Myslivecké zážitky které už nechci zažít

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

machal..

Příspěvek od Greening »

ty jo fakt tohle mi nekdo udělat , tak mu zlámu ruce nohy, a rozkopu dr?ku....to by ten váš hospodář nerozchodil... kor kdyz se ani neomluvil nebo tak.......to je vrchol lidsky zhovadilosti..... :?
CZ 550 7x64 +meopta 3-12x56 RD
Uherský Brod 12-12/70
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

zažil jsem dvakrát, že se střelil omylem pejsek,
ale jedno Vám řeknu,
vždycky podotýkám vždycky je to hrozná událost, a mimo majitele pejska je to i hrozná událost pro toho střelce.
A řeknu Vám tak zdrceného chlapa jsem viděl jen jednou, dostřeloval prase když mu ten vel?ík chňapl za slecho.
Tak ty Va?e tři poslední příspěvky jsou velkým obrazem Vašich emocí. To? vše.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

4 Tomfi: já jsem ale v tom příspěvku o zdrcenosti střelce nic nečetl. Zdrcený je dodnes pouze majitel psa. Střelec je pouze bezcitný cynik a sobec. Takovouto událost bych osobně velmi těžko nesl.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

chlapi ja vlastne ani nevim co bych udelal kdybych nekomu omylem toho psa zastřelil..... každopadně vím že bych se mu asi hodne dlouho omlouval , snazil bych se o neajkou moznou kompenzaci a neměl byhc z toho hodne dlouho čistý svedomí..ale fakt jinak nevim.....
Uherský Brod 12-12/70
tomas.houserek
Nový návštěvník

Příspěvek od tomas.houserek »

Zdravím vás všechny,
tak to mě se stalo neco podobného co vhool popisuje na první straně.Už je to asi deset let a dodnes si to dobře pamatuju.Jedno krásné odpoledne mě otec vytáhl do lesa a řekl mi,že přišel čas,abych si střelil prvního srnce.Po asi čtyřiceti minutách chůze jsme došli k posedu a otec mi řekl,že kolem šesté příjde srnec,tak až ho skolím a šel na posed,který byl kouset dál.Po asi hodině čekání se srnec dostavil asi na třicet metrů a tak jsem zamířil a vypálil.Komorová rána a srnec odskákal do křoví odkud vystrčil hlavu a díval se mi přímo do očí,ztvrdnul jsem a cítil jak se mě ptá PROČ?Ten pohled trval jen pár vteřin,ale mě to připadalo jakoby to byla věčnost.Nevím jestli to považovat za špatný zá?itek,ale docela to semnou pohlo a dodnes ctím vzdát každé ulovené zvěři čest.
W243
Milan.K
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan.K »

I když nám počasí zprvu nepřálo,tak se umoudřilo a byl docela příjemný den na uskutečnění poslení leče v mysliveckém sdružení Lověna Dobřeň u Kutné Hory.
Lov se sám o sobě celkem vydařil.Střelilo se 58 bažantích kohoutů a 40 zajíců.

Obrázek

Nemilou událostí ale bylo,že nás přímo na honě opustil náš dlouholetý kamarád v zeleném Ladislav Trnka za Suchdola u Kutné Hory.
Čest jeho památce.

Obrázek
BAIKAL 27 EM-IC 12-12/70
243WINCHESTER
223REMINGTON - SACO 8x56
Když víme jak,nemineme cíl.
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

V sobotu, jak jsem se již zmiňoval, jsme měli naháňku..Při 5 leči mi kolem hlavy prosvi?těla odražená střela...můžu vám říci, že by se mi krve nedořezali...Zalil mě pot po celém těle a najednou mě i zamrazilo v zádech...Tak hrozný zvuk jsem ještě neslyšel.. :roll:
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Milane upřímnou soustrast..
Alda
Zkušený diskutér

Příspěvek od Alda »

i kdyz jsem dnes na teto akci nebyl, stalo se, ze prase (asi loncak) v leci napadlo jezevcika, ktery, bohuzel, tento stret neprezil... krome toho jeden "myslivec" upadl s flintou a vysla mu rana, nastesti se ale nikomu nic nestalo... po prvni leci se radeji slo rovnou domu. rozhodne tedy neco, co by clovek nerad zazival znovu!
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Pavel Marek
Nový návštěvník

Příspěvek od Pavel Marek »

Minulou sobotu jsem byl se svým drsnákem v lese.Za chvíli telefon kluci volali,že mají obsazenou noru liškou a jejich jezevčík s ní nehne.když jsem dorazil tak jsme se znovu ujistily,že se jedná o lišku.Znovu první pes hlá?ení na jednom místě,když vylezl tak jsem tam pustil drsnáka.Celou dobu hlásil na tom samém místě pak s ní pohnul,ale liška tam zůstala,byl sly?et boj hlá?eńí.Pes vylezl cca po 4,5 h měl prokousaný nos čumák.když jsme dojeli domů omytí,ošetření.Druhý den to bylo lepší,ale z ničeho nic pondělí začal strašně zvracet tak jsme jeli na veterinu.Tam odběry krve nakonec diagnoza otrava.Ve středu bohužel musel být náš pejsek uspán(nejtě??í rozhodnutí) doufám,že tam nahoře prohání lišky a divočeky jako tady dole.
Pavel Marek
curil
Pravidelný diskutér

pavle

Příspěvek od curil »

to je smutne.sam drsnaka mam a nerad bych se loucil,ted jsem ji mel 2h v nore vyhnala lisky a ma taky prokousnutou mordu.tak drsnakovi zdar!!!
Greening
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greening »

je blbý když to takle skončí :( pejskovi lovu zdar
Uherský Brod 12-12/70
Lukas.Dolezal
Pravidelný diskutér

psi

Příspěvek od Lukas.Dolezal »

v neděli dopoledne zvoní telefon,dozvídáme se že na určitém místě na kraji vesnice má le?et kus srnčí, jedeme ho hledat asi za 10 minut jsme na místě a po chvíli opravdu nacházíme srnce, paličkáře loňské srnče, ještě ?ije a snaží se chvíli stát, prohlížíme jej a podle ran které má i podle svědka byl opakovaně napaden dvěma psy, ale měl i starší zranění, rozhodli jsme se jeho utrpení ukončit, byl ve velmi špatném výšivném stavu, musel strádat již delší dobu a byl napaden i střečky, střeva i žaludek přítomnost tekutiny, mám jen tyto fotky z mobilu http://lovecld.rajce.idnes.cz/Srnec/ :cry:
LukasD zh 324, 7x57R/16
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

To je smutné,velmi smutné....
pribazdenda
Častý návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pribazdenda »

Tak to je opravdu smutné a jak to dopadlo se psy dopátrali ste majitele aby se to už neopakovalo :twisted:
ZH-101 12/12,CZ550 American 9,3x62,Trijicon 3-9x40 AccuPoint
Odpovědět