Co do 7x64?

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
Lotr
Zkušený diskutér

Re: Co do 7x64?

Příspěvek od Lotr »

Mlží výrobce, už jsem se s tím také setkal. Přesně to, co píše Michal P. Původně krabička s 50-ti ks nábojů, velmi levné střílení, ale leda tak na kropení, páč se s tím nešlo trefit do teče. Později 20-ti kusová krabička, vydávaná za SP, o něco málo dražší, přičemž při porovnání se starými zásobami šlo o identické náboje, se kterými opět nešel trefit terč na 50 m, natož na tyto náboje nastřelit flintu. Takže od těchto nábojů bylo odstoupeno a návrat k osvědčeným značkám. Bohužel levné střelivo je pro mnohé velkým lákadlem............. :x
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
vhool

Příspěvek od vhool »

jak uz jsem tu psal nekde v predu,vyrobce osazuje oba druhy strelou od RWS a sice poloplastem nejjednodussi konstrukce.jde o strelu Teilmantel ( TM ) ....
Michal P
Pravidelný diskutér

Příspěvek od Michal P »

To Lotr
co se týče přesnosti, tak jsem byl schopen naskládat pět ran do 4 cm na vzdálenost 100 metrů. Věřím, že v lepších rukou než mám já by to bylo ještě lepší. A to střílím s obyčejnou CZ 55O. Podle mě to není žádný šunt alespoň né v této ráži. Sundával jsem s nimi lišky na vzdálenost okolo 200 metrů skoro se stoprocentní úspěšností. Že by to byly nějaké superlevné náboje to taky nejsou.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

To Lotr nechci nějak říkat,že to neni pravda co jsi napsal.Ale kolega je kupuje doW243 má je na černou a střílí s ní i srnčí je to taky klasika TM oni v této ráži jako jediní (fabrický) mají 6,8g.Tak jsem si z toho zastřílel na terč stejné moje výsledky jak z mojí flinty 5ran na 100m 3cm s RWS.Moc nevěřím,že by si to filialka dovolila až tak jak popisuješ.Jsou dost hlídaný.
vhool

Příspěvek od vhool »

to zdenek41: no ono geco je sice jeden koncern jako RWS ale parketa geco je v malorazkove munici a v kulove ma prim RWS a tudiz je zde dost pravdepodobna rozdilnost kvality .osobne to vidim tak ze kvuli horsi prodejnosti TM se vyrabi s touto strelou geco jako krmeni pro socky.ani bych se nedivil kdyby se to ladovalo ve stejny fabrice jako RWS ale na stary lince vedle v hale.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Jo je to možné ja se nehádám,ale i v rakousích s tím chlapi hodně střílí Fric kamzíky a nestěžuje si nikdo.Já nevím já to znám pouze v tom W a tam to na černou maká velice dobře.I při těch ranách jak já říkám vejpůl.
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Mě ted akorát štve,že mám ješte tolik těch ID Schválně to střídám s Tigem.Je to uplně jiný.A pak musím najít novou střelu.EVO nebo Noslera.A nebo si nechám přebít.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

To jsi Zdendo rychle upustil od Geca jako další alternativy! :wink:

Já si je beze strachu objednal, to že bych s nimi netrefil terč na 50m, toho se skutečně nebojím. Podle mně to určitě má svou kvalitu. Kategorizovat střelivo podle ceny je nesmysl. V tom případě bychom mohli říct, že náboj 308 win. winchester silvertip za 32 Kč je taky shit...... Ono totiž i to ,,levné" Geco v 7x64 stojí také v řadě obchodů pomalu 40 Kč/ks.
Lotr
Zkušený diskutér

Příspěvek od Lotr »

Taky je mi to chlapi divné, ale ono bylo divné už to balení. Papírová krabice a v igelitových pytlících volně nasypané patrony. Hodně mi to připomínalo sypané patrony do malorážky. Cena taky byla podezřele nízká, patrona pod 10 korun. Od té doby jsem se s tím už nesetkal. Obecně máme s kolegy za to, že to byla nějaká série horší kvality vypuštěná na trh, aby se rychle prodala. Obecně Geco nezatracuji, už jsem se setkal i s mnoha kladnými ohlasy, v tomto konkrétním případě zřejmě šlo o nějaký úlet nebo co.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Já Geca Vojto nezatracuji.Mě je vcelku jedno jak to vypadá pod dekou či škárou.Výkup neřeším a ještě za takový prachy.Ale potřebuji dobrou ranivost což geco plnit bude.S výrobky RWS lovím nějakých 18let a zatím jsem mu věřil a věřím,že Geco jedna z filiálek opravdu špatné nebude.Jen nerad experimentuji mám rád svoje.
Vojta
Zkušený diskutér

