Co do 7x64?
-
- Nový návštěvník
Re: Co do 7x64?
Bwanahunter, mas pravdu!I kdyz neprostrelene, tek but nafleku, nebo skvele barvi. Toho jednoho neprostreleneho loncaka s SST si nevybavim presne, ale myslim ze neudelal ani krok. Druhy pripad strelba v mirnem poklusu, na nekolik let nesecene louce, cirka 50m. V rane se zavlnil, prudce vyrazil a cely bok na vstrelu mel okamzite zabarveny. Barvy ve stope mraky, pekne otery na suchych klackach a mazitim kousky plic. I presto odbehl prez 50m. Takze, i pri neprostreleni s SST, bezproblemove dohledani!
Nevíte někdo, kdy by se daly sehnat Plasticpointy v jižních Čechách? Šubrt je má jen v9,3x62. díky
- Vety
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu že Normu dováží Detex který sídlí shodou okolností v Budějicích na náměstí zkusil bych to tam 

CZ550 9,3x62 plastak/ Artemis 3100 7x56RD/ ZD 1-4x22RD
Broková Kozlice CZUB 586 MOD.3 16-70/16-70
Slovenský kopov 3x
Slovenský kopov 3x

Pročel jsem celé téma a vážně jsem zmatenej jak včela. To co jeden chválí, jinej haní a na opak.
Zkuste prosím oznámkovat (jako ve škole) jednotlivé náboje co se týká účinků na lehkou a středně těžkou zvěř.
Blaser CDP
Norma Vulkan
Norma Oryx
Norma Plastic point
RWS KS
RWS ID
RWS EWO
Geco
Hornady SST
Brenneke TIG
Díky
Leone, takhle to snad bude lepší.
Zkuste prosím oznámkovat (jako ve škole) jednotlivé náboje co se týká účinků na lehkou a středně těžkou zvěř.
Blaser CDP
Norma Vulkan
Norma Oryx
Norma Plastic point
RWS KS
RWS ID
RWS EWO
Geco
Hornady SST
Brenneke TIG
Díky
Leone, takhle to snad bude lepší.
- Vety
- Nový návštěvník
- Kontaktovat uživatele:
Tohle známkování ti nic moc nepronese když ti někdo dá 2 nebudeš vědět proč musel by každý svoji známku zdůvodnit a navíc asi se nenajde nikdo kdo by měl zkušenost se všemi uvedenými střelami. Za sebe TIG 11,5g hodnotit 1 přesný, malá devastace někde jsem sem myslím dal i pár fotek srnčí zvěře, dobře zastavuje černou, RWS KS známka 4 podlejvá srnčí, černá odchází špatně barví, Geco pouze zprostředkované 3 občas podlejvá takový nevyrovnaný účinnek. Ale myslím že se asi všichni zde vyjádřili takže bys znovu dostal stejné informace jako jsou zde napsané. 

CZ550 9,3x62 plastak/ Artemis 3100 7x56RD/ ZD 1-4x22RD
Slovenský kopov 3x
Slovenský kopov 3x

to fori: to jsou otázky na které musíš hledat odpověď sám, v tomhle poradit nejde jen tak, pokavad chces známky jako ve škole, chápu to dobře že co bude mít nejvíc jedniček to bereš jako bernou minci? Prošel bych tohle téma víckrát a a více vstřebával info, já to dělal tak, že jsem vždy zakoupil a vystřílel krabku od cca 5ti mnou vybraných značek,(což na zkušenosti nestačí),ale člověk si tu svoji nakonec vybere,(které vnitřně věří a tkzv.mu sedí) mě sedí norma vulkan, u té jsem zůstal a jsem spokojen, postup a ůčinky mnou vypozorované nemá cenu uvádět,(jednou jsem to tu myslím i psal,jaká zvěř je lovena,v jaké honitbě a vzdálenost) jinak vše je v podstatě ve vláknu řečeno.
Nemáte někdo zkušenost s eXergy v této ráži?
- Daniel Vyoral
- Pravidelný diskutér
Já bych řekl, že to bude dost tvrdý. V této ráži možná na těžší zvěř nebo také na delší střelbu. Můj názor...
-
- Nový návštěvník
Zdravim kolegove! Vybiram strelivo pro novou sezonu. S dosavednim NORMA PPDC 170grs spokojenost. Posledni dobou ale vic a vic strilim po liskach na vetsi vzdalenost(200-300m), tak zvazuji neco s plossi drahou letu. Jinak lovim srnci, cernou, danci, tyto vsak tak do 100m max. Mam jen obavy, abych po techto lehkych strelach nedohledaval loncaky pul dne. Mam dva favority: NORMA ACCUBOND 140grs a SAKO ARROWHEADII 150grs. Vice naklonen jsem k Saku. Mate nekdo vice praktickych zkusenosti s temito naboji?
Naposledy upravil(a) jindrich764 dne stř 20.2.2013, 21:38, celkem upraveno 1 x.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Šel bych do Saka-myslím,že chybu neuděláš.Dost jsem s tím v téhle ráži nalovil a byl max spokojenej.Bylo to to nejlepší co jsem kdy vyzkoušel.Utekl jsem od něj jen k vůli mé větší spotřebě patron a vyšší ceně tohohle střeliva (myslím45kč kus). Ale tak trochu uvažuju,že se k němu zase vrátím.
to kopov.c - ale ty jsi střílel arrowehead II, arrowhead je ballistic tip. Tak neser a střílej 
...... a nebo máš na h... flintu

...... a nebo máš na h... flintu

Sauer 101, .30-06, Tikka T3 Varmint .243 win.+Nikon Monarch E 2,5-10x56 Ill, ZG 47 8x57 JS, ZG 47 8x60 S, ZKM 455 22 LR+Delta 4x32AO, UB 12/12, Gustav Tichý 16/16
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Nemůžu střílet-máme podanou medikaci.
Vím,že jsem střílel s Arrowehead II,ale ty výsledky byli opravdu dobrý a vyrovnaný.

Vím,že jsem střílel s Arrowehead II,ale ty výsledky byli opravdu dobrý a vyrovnaný.
-
- Zkušený diskutér
No jo, ale Arrowhead je Nosler Ballistic Tip, a Arrowhead II je Swift Scirocco. Takže dvě různé střely od dvou různých výrobců...
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To už tu napsal Michal
Omlouvám se-V příspěvku jindrich764 jsem přehlídl tu II
Vím,že se jedná o dvě rozdílné kule ,ale pořád vím o čem píšu. S Ballistic Tipem střílím ted a se Swift Scirocco jsem střílel před tím.Mez němi byl ještě Acabound a před tím vším všechno možný

Vím,že se jedná o dvě rozdílné kule ,ale pořád vím o čem píšu. S Ballistic Tipem střílím ted a se Swift Scirocco jsem střílel před tím.Mez němi byl ještě Acabound a před tím vším všechno možný

-
- Zkušený diskutér
Kopov> no a kdyz bys mel srovnat ballistic tip a scirocco...? Pozorujes nejaky rozdil?
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.