Černá zvěř
Re: Černá zvěř
Jsou ta selata vůbec její? Myslím,že určitě ne.
-
- Pravidelný diskutér
No nevim přišla s nima sama podle ostatních videí a já tu mámu poznám přes den, protože je do stříbrna takže takhle nevim
Třeba má zásadu škoda rány která padne vedle(a z mladejch jí nevyrostou netáhla,fetky,smažky,vejpitky a somráci
)

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Myslím,že je jejich.Zřejmě měla jiné plány a oni utekli na vnadiště.Seřezat a zdrhnout...Poslouchat se musí.Letos je vidět hodně pozdních selat a to i u nás.Což nikdy nebylo,zřejmě to při těch mrazech dost pomrzlo a do dalších chrutí pak už šlo asi všechno.Kamen a cihla.... abych byl slušnej. 

-
- Pravidelný diskutér
J jsem to tady přisuzoval ty pozdní selata tomu že choděj na smeťák, kde je spousta žrádla(hypermarket než by slevil, radši vyhodí-třeba ovoce ale i pečivo), mne maj na trase a tak choděj na chuťky, pak vedle do fabriky na další,pak počkaj až dorazej do práce lidi a bude dost rušno na silnici aby se nedalo střílet a sežerou hromádky co jim někdo sype u rybníků s rákosim, takže jsou docela u koryta.
Akorát by mne zajímalo, když se pořád držej na tom okruhu a kanec má svuj opodál, jak to je s příbuzenskou plemenitbou, aby nedopadli jako šlechta
Akorát by mne zajímalo, když se pořád držej na tom okruhu a kanec má svuj opodál, jak to je s příbuzenskou plemenitbou, aby nedopadli jako šlechta

Musím potvrdit, že u nás (okr. Prostějov) bylo letos taky spousta pozdních selat a to i u zkušených bachyní. Bežně jsem viděl rudly, kde byli dva druhy selat a nebyl problém, aby jedna selata měla 35kg a druhá tak max. 15kg. Kolega viděl i rudl, kde byli tři druhy selat, takže to byla letos asi divočina. Hodně mě překvapilo, že i některé zkušené bachyně měly hodně malá selata u lončaček to chápu a to nebyla v našich končinách nijak tuhá zima a jaro bylo taky celkem slušné?
Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
Baikal IŽ-43 E 1C ráže 12/76, 12/76 -puškohled Meopta Artemis 2000 6x42mm
Malorážka ZKM 456 model 4 - puškohled Leupold Mark4 8,5-25x50mm LR/T ilum.
Na straně 28 dole jsou na videu vidět dve bašky. Lončačka s pruháčema a starší baška s odrostlejšíma selatama. Na tom posledním videu je podle mě ta starší baška s pruháčema od té lončačky. V páté vteřině jde na ní vidět prázdný struk. Zkuste porovnat ta dvě videa.
-
- Pravidelný diskutér
Mamča od těch pruháčů byla tahle(ono to na tý fotce nevypadá ale malá zrovna není).No budu se za nima muset zajít podivat po neděli a skouknout to naživo....škoda že nemám česko-prasečí slovník abych pokecal....

No lončačka to určitě nebude. Je vidět, že je mohutná. Opravdu pěkná fotka je vidět, že to má autor zmáknuté.
Remington 700XCR long tactical range 308 win.- puškohled Meopta ZD 6-24x56mm Mil-Dot 2
-
- Pravidelný diskutér
No hlavně když jsem se otočil-montoval jsem tam fotopast a měl to tak 4-5m k bachyni s mladejma tak jsem chvíli bojoval jestli se takticky vzdálit nebo vytáhnout foťák....ale nakonec dobrý.Akorát teď radši občas koukám za sebe, protože se tu fláká taky kanec a nemáme se moc rádi
http://manfred458.rajce.idnes.cz/prasata/

http://manfred458.rajce.idnes.cz/prasata/

Luxusní fotky myslím, že by se neztratili ani v myslivosti v soutěži fotka měsíce. Jak tam to malé sele větří, tak ta je fakt luxusní.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ta bachna má min 5 let.Fotky jsem už chválil.Obdivuhodné..Je vidět,že v lokalitě mají klid.
-
- Pravidelný diskutér
Klid tam mají až moc velký, je to nehonební území, navíc většinou bažina.To jest prasata zdánlivě bezstarostně pobíhaj, když tam vlezu já tak si namahavě hledám cestu abych nezapadl.Ale stejně to skončí tim že tam zahučim, zpátky se vyplazim po laně(bez toho tam nelezu) protože jednim krokem jsem tam byl po pás.......Přemejšlim jestli tam nejsou nějací houbaři a těžiči kovů který obešli výstražný tabulky v době než to celý hlídala agentura a kamerovej systém
Blbý je že když jdou udělat výpad rozvorávaj blízkou vesnici-docela total

Blbý je že když jdou udělat výpad rozvorávaj blízkou vesnici-docela total

- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jednu věcičku doplním.Někdy před léty jsme tu vedli diskusi o vodící bachyni a osrstěných slechách.Na té fotce je to perfektní. 

- fesoj
- Zkušený diskutér
Red arrows, jen tak pro zajímavost - proč je pro zvěř tak atraktivní bažina, navíc hlídaná agenturou, nehonebním pozemkem ?
Kritériem pravdy je praxe.
-
- Pravidelný diskutér
Ono z jedný strany je smeťák(spousta papání), vedle krmič z blízký obce, pak já, pak jiná fabrika kde jim taky hoděj....takže docela dobrý místo pro život.Když se nuděj vyděsej nějakou laborantku nebo elektrikáře který jdou okolo...Lidi do s
A na zimu si natahaj sítí na kupky a maj to i s bytem
Zase od tý doby co tam bydlej, tak tam nelezou ani zloději mědi a železa i na místa okolo, který už hlídaný nejsou.
Jo a poznatek z posledního tejdne-žerou i jídlo z jídelny plná glutanátů-ale čínskej lanšmít teda nee.(každej mi pro ně už nosí)...
A na zimu si natahaj sítí na kupky a maj to i s bytem

Zase od tý doby co tam bydlej, tak tam nelezou ani zloději mědi a železa i na místa okolo, který už hlídaný nejsou.
Jo a poznatek z posledního tejdne-žerou i jídlo z jídelny plná glutanátů-ale čínskej lanšmít teda nee.(každej mi pro ně už nosí)...