Co do 7x64?
Re: Co do 7x64?
Mlží výrobce, už jsem se s tím také setkal. Přesně to, co píše Michal P. Původně krabička s 50-ti ks nábojů, velmi levné střílení, ale leda tak na kropení, páč se s tím nešlo trefit do teče. Později 20-ti kusová krabička, vydávaná za SP, o něco málo dražší, přičemž při porovnání se starými zásobami šlo o identické náboje, se kterými opět nešel trefit terč na 50 m, natož na tyto náboje nastřelit flintu. Takže od těchto nábojů bylo odstoupeno a návrat k osvědčeným značkám. Bohužel levné střelivo je pro mnohé velkým lákadlem............. 

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
jak uz jsem tu psal nekde v predu,vyrobce osazuje oba druhy strelou od RWS a sice poloplastem nejjednodussi konstrukce.jde o strelu Teilmantel ( TM ) ....
To Lotr
co se týče přesnosti, tak jsem byl schopen naskládat pět ran do 4 cm na vzdálenost 100 metrů. Věřím, že v lepších rukou než mám já by to bylo ještě lepší. A to střílím s obyčejnou CZ 55O. Podle mě to není žádný šunt alespoň né v této ráži. Sundával jsem s nimi lišky na vzdálenost okolo 200 metrů skoro se stoprocentní úspěšností. Že by to byly nějaké superlevné náboje to taky nejsou.
co se týče přesnosti, tak jsem byl schopen naskládat pět ran do 4 cm na vzdálenost 100 metrů. Věřím, že v lepších rukou než mám já by to bylo ještě lepší. A to střílím s obyčejnou CZ 55O. Podle mě to není žádný šunt alespoň né v této ráži. Sundával jsem s nimi lišky na vzdálenost okolo 200 metrů skoro se stoprocentní úspěšností. Že by to byly nějaké superlevné náboje to taky nejsou.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To Lotr nechci nějak říkat,že to neni pravda co jsi napsal.Ale kolega je kupuje doW243 má je na černou a střílí s ní i srnčí je to taky klasika TM oni v této ráži jako jediní (fabrický) mají 6,8g.Tak jsem si z toho zastřílel na terč stejné moje výsledky jak z mojí flinty 5ran na 100m 3cm s RWS.Moc nevěřím,že by si to filialka dovolila až tak jak popisuješ.Jsou dost hlídaný.
to zdenek41: no ono geco je sice jeden koncern jako RWS ale parketa geco je v malorazkove munici a v kulove ma prim RWS a tudiz je zde dost pravdepodobna rozdilnost kvality .osobne to vidim tak ze kvuli horsi prodejnosti TM se vyrabi s touto strelou geco jako krmeni pro socky.ani bych se nedivil kdyby se to ladovalo ve stejny fabrice jako RWS ale na stary lince vedle v hale.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Jo je to možné ja se nehádám,ale i v rakousích s tím chlapi hodně střílí Fric kamzíky a nestěžuje si nikdo.Já nevím já to znám pouze v tom W a tam to na černou maká velice dobře.I při těch ranách jak já říkám vejpůl.
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Mě ted akorát štve,že mám ješte tolik těch ID Schválně to střídám s Tigem.Je to uplně jiný.A pak musím najít novou střelu.EVO nebo Noslera.A nebo si nechám přebít.
To jsi Zdendo rychle upustil od Geca jako další alternativy!
Já si je beze strachu objednal, to že bych s nimi netrefil terč na 50m, toho se skutečně nebojím. Podle mně to určitě má svou kvalitu. Kategorizovat střelivo podle ceny je nesmysl. V tom případě bychom mohli říct, že náboj 308 win. winchester silvertip za 32 Kč je taky shit...... Ono totiž i to ,,levné" Geco v 7x64 stojí také v řadě obchodů pomalu 40 Kč/ks.

Já si je beze strachu objednal, to že bych s nimi netrefil terč na 50m, toho se skutečně nebojím. Podle mně to určitě má svou kvalitu. Kategorizovat střelivo podle ceny je nesmysl. V tom případě bychom mohli říct, že náboj 308 win. winchester silvertip za 32 Kč je taky shit...... Ono totiž i to ,,levné" Geco v 7x64 stojí také v řadě obchodů pomalu 40 Kč/ks.
Taky je mi to chlapi divné, ale ono bylo divné už to balení. Papírová krabice a v igelitových pytlících volně nasypané patrony. Hodně mi to připomínalo sypané patrony do malorážky. Cena taky byla podezřele nízká, patrona pod 10 korun. Od té doby jsem se s tím už nesetkal. Obecně máme s kolegy za to, že to byla nějaká série horší kvality vypuštěná na trh, aby se rychle prodala. Obecně Geco nezatracuji, už jsem se setkal i s mnoha kladnými ohlasy, v tomto konkrétním případě zřejmě šlo o nějaký úlet nebo co.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Já Geca Vojto nezatracuji.Mě je vcelku jedno jak to vypadá pod dekou či škárou.Výkup neřeším a ještě za takový prachy.Ale potřebuji dobrou ranivost což geco plnit bude.S výrobky RWS lovím nějakých 18let a zatím jsem mu věřil a věřím,že Geco jedna z filiálek opravdu špatné nebude.Jen nerad experimentuji mám rád svoje.
To si přesně Zdendo myslím, že ta kvalita tam prostě bude. Předsi by pod záštitou Ruagu, kam spadá i RWS nevypouštěli nějaké nekvalitní střelivo.... Já je vyzkouším a pak dám vědět jaké jsou poznatky...... Zatím alespoň stihneš dostřílet ty Tigy a ID.

