Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Ondra_P
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra_P »

Jestli je to pravda, tak moc pěknej zá?itek a gratuluju. Jestli ne, tak pěkná latina. :D
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Ondro Zdenek nema ve zvyku kecat. :roll:
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

ondro, precti si par prispevku od zdendy (pokud jsi tak jeste neucinil) a nebudes pochybovat...

zdendo: super, nadhera, jak to jen popsat... jo, kdyz cloveku diana ci hubert dopreji, jsou to zazitky na cely zivot :!:
Ondra_P
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra_P »

to alda a andy: Pánové, nenapsal jsem ani náznakem, že Zdenek kecal! A myslivecko latinu pova?uju za NÁDHERNOU součást myslivosti. Taky jsem zažil zážitky, je? jsou jen těžko k uvěření. Jen rád rozli?uju pravdu a latinu a právě v tom smyslu jsem psal předešlý přízpěvek. Pokud sem někoho urazil, tak se srdečně omlouvám, ale v žádném případě to nebyl záměr!
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Zdenku u tebe se těm prasátků daří, jak to dělá?.
Nádherný zážitky, co k tomu říci, snad jen, že Diana vidí tvoji mysliveckou zapálenost a odměňuje tě plnými dou?ky nádhernými zážitky
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Spis co mu neprislo kdyz mel chudak hosty... to ted vidi sam! To tak v zivote byva :oops: :roll:

Ja sem to same v blede modrem. Viz. ta liska.
Pampalini
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pampalini »

Zdravím. Zdenku jak tady čtu, provozuje? docela dobrý adrenalinový sport. Měl si i kliku, že nebránily to sele, to by při tom počtu prasat z tebe našli jen tu flintu. Já jsem po dva večery taky pásl prasata, ale na dálku a z výšky posedu, proti tobě pěkná nuda. U nás takový počty neuvidím. Bejvávalo. Teď tady jsou jen louky na dotace, tak co by tady taky dělaly. Ale zas to má výhodu, když příjdou tak se daj dobře přečíst, v řepce nebo kukuřici to jde těžko.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

To Zdeněk: To je opravdu paráda! Takovéhle představení člověk mockrát za život nevidí! :wink: Já tolik prasat viděl akorát tak v oboře.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Ale pánové latina je jedna věc a pravda druhá věc.Alda i Andy ví,že to nebylo moje první setkání s touto početnou tlupou.Nebudu psát kolik jich je vím to,ale co vím že opravdu nevím co mám dělat.Okolo lesa mám naseto asi 50ha ovsu a to třech suběktů, dále je 100ha bajvoko kukuřice.Navazující na 30ha p?enice a to se?ové.Začíná to jít ponalu do mléčného stavu.Tak a teď až někdo radí.Dneska říkám mé drahé já,že budem asi muset brzo zastavit barák aby se to zaplatilo.Jen mě mrzí,že se mi nechtělo ráno zouvat z Chiruk pro digitál.Ale to je tak vždycky.
Ondra_P
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Paličkáč

Příspěvek od Ondra_P »

Snad se nikdo neozve, že je tento zá?itek až moc všední, ale podělím se s Vámi o můj předvčerejší a včerejší myslivecký zá?itek zakončený ulovením mého letošního druhého paličkáče.
Ve středu jsem čekal na posedu v části honitby, kde se říká U Trnin. Před časem jsem na louce před posedem viděl během šoulání po nedalekých lukách lišku, ale k ráně jsem se nedostal. Říkal jsem si, že by se kmotra mohla ukázat a taky jsem ještě neměl přečtené místní srnce. lišky jsem se za celý večer nedočkal, ale alespoň mi mé čekání zpestřoval starší srnec, který postupně přes louku prohnal dva mladší soky. Čekanou jsem ukončil sic bez úlovku, ale zato plný zážitků z krásné podívané. To ale neměl být konec večera..
Po návratu k autu jsem se rozhodl prohlédnout okolí dalekohledem. V obilí nedaleko mě se pastvila srna a u vodoteče asi 200m ode mě byl ještě jeden kus srnčího, který jsem však přečíst nedokázal. bohužel jsem u sebe měl jen ?pou?ák? 10-30x50. Asi se mnozí z Vás nad tím pousmějou. Po 21:30 v současných měsících už v něm není nic moc k vidění, ale pro lov paličkáčů je to dalekohled k nezaplacení. Ten nepřečtený kus se mi však nějak nezdál, tak jsem si k němu popo?el. Našoulal jsem až na vzdálenost cca 70m a zastavil se u sloupu el. vedení. Pokus o přečtení dalekohledem se už k nedostatečnému světlu nedařil. Velké paro?í to nemá, ale ten tvar hlavy na srnu nesedí. Srnec popo?el a s pozadím na posekané louce jsem si v?iml náznaku střapce. Dalekohled vyměňuji za flintu, že se přes puškohled s mnohem lepší světelností přesvědčím. bohužel jsem při předklonu klepl dalekohledem o sloup a bylo vymalováno. Jen jsem si přes puškohled ověřil, že jde o srnečka a vyslechl si vynadání od něj a v zápětí jsem si dostatečně vynadal sám.
Druhý den jsem se rozhodl večerní čekanou strávit na ?idličce někde poblí?. Za celý večer jsem neviděl ani chlup a 21:15 jsem se rozhodl prošoulat okolí. Jediný kus srnčího byl cca 150m za zády mého provizorního sezení. Vítr jsem měl perfektní a tak jsem se pomalu přišoulal o asi 50 kroků blí?. Tam jsem přečetl, že ten kus je ten ?můj? paličkáč. Opět byl rozli?itelný pouze střapec a jen mírné vyboulení mezi slechy. Zaklekl jsem, flintu opřel o ?idličku a zalícil. bohužel se srneček otočil na ostro zrcátkem ke mně. Bylo však jen otázkou dvou tří minut, kdy se srnec natočil bokem a po komorové ráně na cca 110m zůstal v ohni.
Srnec má pouze nepatrné asi 3mm vysoké, plně vystrouhané paličky a pravděpodobně bude dvou letý.
http://www.mojemyslivost.estranky.cz/fo ... e/srnci/33
Naposledy upravil(a) Ondra_P dne úte 19.6.2007, 11:17, celkem upraveno 1 x.
nimrod nimrod
Zkušený diskutér

