Výběr kulovnice

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
Tony30
Pravidelný diskutér

Re: Výběr kulovnice

Příspěvek od Tony30 »

Tady to jede :) ,něco zde je pravda,ale pokud se někomu celopažba líbý tak si jí pořídí.Já si jí také pořídil,protože se mi prostě líbý víc než polo.a je kradší,lépe se sní manipuluje v kazatelnách i když z 80ti procent lovím ze země.Chce to pořádně omrknout,osahat a vyskoušet než koupím.Prodavač v Praze CZUB čuměl co dělám,prohlížel sem dřevo,spracování,závěr,zakončení hlavně a protlačoval stokorunu mezi hlaven a predpažbí atd.vybral sem aš třetí kus,byl ochotný a vpoho.Ted sem spokojen a stačí jedna rána(tak to má být).S přesností nemám problém ma 100m.tři rány po sobě v padesátikačce,na 200m.je to horší samozřejmě,ale lovím převážně do 150m.Na větší vzdálenosti bych určitě pořídil něco jinšího to dá rozum :wink: Tak toho kluka nezrazujte!
CZ 550FS 308W-Zeiss Victory Varipoint 3-12x56 os.60
ZH324 7x57R,16/70-Docter 2,5-10x48 os.60
Baikal-27EM-M 12/76,12/76
Nik.308
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Nik.308 »

Tony mluvíš mi z duše.
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

To Lukajs: Myslím že měnít vybranou ráži jen kvůli schránce je blbost - se zásobníkem se dá docela v pohodě vyjít. CZ550 je podle mého názoru dobrá flinta, bez ohledu na to co si někteří o ní bez větších osobních zkušeností myslí a neváhají to věšet na sklo. Otec přesně tuhle flintu má a s přebitým střelivem (180 grs SST + 40,5 grs ACC 2460) má na 100 m přesnost která mne na začátku až zarazila (při testu na 3 rány, 2 v záslepce,třetí jí polovinou průměru střely lízlo). Zatím s tím má letos všechno, krom jedné lišky, která mu při myškování poskočila v ohni (vč. dančete na 200 m). Snad jediná nevyžádaná rada na závěr, rozhodně nešetři na dobré, pokud možno ocelové, montáži pro optiku...
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Tomfi
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomfi »

Kluk se zeptá na loveckou flintu a posléze se mu zdejší mistři střelby a hlavně kritizování všeho co jim nevoní.
Zlaté staré časy tu na fóru. Si zdejší patroni myslíte, že bude se chtít věnovat sportovní střelbě, nebo snad každej musí trénovat střelbu a něco vám dokazat, aby byl hodný diskuze. :roll: :roll:

Myslím, že klukovi bude bohatě stačit k lovu. A bude z ní mít radost celopažběná kulovnice.
Zastava M70 8*57JS Meopta 2100RD 7*50,
Nikon Monarch 8,5*56 DCF
Machač 12/70,12/70
----
i v leči jsou naši kamarádi
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

Chlapi tak sem se rozhodl pro Rösler Titan 6 Lux .. ale potreboval bych poradit nejakou Pevnou montaz na nej .. budu tam hazent Mopta meostar 7x56RD .. hlavne nechci Weaver .. nejakou pevnou jednodilnou jesli na tu flintu de hodit ?
CZ 557 Lux 243w + Meopta Meostar R1r 3-12x56 RGD
Patrik-30-06
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Patrik-30-06 »

EAW nebo MAK
22lr, 22 hornet, 222 rem, 243 win, 6,5x52r, 6,5x57, 6,5x55SE, 30-06, 6,5 Creedmoor
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

A jaký tip montaze by jsi volil ? Sice ma flinta duralovej zaver ale to by nemelo v nejmensim vadit ne ? Chtel bych nejakou Pevnou jednodilnou ale nwm jaka by tam sedla ... jesli to teda neni jedno :)
milan
Pravidelný diskutér

Příspěvek od milan »