to vojta: takhle to vidim ja,nevidim totiz duvod proc by si mely v ramci koncernu konkurovat dve znacky stejne kvalitnim strelivem ....vhool píše:to zdenek41: no ono geco je sice jeden koncern jako RWS ale parketa geco je v malorazkove munici a v kulove ma prim RWS a tudiz je zde dost pravdepodobna rozdilnost kvality .osobne to vidim tak ze kvuli horsi prodejnosti TM se vyrabi s touto strelou ,geco jako krmeni pro socky.ani bych se nedivil kdyby se to ladovalo ve stejny fabrice jako RWS ale na stary lince vedle v hale.
Zdravím, nově příchozím vždy doporučujete aby si pročetli starší příspěvky. Chodím sem již několik let ,,okukovat“. Je toho tu dost, ale např. v tomto vláknu si nedovedu udělat jasnou představu a vyvodit jednoznačný závěr. Tedy popořádku: po zkušenostech s rážemi .222REM; 7,62x39; 7x57; 7x57R; 308w a 8x57IS mi nejvíce vyhovovala ,, osmička “. Bohužel přestala fungovat zbraň a tak jsem i jí nakonec pustil pryč. V současné době se mi naskytla ráže 7x65R. Tuto ráži jsem nikdy moc nemusel ( už jsem toho po ní viděl a prohlížel dost rozbitého a podlitého většinou s SB), ale nyní se stala mojí jedinou kulovou ráží. Proto bych chtěl trochu poradit. Píše se tu toho hodně, ale jak říkám nejsem schopen udělat jednoznačný závěr. Jde mi o použití vyloženě jen na srnčí ale to i na slabá srnčata na podzim a na zimu. Máme polní honitbu, kde je člověk od září nucen lovit holou na větší vzdálenosti.
Chtěl bych tedy poradit střelu a laboraci (tovární), které bude přesná i na delší vzdálenosti ( kolem 200 m) a zároveň šetrná na slabší srnčata, kde není výjimkou lov 6kg kusů( jde o podlitiny).
O použití na ostatní zvěř (černá, daňčí) mi zas až tak nejde, o tom se tu píše vcelku dobře a jednoznačně (Vulkan Nosler atd.)
Nebo bude lepší si pro tento druh lovu a toto období pořídit samostatnou zbraň menší ráže?
Chtěl bych tedy poradit střelu a laboraci (tovární), které bude přesná i na delší vzdálenosti ( kolem 200 m) a zároveň šetrná na slabší srnčata, kde není výjimkou lov 6kg kusů( jde o podlitiny).
O použití na ostatní zvěř (černá, daňčí) mi zas až tak nejde, o tom se tu píše vcelku dobře a jednoznačně (Vulkan Nosler atd.)
Nebo bude lepší si pro tento druh lovu a toto období pořídit samostatnou zbraň menší ráže?
to knoby: za sebe ti doporicuji na tento zpusob lovu a zver poridit 22-250 rem nebo 243w.pro obe raze spise tvrdsi strelu (Nosler BST,Berger VLD) jinak pro tvoji razi 7x65R a vetsi dalku je trosku problem protoze kdyz udelas naboj na 200m = rychly s lehci strelou=plocha krivka, tak na bliz bude rozbijet nebo prostrelovat a zver odchazet.kdyz udelas "srnci naboj" tak se budes muset naucit strilet na dalku (klikat,prenaset) a znat dobre balistiku strely protoze to bude naboj tezka strela=mensi rychlost=vetsi pokles . zalezi na tobe.osobne bych volil variantu druhe zbrane ,22-250 a strelu Berger VLD
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Ta 22-250 je dobrá volba lze použít v mezích zákona i na ostatní zvěř.Nechci se opakovat po vhoolovi balistika je tam jasná.Já k velké kulovnici na zvěř srnčí používám při cíleném lovu 5,6/50RMag a dá se i přes 200m.