Střelivo Sellier - Bellot
- ridgeback
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
?pony v komoře
Mosazným vytěrákem to čistím, ale při jiné munici jsem si toho nev?iml.
Ja používam SaB do 7x65R a 8x57JRS,do 222Rem používam Normu.Zo SaB väč?inou som na lov Použil 11,2g SPCE resp. 12,7g SPCE.9 g SP do 7x65R bola nestabilná-po zásahu nedr?ala svoj smer.Pred pár rokmi som skú?al v Domaní?i 7x65R SaB 9g SP.Na 150 m zásahy stred, na 200m 10cm vpravo,potom sme dali terč -papier 60x60cm na 300 metrov.Striežal som v sede zo stola a upevnenej vidličky.Prvú ranu som mieril na stred horného okraja papiera,po výstrele kolega hovorí-zaprážilo sa z pravej strany za papierom.Druhú ranu som mieril na žavý okraj papiera.Výsledok-2 zásahy-jeden v strede 27 cm pod horným okrajom a druhý vžavo len 2 cm od žavého okraja a tu?ím 32 cm pod horným okrajom.Optika 3-9x40,pri strežbe som Použil 4x zväč?enie.Určite nechcem chváli? SaB strelivo,ale je to-ako už ktosi predo mnou napísal-priemerné strelivo.V budúcnosti rozmý?žam v 7-čke aj 8-čke prejs? na Normu Vulkán.
Brno 502.3 7x65R, Brno Effect 8x57R, ZBK 110 .222Rem,CZ 527 Carbine 7,62x39, Iž 27E1C 12/12, Iž 58 16/16, zkm 452
Re: Střelivo Sellier - Bellot
Už jste někdo viděli to DVD od SaB "Na lovu s EXERGY"
Posílají to v časopise Myslivost předplatitelům.

Teď jsme to shlédnul a je to docela šílenost...Nastřelování zbraně v oboře,střílení prasáckejch ran...
Tikka T3x varmint 243win, GRS bifrost, Zeiss V6 2-12x50 BT
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Blaser R93 profesional 8x57JS, Doscter 3-12x56
CZ452FS 22wmr sightron 4-9x40
Iž26 16/70-16/70
Cize klasicke "poľovnícke/myslivecké" video.....ako odraz vseobecnej praxe. Ale urcite by som si to pozrel, uz len pre zaujimavost.
458 SOCOM, 9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, .257 Weatherby Magnum, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Every Shot Counts
Ted jsem to take shlédl a docela me ta eXergy v 308w. prekvapila ... mile =)
CZ 557 Lux 243w + Meopta Meostar R1r 3-12x56 RGD
-
- Pravidelný diskutér
Nenech se zlákat, je to propagace a reklama od a pro Sellier-Bellot 

Lukajs
A čím ???
A čím ???
Naposledy upravil(a) figi dne pon 25.10.2010, 19:51, celkem upraveno 1 x.
Kdyby se nezeptal Figi, tak se zeptám já
Mně to cédéčko teda příjde dost kontraproduktivní.

Mně to cédéčko teda příjde dost kontraproduktivní.
Je to reklamní materiál, takže samozřejmě, že nebudou tvrdit, že ta střela zasírá hlaveň tak, že to nejde vyčistit, a jiné věci.
Šlo to samozřejmě pojmout jinak, třeba zdůraznit na co je tato střela vhodná ( i z DVD je vidět, že to nebude univerzál ), a proč jsou kusy záměrně střeleny tak, jak jsou, u odstřelu toho srnečka je slyšet i zvláštní zvuk, snad to není odražená střela.
Nicméně tímhle si drží krok s ostatními výrobci, jinde ve světě je SB střelivo velmi dobře hodnoceno, u nás na SB, Meoptu aCZUB polovina lidí nadává, a asi ani neví proč.
Šlo to samozřejmě pojmout jinak, třeba zdůraznit na co je tato střela vhodná ( i z DVD je vidět, že to nebude univerzál ), a proč jsou kusy záměrně střeleny tak, jak jsou, u odstřelu toho srnečka je slyšet i zvláštní zvuk, snad to není odražená střela.
Nicméně tímhle si drží krok s ostatními výrobci, jinde ve světě je SB střelivo velmi dobře hodnoceno, u nás na SB, Meoptu aCZUB polovina lidí nadává, a asi ani neví proč.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já na SB nikdy nadávat nebudu,jsem patriot.At udělají vyrovnané série,které prostřelují a mají pořád dobré ranivé učinky a nemusím pořád kupovat něco od němců,proč taky pokud budu spokojen,je pravda,že do 5,6 je kupuji normálně.Dám příklad do brokonice staré widně komory 65 dávám 67 juniory,každá druhá střílí až na podruhé utopené zápalky.Tak at se nikdo nediví,že někdy lidi nadávají.Stojí okolo 8kč a od jiné firmy 6kč a vystřelí pokaždé.Bud to nejlepší prodáme ven,že si to tam chválí a nebo to horší zůstane tady a pak mi to připomíná naší pekárnu vše dobré do města a to mín dobré na pult.
Sám už roky SB nepoužívám, krom osmy a brokové. ( a třeba RWS mají opakovaně větší rozptyl rychlostí, jak SB
)
Zdenku, tam bude jiný problém, ty zápalky by musely být utopené strašně moc, a to se mi nechce věřit.

