Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

Taky si Aldo myslím, že to není nej. odlov. :wink: No co stane se. příště budeš chytřejší. :lol:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
Fery
Zkušený diskutér

Příspěvek od Fery »

To Vhool: To jsi měl pěknou smůlu. Mylím, že i kdybys ty policajty zavolal tak by ti řekli, že k němu nemůžou a ještě by byli nasraný, že je obtěžuje?. Znám to. :wink:
CZ550-3006 Sprg,ZZK601-223 Rem, ZK 99 6,5x57R, BS 9,3x74R/9,3x74R
vhool

Příspěvek od vhool »

to alda: lovu zdar chlape :wink: .co se tyka toho prvniho srnce tak je asi na hrane ale na druhou stranu u nas mame treba dost srncu kteri jsou silni ve zverine ale kloudnou trofej nikdy nenasadi a ve trech letech jsou skudnici :wink: ten druhy je perfektni chovny zasah,podle mne :wink:
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Aldovi ještě jednou lovu zdar, druhý srnec paráda, zážitky taky skvělé, tolik čuňátek.K tomu srnci prvnímu, je trošku silnější, ale já si myslím, že máslo na hlavě tu má každý.
lörinc
Zkušený diskutér

šoulačka

Příspěvek od lörinc »

To alda - lovu lesu, moc pěkný :) . Já bych toho prvního taky asi střelil.Jinak jsem byl odpoledne na šoulačce a střelil jsem srnečka (dnes Diana přála). Aldu jste odsoudily takže si můžete zgustnout i na mě. Jenom na obranu, je to nejhorší srnec co jsem u nás viděl za poslední 3-4 roky. Myslím že by se nemělo odsuzovat co kdo střelí, ono je důležité i KDE to střelí. To? můj názor. V lese bych ho asi nestřelil. I tak Dianě děkuji. Jo a je střílen opět w.243 náboj SaB. I když to na první pohled vypadá dobře tak celej krk zblajzne pes :? :?
http://lorinc.album.cz/album/
vhool

Příspěvek od vhool »

to lörinc: jsem dalek nekoho zde soudit a vyjadrim jen svuj nazor.u nas by byl pruserovej.osobne bych nestrilel.i tak preji lovu zdar
Pampalini
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pampalini »

Taky přeju úspěšným lovcům LOVU ZDAR

Tady se člověk půl dne nedostane k počítači a už nestačí reagovat na vzniklé události.

To- Vhool to s tím srncem je dost brutální, koukám že lidská drzost nezná mezí, nevím jestli ti mám přát lovu zdar, když vlastně nemáš úlovek a myslím si že na křest nové flinty nikdy nezapomeně?.

To- Alda pěkný úlovky, lovu zdar a ono se to někdy stane (i já už sem to párkrát zažil), že dobu člověk nejde do lesa a pak neví na co dřív koukat. Potom chodí na určitej kus a lepí se smůla na paty, protože moc chce, pak na pár dnů člověk vysadí jde di sednout a do čtvrt hodiny stříkí. A toje na tý myslivosti to nejkrásnější, člověk se pořád učí.
lörinc
Zkušený diskutér

Srnec

Příspěvek od lörinc »

Věřím Vám všem že je "průserovej" :cry: :cry: Ale když máte střílet jedničku a jiná tu není (teda horší), tak co chcete střelit. Na říiji se to pak bude mydlit hlava nehlava, myslím ty srnce. Já už letos pustil vše ale tohle je fakt nejhorší. V jedné řepce máme asi 8 srnců asi na 8 ha!!
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

To Alda: LOVU ZDAR! Ten první srnec by byl u nás na 100% odstřelovej, vzhledem k tomu, že srnčí zvěř máme velice kvalitní, jak trofejově tak vitálně.
Jen poprvé v životě vidím ročka, který je v květnu úplně vytlučený!!! To opravdu koukám! Já jsem se s tím ještě nikdy nesetkal!

