Jaké krmení pro štěně?

Pejskové a jejich výcvik
janaA
Častý návštěvník
Příspěvky: 55
Registrován: úte 19.1.2010, 18:31

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od janaA »

Petr1970 píše:otázka je, jestli samotná flákota "stačí"... podle mě ne, podle více lidí také ne...
už nebudu prudit odkazy, jen zkratka BARF - krmení syrovou stravou-masem, ale rozhodně to není jen o mase...
Že dám psovi jen flákotu,to jsem samozřejmě nemyslela :wink: btw vždycky říkám,že krmím syrovou stravou,ale rozhodně ne Barf - to je podle mě úžasná móda,na který vydělávaj zase jiný firmy než ty,co vyrábí granule. Podle mě není krmení psa zas taková věda,stačí používat selskej rozum. Psi žili dlouho před tím,než si lidé granule a formulky o "vyváženosti" vymysleli. Pokud se někdo zajímá o krmení masem,zeleninou (ale i pro ostatní),doporučuju poradnu MVDr Šťourače - veterináře,chovatele německých dog a podle mě,jednoho z opravových odborníků u nás
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/poradna.html
Petr1970
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1867
Registrován: úte 26.1.2010, 9:46

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Petr1970 »

jen mi prosímtě prozraď kdo za firmy na barfu vydělává? to jako ti prodávají maso, zeleninu?:-) nebo myslíš ty nadšence-firmy co utrží za jednu knížku s postupem-návody?
já myslel že stačí kupovat maso u řezníka (kvalitní) a zeleninu v zelenině :-)

selský rozum - ano, ale spíše jde o zkušenosti, praxi - a tyhle informace se dost ztrácí a ani nemusí platit - někdy se i stane že to co bylo dřív není zrovna dobré... jen v té době neměli prostředky na to přijít..

oblíbená teorie "pes v divočině", respektive zvíře v přírodě ví nejlépe co mu chutná pro nejlepší pocit.. mrkněte někdy do přírody nebo jinam jak ta zvířata vypadají - jaké nemoci, paraziti, jak odchází...
ano, pes tu žije x-stovek tisíc let, ale jak vypadali? podvyživené šelmy.. dneska se psi dožívají 10-14 let (v našich rasách) bez větších zdravotních problémů... ale to stojí prachy a péči, pečlivý výběr, sice občas s chybama ale řízeným chovem se to furt upravuje...

teorie zdravých voříšků moc nefunguje :-) vidíte jen ty povedené co přežili, nejsou vidět jaké mají nemoci, kolik z nich "se nepovedlo" atd..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
janaA
Častý návštěvník
Příspěvky: 55
Registrován: úte 19.1.2010, 18:31

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od janaA »

Myslím ty firmy,které v rámci moderního Barfu začali vyrábět a prodávat destíky a stovky vitamínů,minerálů,olejů a nevím jakých doplňků. Když si o tom člověk čte,má pocit,že by pes bez kýble doplnků nepřežil :wink: ovšem už jsou vidět i firmy prodávající pytlík nastrouhané zeleniny za nehorázný peníz
sulipupin
Nový návštěvník
Příspěvky: 37
Registrován: sob 25.12.2010, 11:54

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od sulipupin »

Mě se osvědčily granule Bosch.
motolada
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1290
Registrován: úte 18.1.2011, 14:34
Bydliště: Jižní Morava

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od motolada »

Takže pro mého 9 týdeního Irčana,jsem dnes koupil tady už zmiňované granule Eminent,tastovací vzorek mu jel dobře,takže podám referát.Tváří se to Česky a kvalitně.15kg 675Kč.O stupeň vyšší řada jiného výrobce Optima,mu moc nejelo.
nice-friend.cz
Nový návštěvník
Příspěvky: 39
Registrován: sob 04.12.2010, 1:56

Re: vetamix

Příspěvek od nice-friend.cz »

curil píše:ja si ted kupuju mlete maso od vetamixu,stoji to nejak do 20kc kg denne varim,do toho zelenina, ryze nebo vlocky.varim vetsinou jen v zime protoze v lete to hned zkysa a granule muzou mit furt.z granuli je nejlepsi eukanuba,jenze cena taky hodne vysoka.jeste varim casto drubezi krky.
To musí být super kvalita za 20 Kč. Prosím Tě poraď se s někým kdo někdy v životě něco choval, co by Ti dal za 20 Kč /kg masa a on Ti asi nejspíše vynadá.

