Pytláci

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pyros82
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 131
Registrován: pon 09.8.2010, 16:09

Re: Pytláci

Příspěvek od Pyros82 »

Jak psali ve svých přízpěvcích Red arrows a Fesoj něco co je jednoznačně protizákonné se v dnešní společnosti stává tolerovaným a přehlíženým. Na jednu stranu tuto znechucenost lidí chápu protože zlodějiny a korupce prostupuje celou společností. Je, ale opravdu škoda, že naše letargie a netečnost nemyslím jen myslívců, jen nahrává pytlákům. U hospodských to ani nemá cenu řešit, protože jen hrstka by jich byla schopna doložit doklady o původu zvěřiny a jejím veterinárním vyšetření. To si potom kladu otázku: Co dělají příslušné orgány? Osobně si zvěřinu v restauraci ani nedávám, protože bůh ví jak byla ošetřena a co se sní všechno dělo, ale chápu, že běžné lidi může na poutací tabuli nápis zvěřinové hody nadchnout. Byl bych však opatrný. Je to tak hlavně na nás myslivcích, abychom se snažili dělat více akcí jako např. plesy, zvěřinové hody, akce pro děti apd. a působili tak osvětově na lidi a hlavně na malé děti. A budeme tak mít šanci, že si tak získáme respekt spoluobčanů a do budoucna podnítíme v mladých lidech zájem o myslivost.
Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Red arrows
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 152
Registrován: čtv 23.8.2012, 19:07

Re: Pytláci

Příspěvek od Red arrows »

fesoj píše:V posledním díle televizního seriélu Ach, ty vraždy Bohdalka v hlavní roli připravuje pečeni z divočáka a říká, že jí ho dodal známý pytlák. A není to poprvé, co Česká televize glorifikuje pytláka, aniž by se tvůrci pořadu zamysleli nad tím, že pytlák není vlastně nic jiného, než sprostý zloděj. Zato do myslivců se dokáží strefovat o to víc.
To máš jako se zbojníkem.V televizi je to supr, ale kdyby mi někdo rozrazil dvéře, nabil čmák,zprznil manželku(tady nevim, možná by nebyla proti :D ne dělám si srandu, ženu už nemám...naštěstí) vybral bejvák a rozdal to chudejm netáhlum se spoustou dětiček v nádražní čtvrti tak bych nebyl nějak nadšenej :D

U pytláka je v pytli že to bere jak to přijde pod ruku-zaslech jsem od kamaráda že " mléčný"kolouchy nelovil(bejvalej pytlák, dneska funí i když sedá do křesla, takže nedojde ani do hospody, natož do lesa, je tlustej jako prase-domácí), protože jsou na maso na prd.
Tak už mám zase o kamaráda míň :D
Odpovědět