TO Lorinc: Samozřejmně, že Záleží na daném revíru, jak už jsem psal, my máme také kvalitní zvěř, ale tohohle ročka bych v žádném případě neodlovil, to toho od Aldy asi ano.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Jinak Aldo perfektní zážitky!!! :wink:
Steyer
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Steyer »

To Alda:
Lovu Zdar, ale za toho prvního by u nás byla ma?le.

To Lorinc:
Lovu Zdar - takovýho jsem omylem střelil loni, I. - ale měl z levé lodyhy bokem sloupnuté líčí, které bylo tvrdé, vůbec se nehýbalo a já myslel, že je to raritka. takže jsem za tu raritku dostal červenou jak Brno.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

panove, vsem LOVU DIK!

je to samozrejme i otazka, kde byl srnec uloven - jak rikal zdenda, u nich odstrelovy, u nas (i u vetsiny z vas) by to bylo chovny. mam kamose v rakousku, kde lovi vsechny rocky, kteri nejsou alspon vidlaci. ale je to i priklad, jak obtizne je urcit vek zive zvere... a co pak pri posuzovani uprednostnit - vysku, nebo silu??? (krome telesny kondice) poradte, se srncim nemam moc zkusenosti...

uz tady padlo, ze je atypicke, ze bulkari jsou v soucasne dobe vytluceni - vsichni bulkari, ktere jsem doposud strelil v obdobi do zacatku/poloviny cervna, byli nevytluceni. jak jsem ale videl na ostatnich fotkach, maji bulari uz vesmes vytluceno (myslim, ze jen ten aldakuv a feryho nemeli).

jake mate s dobou vytloukani bulkaru zkusenosti vy?
lörinc
Zkušený diskutér

paro?í

Příspěvek od lörinc »

Alda píše:panove, vsem LOVU DIK!

je to samozrejme i otazka, kde byl srnec uloven - jak rikal zdenda, u nich odstrelovy, u nas (i u vetsiny z vas) by to bylo chovny. mam kamose v rakousku, kde lovi vsechny rocky, kteri nejsou alspon vidlaci. ale je to i priklad, jak obtizne je urcit vek zive zvere... a co pak pri posuzovani uprednostnit - vysku, nebo silu??? (krome telesny kondice) poradte, se srncim nemam moc zkusenosti...

uz tady padlo, ze je atypicke, ze bulkari jsou v soucasne dobe vytluceni - vsichni bulkari, ktere jsem doposud strelil v obdobi do zacatku/poloviny cervna, byli nevytluceni. jak jsem ale videl na ostatnich fotkach, maji bulari uz vesmes vytluceno (myslim, ze jen ten aldakuv a feryho nemeli).

jake mate s dobou vytloukani bulkaru zkusenosti vy?
No právě s tou sílou nebo výškou je to problém. Chodil mi celý týden roček, taky po slecha, pěkné tmavé paro?í, jednou tak silné než ten ulovený a nahoře měl malou vidličku. V kondici je letos 99% zvěře, aspoň u nás. Myslímsi že sílné paro?í je leží jak vyšší a tenké. Ale pojďme klidně rozvinout diskuzi na téma CHOVNÝ a ODSTŘELOVÝ, můžeme tam naházet fota (i těch červenejch) až se ostatní poučí :? Já se taky rád poučím, nejsem žádnej expert. Co vy na to?
vhool

Příspěvek od vhool »

ja jsem pro a zalozim na to thread.myslim si ze kazdy z nas se nekdy sekl a kdyz to nekdo nedela pravidelne a umyslne tak to ani nejak neodsuzuji.proste se to stane. :wink:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

Jak jsem už psal, v životě jsem se nesetkal s tím, že by takovýto ročci(bulkaři, ?pičáci do výše slechů) byly během května, či do půle června vytlučeni. Odlovil jsem jich už také dost,ale tohle jsem opravdu ještě neviděl, jak v naší honitbě, tak ani u žádného kamaráda. Letos jsem také jednoho ulovil(viz trofeje-srnci 2007) a také nebyl vytlučený-ani náznak. takže, čím si vysvětlujete, že i tito slabý průběrní srnci 1. věkové jsou už teď v květnu vytlučeni??? nebo je to snad u někoho z vás běžnou zále?itostí???
Odpovědět