Brno 16/16
- Choochoo007
- Zkušený diskutér
Nektere lepene pazby maj ty srouby uvnitr pazby take, akorat to neni videt zvenku, pac je to zakryto posledni vnejsi vrstvou. Je to hlavně jak rika dusab pro zpevneni pazby. CZ to pouziva take u nejakych rad Magnum.
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
Ano, přesně to jsem měl na mysli. Např. tady: http://www.sportsmanguncentre.co.uk/pro ... um+Safari/
Takže účelem je zejména zpevnění pažby. Dobře. Díky moc.
Takže účelem je zejména zpevnění pažby. Dobře. Díky moc.