Zdenku, tam bude jiný problém, ty zápalky by musely být utopené strašně moc, a to se mi nechce věřit.
figi já na SB nadávám protože mi už dvakrát selhal kulovej a jednou brokovej náboj, uderník promáčklej zápalka se inciovala ale zřejmně ucpaná zátravka neprohořelo, kulová naštěstí selhala na střelnici a bylo to pokaždé z jiné krabičky, takže se nic krom mého naštvání nestalo ale brokovej mi selhal na posedu když jsem střílel na lišku.
Moje zkušenost je taková, že obvykle není chyba v náboji ( pokud to není munice z superlevné produkce
).
Velmi často "selhaný " náboj napodruhé vystřelí. Proč ?
Např. malá nečistota v otvoru vedení úderníku zpomalí úderník natolik, že nedokáže iniciovat zápalku. Přesto je na zápalce otisk úderníku.
Táta měl problém s CZ 527 Carbine, začalo se objevovat selhávání, velmi nepravidelně, ale postupně stále častěji. Výměna pružiny úderníku nepomohla. Po jednání s SB, kdy jsme byli přesvědčeni, že zápalky nejsou v pořádku, oslovil CZUB, ti zjistili, že otvor v čele závěru, který vede úderník, není přesně souosý, následovala výměna závěru, a od té doby je bez jediného selhání. Jak SB, tak CZUB v tomto případě reagovali velmi rychle a velmi vstřícně.
Minulý týden jsem řešil také občasné selhávání, závěr kulovnice nebyl nikdy rozebrán a vyčištěn. Problém velmi jednoduchý, ale jak se ukázalo, zásadní. Otvor pro vedení úderníku bylo nutné dobře vyčistit od roky usazované špíny.
Sám v přebíjené munici používám zápalky SB, a problém nemám.
Dporučuji vždy po selhání v první řadě hledat problém ve zbrani, a selhaný náboj předat SB k analýze.
rimar77 - zápalka se iniciovala ? jak se to projevilo ?

Velmi často "selhaný " náboj napodruhé vystřelí. Proč ?
Např. malá nečistota v otvoru vedení úderníku zpomalí úderník natolik, že nedokáže iniciovat zápalku. Přesto je na zápalce otisk úderníku.
Táta měl problém s CZ 527 Carbine, začalo se objevovat selhávání, velmi nepravidelně, ale postupně stále častěji. Výměna pružiny úderníku nepomohla. Po jednání s SB, kdy jsme byli přesvědčeni, že zápalky nejsou v pořádku, oslovil CZUB, ti zjistili, že otvor v čele závěru, který vede úderník, není přesně souosý, následovala výměna závěru, a od té doby je bez jediného selhání. Jak SB, tak CZUB v tomto případě reagovali velmi rychle a velmi vstřícně.
Minulý týden jsem řešil také občasné selhávání, závěr kulovnice nebyl nikdy rozebrán a vyčištěn. Problém velmi jednoduchý, ale jak se ukázalo, zásadní. Otvor pro vedení úderníku bylo nutné dobře vyčistit od roky usazované špíny.
Sám v přebíjené munici používám zápalky SB, a problém nemám.
Dporučuji vždy po selhání v první řadě hledat problém ve zbrani, a selhaný náboj předat SB k analýze.
rimar77 - zápalka se iniciovala ? jak se to projevilo ?
-
- Administrátor
dávám za pravdu figimu. Ono stačí jen mírně tvrdší materiál zápalky a energie úderníku už nemusí stačit. Já jsem tento problém zaznamenal ne u SB ale u náboje .22 Short značky Vostok (kategorie match) Z libovolky to chodilo jedna jak druhá. V Holkovi některý selhávaly a rozptyl rychlostí, to byla hrůza. Bylo to bezproblémově i slyšet. No a je to jen tvrdší dutinkou. Další případ u dvojky ZP. Kolega si nechal dělat brynýr a po opravě jedna hlaveň selhávala, otisk úderníku tam byl, někdy to šlo na podruhé, jindy vůbec. Závěr jsem rozebral a zjistil nestejnou délku úderníků. Tak jsem je přehodil a vše šlapalo jak před opravou. Ten kratší úderník klepal jen svou setrvačností. Je ale fakt, že je to i problém kombinace prachů. Citlivější prachy budou chytat spolehlivě, méně citlivé mohou mít nepravidelný zápal. Tím chci říci, že jestliže jsou k dispozici 2 druhy zápalek (standard a magnum) a x prachů, nemůže být u všech ráží stejný zápal. Tam, kde je to na hraně, může právě při menší energii úderu dojít k nepravidelnému vývinu rány a tím i rozptylu rychlostí, nebo dokonce k selhání. Na zkušebně to může být dobrý a u konečného spotřebitele špatný. Pokud se ale výrobce o problémech nedozví, nemá šanci na to reagovat. Nechci tím ale žádného výrobce obhajovat. Sám jse koupil jen 25 .357 a 20 .308W. Jinak vše přebíjím.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR