9,3X62
Re: 9,3X62
asi jediná cesta je nechat si od někoho přebít a pak bys tu cenu měl stlačit hodně dolů
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:14, celkem upraveno 1 x.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
S tim prebijenim bych to nevidel tak jednoznacne. Aby ti nekdo zodpovedne a na tvou flintu neco nabyl stoji nemale penize. Pokud ti jen neco namacka a nasype, je to naprosto bez zaruky a na 99% ti to bude strilet hure nez s fabrickym strelivem. A stoji to za tech 1500 usetrenych penez rocne?
Jak rika SHIVA, bud prebijis na presnost nebo na usporu. Na usporu toho musis nastrilet mnoho, aby se ti to vubec vyplatilo. U myslivosti to nepredpokladam. Cili jediny duvod na prebijeni vidim pro myslivost na presnost a to jen pro nadsence. Mit flintu v devitce, asi bych nic neresil a vyzkousel jen par druhu naboju a co by strilelo nejlepe bych kupoval. Navic na muj vkus je 9.3x62 na nase podminky zbytecne silny naboj
Alda bude asi souhlasit...
Jak rika SHIVA, bud prebijis na presnost nebo na usporu. Na usporu toho musis nastrilet mnoho, aby se ti to vubec vyplatilo. U myslivosti to nepredpokladam. Cili jediny duvod na prebijeni vidim pro myslivost na presnost a to jen pro nadsence. Mit flintu v devitce, asi bych nic neresil a vyzkousel jen par druhu naboju a co by strilelo nejlepe bych kupoval. Navic na muj vkus je 9.3x62 na nase podminky zbytecne silny naboj

TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
TIKKA T3x TAC 300WM, EAGLE TSV 14:02/75 640
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
-
- Zkušený diskutér

jinak osobne se nemyslim, ze by tato raze byla az zbytecne silna (samozrejme podle lovene zvere) - viz. zkusenosti napr. stopare...

Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
-
- Zkušený diskutér
Ještě je jedna oblast ve které handloading kraluje a to jsou puškové náboje na Plinking
http://en.wikipedia.org/wiki/Plinking
Pokud ho provozujete loveckou flintou může pomoct v ovládání zbraně - pro naháňky a podobné (někteří afričtí lovci píšou, jak potrénovali svými těžkými puškami na běhajících perličkách doma v Evropě - za domem - to už teda není úplně Plinking
)
Do 9,3x62 je pro tyhle účely použitelná střela do 9 mm Makarov - ta se i s cca jedním gramem Lovex S035 a zápalkou vejde do 5 Kč a to už může být pro někoho lákavá zábava (u některé kalibrační matrice se musí vyndat "Expander")
I ohrožený prostor je výrazně menší než u plnovýkonného střeliva (a když už to někam ulétne budou možná hledat lumpa s pistolí ráže 9 Makarov
)
http://en.wikipedia.org/wiki/Plinking
Pokud ho provozujete loveckou flintou může pomoct v ovládání zbraně - pro naháňky a podobné (někteří afričtí lovci píšou, jak potrénovali svými těžkými puškami na běhajících perličkách doma v Evropě - za domem - to už teda není úplně Plinking

Do 9,3x62 je pro tyhle účely použitelná střela do 9 mm Makarov - ta se i s cca jedním gramem Lovex S035 a zápalkou vejde do 5 Kč a to už může být pro někoho lákavá zábava (u některé kalibrační matrice se musí vyndat "Expander")
I ohrožený prostor je výrazně menší než u plnovýkonného střeliva (a když už to někam ulétne budou možná hledat lumpa s pistolí ráže 9 Makarov

Pufr
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:15, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz

TIKKA T3 Varmint Stainless 308WIN, Leupold VX3 4,5-14x50 long range ill fine duplex
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
ZKM452 22LR, PARD 008
IZ27M 12x76
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:15, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
Naposledy upravil(a) yardaz dne ned 03.7.2011, 17:16, celkem upraveno 1 x.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
koukni se do vlákna sada pro přebíjení tam mi Shiva vše vyjmenoval a hodil i odkazy jelikož jsem se ho na to ptal co se přebíjení 9,3x62 týče jelikož ji taky vlastním 

- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
Přátelé lovci, nechal jsem se inspirovat mimo jiné i Vašimi zkušenostmi na tomto foru a pořídi si CZ550 Battue Lux v ráži 9,3x62. Zatím jsem s ní skolil 3 kusy a to 2 ks srnčí a 1 ks daňka. Všechny kusy zůstaly v ohni. Prostě se jen zvrhly.
Jsem z této ráže prostě nadšen. Ten kopanec při lovu vůbec nevnímám a stop efekt je prostě excelentní.
Doposud jsem použil za munici jen S&B polopláště. Bál jsem se, že budou měkké a budou rozbíjet, ale není tomu tak.
Ještě chci vyzkoušet Lapua Mega (kvůli ceně) a také RWS TUG, které považuji za nejlepší náboj snad vůbec. Výborná ranivost a zároveň průbojnost (na těžší zvěř), jen ta cena
.
Prostě se osvědčila stará moudrost, že nejlepší je těžká pomalá koule.
Jsem z této ráže prostě nadšen. Ten kopanec při lovu vůbec nevnímám a stop efekt je prostě excelentní.

Doposud jsem použil za munici jen S&B polopláště. Bál jsem se, že budou měkké a budou rozbíjet, ale není tomu tak.
Ještě chci vyzkoušet Lapua Mega (kvůli ceně) a také RWS TUG, které považuji za nejlepší náboj snad vůbec. Výborná ranivost a zároveň průbojnost (na těžší zvěř), jen ta cena

Prostě se osvědčila stará moudrost, že nejlepší je těžká pomalá koule.
Steyr Manlicher S r.375 H&H + Zeiss 2,5-12x52, Sauer&Sohn 7x57/16/16 + Zeiss 1,5-6x42, Fortuna Suhl 9,3x74R/12/12 + Zeiss Duralyt 3-12x50, Sauer 16/16, Franz Sodia Ferlach 16/16, Johann Peterlongo Innsbruck 16/16 atd
- yardaz
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Smazáno uživatelem.
www.pumaknives.cz
www.pumaknives.cz
No nevím, střely s neděleným jádrem asi nebudou mít moc velikou průbojnost. Ona se totiž může hodit, když střela narazí na větší kost. Mám zkušenost s oběma extrémy a to jak s jednoduše poloplášťovanou olověnou střelou (větší rozklad střely) tak s tvrdou střelou RWS Evolution (kterou všude velmi chválí) a to právě menší průbojnost. U polopláště se to dá čekat, ale Evolution mě překvapil. On totiž zůstane vcelku, vytvoří hříbek a ten střelu zpomalí. Nedávno jsem viděl jak v r. 30.06 Spr neprostřelil daňka. A právě třeba u RWS TUG (nově UNI Classic) se přední část střely rozloží (vytvoří dutinu) a druhá tvrdá část je do špičky a ta jde dále. Potud můj postřeh. A ta cena je nemilá, ale na druhou stranu kolik toho člověk za rok vystřílí? Máte někdo tip na podobné střelivo levnější než RWS TUG?
Steyr Manlicher S r.375 H&H + Zeiss 2,5-12x52, Sauer&Sohn 7x57/16/16 + Zeiss 1,5-6x42, Fortuna Suhl 9,3x74R/12/12 + Zeiss Duralyt 3-12x50, Sauer 16/16, Franz Sodia Ferlach 16/16, Johann Peterlongo Innsbruck 16/16 atd