TO lukasj
pokud sis vybral RT, tak v této kategorii ti doporučuji jít radši do brodské 550ky (zajet si do Brodu vybrat).
Kvalita lepší, vymněnitelnost hlavně za rozumný peníz a náhradní díly bez problémů.
Dej přednost osvědčenému systému. V batzarech je TR zbraní na prodej hafo - proč se jich asi lidi zbavují?
argonaut2006
Pravidelný diskutér

Příspěvek od argonaut2006 »

milan píše:TO lukasj
pokud sis vybral RT, tak v této kategorii ti doporučuji jít radši do brodské 550ky (zajet si do Brodu vybrat).
Kvalita lepší, vymněnitelnost hlavně za rozumný peníz a náhradní díly bez problémů.
Dej přednost osvědčenému systému. V batzarech je TR zbraní na prodej hafo - proč se jich asi lidi zbavují?
Prosim te Lukajs nenech se unest treba prave takovymto příspěvkem zajdi si nekde do kramu kde maji CZ550 i Titana 6 nebo dalsi ktere mas ve vyberu v klidu si ty zbrane prohledni myslim ze sam poznas rozdil v bazarech je rozhodne na prodej vic 550 nez titanu na myslivecke ucely ti budou urcite stacit obe ale rikam nejlepsi je si ty zbrane prohlednou a osahat ja se nedavno rozhodoval stejne jako ty nad mou prvni kulovnici hlavu jsem z toho mel pekne zamotanou ale sveho rozhodnuti rozhodne nelituji proste si je sam prohledni a sam se rozhodni bude to tvoje zbran
Naposledy upravil(a) argonaut2006 dne stř 27.10.2010, 18:45, celkem upraveno 1 x.
Rössler Titan 8x57JS+Meostar R1 7x56RD
magoda
Pravidelný diskutér

Příspěvek od magoda »

tak ten klučina bude mít krásně vymasírovanou hlavu......to je uplná nádhera! :lol: :lol:
u nás začínala holčina čerstvá ta trvala na FS,ráži jsme vzhledem k tomu že moc pěkně střílí vybrali dámskou 6,5x55SE na to meoptu variabl,a už loví letos dva jeleny mraky černé a srnčí nepočítaně ....první hláška byla že švéd je verzatilka,opak je pravdou.na co zmáčkne to tam je, žádný velký běhání.zvolil bych něco z čeho se tady kolega nebude bát vystrelit,jinak si myslím že v dnešní době jsou v modě knedlíkomety aje to zbytečné,je to pár let co byl výběr ráží dost omezený a jak naši tátové a dědové lovily,chlapi zavzpomínejte,lesu lovu :wink:
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

Ja uz jsem pevne rozhodnut pro toho Rösslera =) Ted uz jen optiku jesli Zeisse nebo Swarovskiho.. oboji 8x56 s bodem tak to se jeste rozmyslim ale jinak uz mam jasno :)
trapa
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trapa »

...
Naposledy upravil(a) trapa dne sob 05.2.2011, 19:12, celkem upraveno 1 x.
Lukajs
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Lukajs »

Projel jsem snad uplne vsechno o CZ a udelal jsem si vlastni obrazek ..
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Lukajs píše:Projel jsem snad uplne vsechno o CZ a udelal jsem si vlastni obrazek ..
Nejlepší obrázek si člověk udělá, pokud všechny ty kvéry veme do ruky...
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
figi
teoretik fora

Příspěvek od figi »

To jsi tedy dobrej.

Já si ten názor na CZ dělal roky a se zbraní CZ v ruce.
90% lidí zbraním moc nerozumí, a opakuji jen to, co někde slyšeli nebo četli.

S RT jsem střílel jednou, a přestože jsem už něco zbraní měl v rukou, rozhodně ten názor mám jen velmi povrchní, to vždy ukáže až delší praxe. Proto si třeba tyto z braně netroufám vůbec hodnotit jinak, než že - Rozhodně vypadá dobře a střílí.

Pro toho, kdo začíná a nemá zkušenosti, je to velmi těžké, a to i když si vezme několik zbraní různých typů do ruky, tak stejně neví, čím se řídit, a co je vlastně důležité.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Odpovědět