Příspěvek od Vojta »

To si přesně Zdendo myslím, že ta kvalita tam prostě bude. Předsi by pod záštitou Ruagu, kam spadá i RWS nevypouštěli nějaké nekvalitní střelivo.... Já je vyzkouším a pak dám vědět jaké jsou poznatky...... Zatím alespoň stihneš dostřílet ty Tigy a ID. :wink: :D
vhool

Příspěvek od vhool »

vhool píše:to zdenek41: no ono geco je sice jeden koncern jako RWS ale parketa geco je v malorazkove munici a v kulove ma prim RWS a tudiz je zde dost pravdepodobna rozdilnost kvality .osobne to vidim tak ze kvuli horsi prodejnosti TM se vyrabi s touto strelou ,geco jako krmeni pro socky.ani bych se nedivil kdyby se to ladovalo ve stejny fabrice jako RWS ale na stary lince vedle v hale.
to vojta: takhle to vidim ja,nevidim totiz duvod proc by si mely v ramci koncernu konkurovat dve znacky stejne kvalitnim strelivem ....
knoby
Pravidelný diskutér

Příspěvek od knoby »

Zdravím, nově příchozím vždy doporučujete aby si pročetli starší příspěvky. Chodím sem již několik let ,,okukovat“. Je toho tu dost, ale např. v tomto vláknu si nedovedu udělat jasnou představu a vyvodit jednoznačný závěr. Tedy popořádku: po zkušenostech s rážemi .222REM; 7,62x39; 7x57; 7x57R; 308w a 8x57IS mi nejvíce vyhovovala ,, osmička “. Bohužel přestala fungovat zbraň a tak jsem i jí nakonec pustil pryč. V současné době se mi naskytla ráže 7x65R. Tuto ráži jsem nikdy moc nemusel ( už jsem toho po ní viděl a prohlížel dost rozbitého a podlitého většinou s SB), ale nyní se stala mojí jedinou kulovou ráží. Proto bych chtěl trochu poradit. Píše se tu toho hodně, ale jak říkám nejsem schopen udělat jednoznačný závěr. Jde mi o použití vyloženě jen na srnčí ale to i na slabá srnčata na podzim a na zimu. Máme polní honitbu, kde je člověk od září nucen lovit holou na větší vzdálenosti.
Chtěl bych tedy poradit střelu a laboraci (tovární), které bude přesná i na delší vzdálenosti ( kolem 200 m) a zároveň šetrná na slabší srnčata, kde není výjimkou lov 6kg kusů( jde o podlitiny).
O použití na ostatní zvěř (černá, daňčí) mi zas až tak nejde, o tom se tu píše vcelku dobře a jednoznačně (Vulkan Nosler atd.)
Nebo bude lepší si pro tento druh lovu a toto období pořídit samostatnou zbraň menší ráže?
vhool

Příspěvek od vhool »

to knoby: za sebe ti doporicuji na tento zpusob lovu a zver poridit 22-250 rem nebo 243w.pro obe raze spise tvrdsi strelu (Nosler BST,Berger VLD) jinak pro tvoji razi 7x65R a vetsi dalku je trosku problem protoze kdyz udelas naboj na 200m = rychly s lehci strelou=plocha krivka, tak na bliz bude rozbijet nebo prostrelovat a zver odchazet.kdyz udelas "srnci naboj" tak se budes muset naucit strilet na dalku (klikat,prenaset) a znat dobre balistiku strely protoze to bude naboj tezka strela=mensi rychlost=vetsi pokles . zalezi na tobe.osobne bych volil variantu druhe zbrane ,22-250 a strelu Berger VLD
Zdenek41
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdenek41 »

Ta 22-250 je dobrá volba lze použít v mezích zákona i na ostatní zvěř.Nechci se opakovat po vhoolovi balistika je tam jasná.Já k velké kulovnici na zvěř srnčí používám při cíleném lovu 5,6/50RMag a dá se i přes 200m.
Odpovědět