Na řečí kolem "zdravého masa" z vetamixu bych jen asi tolik - řekni tomu prodejci, že chceš dát toto "zdravé maso" svému praseti - zda můžeš . Pokud ano, tak jestli Ti to dá písemně ..... Pokud tím nemůžeš krmit prase, protože by se choroby a léky mohly přenést z tohoto "zdravého masa" přes maso Tvého prasete až na Tebe je jistě toto "mlete maso od vetamixu" moc zdravé pro Tvého psa.
Doporučuji si kdekoliv místo toho odpadu koupit odpad od normálního řezníka, co zpracovává maso pro lidi.

Pokud by jste ale někdo přemýšleli, které krmivo je dost dobré - nemusíte platit rozbory a vyhodnocení - jsou tu zdarma na webu :

http://www.dogfoodanalysis.com/dog_food_reviews/

Přeji Vašim pejskům, ať jim dáváte co nejlepší krmivo - odmění se Vám dobrou kondicí a dlouhým životem.
Doskycz
Nový návštěvník
Příspěvky: 12
Registrován: pát 29.11.2013, 10:34

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Doskycz »

Rád se podělím i o své zkušenosti pořídil jsem si štěně NK a od začátku jedině K-9 po poradě u veterináře sme se dohodli že zkusíme i jinou značku protože K9 nebyla na skadu tak sme dali pytel na zkušenou Brita granule pěkný, složení výborný jenže fence to moc nejelo tak po zdolání pytle sme ted řekly že zkusíme něco jiného zase :) tak ted mam opět doma na zkušenou pytel 3 kg a je to FITMIN a zatim super fence chutná a cena oproti K9 je taky někde jinde,
- rovnou sme dostaly i vzorek konzervy pro pejsky ( 800 g ) značka : animonda - GRAN CARNO -ADULT ( čisté hovězí maso )
složení 68% hovězí, 31 % vývar
fenka se nemuže užrat super mohu jen doporučit !!


Nakonec jedno velké upozornění pro všechny kdo krmí značkou :pedigree je to jen předražené krmivo do kterého se ve výrobě přidávají piliny, známa byla na praxi ve výrobě ( veterinářka ) .
nice-friend.cz
Nový návštěvník
Příspěvky: 39
Registrován: sob 04.12.2010, 1:56

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od nice-friend.cz »

To Doskycz:
To mi přijde fantastické radit po zkušenostech s 3kg pytlem .... Myslím, že Fitmin nemusím ani zkoušet, pokud si přečtu složení.. Pokud máš psa rád, krm ho něčím, kde je na pytlu ve složení slovo "MASO" a pak koukej na procenta .. Prosím mohl by si se mrknout, jestli slovo MASO je u Fitminu ve složení ?

Upraveno: Citace celého, navíc předcházejícího příspěvku, je zbytečná. Karel61.
Naposledy upravil(a) Karel61 dne sob 18.1.2014, 0:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Odstranění citace celého předcházejícího příspěvku.
Kvido
Častý návštěvník
Příspěvky: 74
Registrován: úte 06.8.2013, 19:29

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Kvido »

Krmil jsem od f. Biofaktory Prahy Nutricanem. Pak byli koupeni snad Trouw Nutrition, ceny výrazně vzrostly a subjektivně se zhoršila kvalita a ochota k žrádlu. Krmím Britem Sport a zatím dobrý. Je třeba si jen uvědomit,že chuťová atraktivita pro psa je především způsobena přidáním drůbežího tuku,než obsahem masa. Nakonec - saňoví psi Jacka Londona taky tahali sáňky a žrali lůj s otrubami :D . Určitě se mrkněte na procenta bílkovin a tuku a zda tam není text "bílkoviny rostlinného původu" apod. Pak je tam určitě sójový šrot nebo extrudát. Navíc si myslím,že pes je masožravec,který miliony let dostával maso -v granulích i jinde chybí např. vit. C . O aktivních enzymech a jiném složení proteinů nemluvě.
Uživatelský avatar
Daniel Vyoral
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 29.12.2011, 17:59
Bydliště: Zlín

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Daniel Vyoral »

S tím masožravcem bych si nebyl úplně tak jistý. Nějaké info od veterináře jak krmit a nekrmit http://www.videapro.cz/video/353-predna ... is-2-cast/. A ještě něco o domestikaci psa http://etext.czu.cz/php/skripta/kapitol ... pitola=176.
Onďa
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 230
Registrován: pon 01.2.2010, 15:26
Bydliště: Brno

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Onďa »

No tak ta tvrzení o všežravosti bych bral s velkou rezervou. Na to video jsem kdysi taky narazil. Moc se mi to nezdálo, tak jsem se ptal jinde a od několika lidí přímo z VFU mám potvrzeno, že pes má navzdory domestikaci stále trávící trakt výhradního masožravce, resp. rozhodně nemá tt všežravce. Jasně, nemůžeš ho krmit jen čistou svalovinou (v přírodě ba taky žral i trávící trakt kořisti i s natráveninou, žral spadaný ovoce atd). Ale taky není dobrý do něj valit něco, co je z 80% tvořeno obilím...
To že domácí pes sežere, co mu strčíš, ještě neznamená, že to taky dovede strávit a efektivně využít..
ZP 47 16/70 Savage Axis 30-06
Kvido
Častý návštěvník
Příspěvky: 74
Registrován: úte 06.8.2013, 19:29

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Kvido »

Situace s vety je taková,že za patřičnou "výhodu" bude v ordinaci vychvalovat cokoliv. Nakonec i ve výrobních závodech se na vývoji a výrobě podílejí a nerozpakují se přidávat "náhradní ekonomicky výhodné" suroviny. Psem je třeba husky,malamut nebo lajka - fakt si myslíte,že má delší střeva a menší žaludek,než vlk(viz skripta v odkazu) a že se živí masokostní moučkou nastavenou pšeničnými otrubami,sušenými cukrovarskými řízky a kukuřičným šrotem a pak třeba tahá saně nebo loví s lovcem zvěř? I po domestikaci během pár tisíc let trvalo dlouho,než člověk přestal krmit masem ( někdy tepelně upraveným) a začal se šlichtami a nakonec s granulemi.
Tak jo , souhlasím s možností,že se pekinéz, bišonek apod. mohou postupně během stovek let stát díky dramatickému vývoji trávicího traktu nakonec i přežvýkavci. :D . Pozor,s prodloužením střeva klesá ,dle skript, i hmotnost a výkonnost mozku :mrgreen:
Nakonec víc k životu nepotřebují - jen trefit na gauč a na trávník před panelákem.
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od Leon »

stačí se podívat čím živí psi lovci co se lovem živí a psi musí makat :!: když jsem ještě krmil granulema tak psi dostávali i trojnásobnou dávku nejvyšší řady než bylo doporučeno aby nebyli jak trosky :wink:
CZ 550 american 308win.
Uživatelský avatar
sw_fox
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 182
Registrován: pon 04.12.2006, 9:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké krmení pro štěně?

Příspěvek od sw_fox »

Krmim Alpskeho Brakyre (nyni 8 mesicu) od jeho dvou mesicu Royal Cannin Junior (pro 2-12mesicu, pes do 25kg dospele vahy). Steneti chutna, sveho o 6 let starsiho kamarada velmi rychle dorostlo a ocividne mu to svedci takze bych nemenil.
Sportovní střelba, myslivost, motorky.
Odpovědět