Můj první letošní srnec

Příspěvek od nimrod nimrod »

Zdravím.
uložil jsem na http://lovectvi.wz.cz/forum/viewtopic.php?p=9582#9582 foto a popis lovu mého prvního letošního srnce, není tam zrovna žádná povídka ale k popisu to myslím stačit bude. :wink:

To Ondra P: a kde máš foto? :(
ZG47- 458 Win.
M.Sch. M1910- 9,5x57
ČZ 584- 7x57R/12-70
Ondra_P
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondra_P »

to: nimrod nimrod
Foto dodám snad zítra.
Jinak včera se mi povedla liška. Tedy letošní li?če, ale už mělo 4kg. :evil:
Andy
Administrátor

Příspěvek od Andy »

Tak jsem jsi byl po nejake dobe kdy jsem jen kontroloval stav kaliste sednout na blizky posed.

PS: Uz dva dni pred tim, kdyz jsem sedel na ne priliz vzdalenem miste jsem zaslechl proti me v lese prasata. Cas byl tehdy cca 22:45

Tentokrate jsem vsak zasedl primo ke kalisti. Kaliste se zdalo navstevovane, slibovalo dobrou podivanou :lol:

Ve 22:40 to zaclo... z dalky lamani .... UZ JDOU! (Nocnik pevne v rukach :oops: :lol: )
A skutecne. Lamani se priblizkovalo vic a vic a uz sem tam bylo slyset kviceni selat!! Sedel jsem.... ani sem se nehnul (miluju kdyz jdou tesne kolem, long range je proti tomu nuda :lol: )

Ve 22:45 dorazila tlupa ke me. Vedle na pasece je ale vysoka trava. Jedina sance byla, kdyby se sli napit. Ojoj... nesli. Zahnuli asi pet metru pred vstupem do kaliste do hustciho lesa a zacali se vzdalovat. No ale tech selat bylo! Soude dle pokvikavani a susteni. Sustilo a kvikalo to kolem asi minutu! Pak ticho a lamani se pomalu vzdalovalo.

Sedel jsem... premyslel zda je to "nahoda" ci zda se tu zabydli???
Za pet minut po nich dalsi prase... zrejme mensi, mene to praskalo (opet schovane v porostu) a slo stejnou trasou za nimi.

Pak uz ticho.

Okolo 23:45 jsem to zabalil a sel si lehnout.

Budem se na ne muset lepe pripravit. Pokud se usadi a zadny troufa nepicne bachyni, tak si myslim, ze prasatka budou!
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

jj Andy je to tak!letošní zima opravdu černé zvěři přála(a nejen jí) a přírůstky jsou opravdu nadmíru dobré. Snad budeš mít štěstí a tlupa se zabydlí! :wink:
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

ještě jsem chtěl říct, že mně taky přišla bachyně bachyně se selátky, ale to bylo když selátka byla tak 3 týdny stará.Mněl jsem je asi tak na 15 metrů. byl dobrý vítr, tak o mně vůbec netu?ili a dělali bordel jako blázen! Jsou to krásné zážitky a ten kdo v noci nechodí, přichází o mnoho!!!
Odpovědět