Montáže
Re: montáže
Zdravím..
Řeším montáž na svoje Brno98. Vím, že se to tu všechno řešilo, ale...
Mám brno 98 od Hanáka v 8x57IS a na něm Meoptu 2100 7x50RD. Montáž mám teď pevnou dvoudílnou a přijde mi, že zadní část montáže se hejbe ( nebo není uplně rovně usazena ). Kdykoliv jsem s tím za poslední dva roky střílel do papíru tak to bylo vždycky 1cm sem, o měsíc 1,5 jinam...je možné, že něco je rukama ( asi většina samozřejmě ), ale určité pohyby tam byly ( jednou i víc cm...) respektive se mi to nechce pořád zkoumat a chci mít větší jistotu. Tuhle kulovnici teď používám čistě jen na lesní lov černé = takže na pár metrů ( obvykle do 50), na srnčí atp. mám jinou v lehčí ráži.
I tak bych chtěl, abych flintě 100% věřil, takže chci tu montáž vzít a zahodit a nahradit něčím pevným , ocelovým , násuvným a hlavně jednodílným.
Zkoušel jsem pohledat Kozapa, úplnou prezentaci FAO jsem nenašel ( nejedou jim stránky asi...).
V co vy na Brno 98 věříte? A cena řešení?
Díky moc za rady kolegové . . .
Řeším montáž na svoje Brno98. Vím, že se to tu všechno řešilo, ale...
Mám brno 98 od Hanáka v 8x57IS a na něm Meoptu 2100 7x50RD. Montáž mám teď pevnou dvoudílnou a přijde mi, že zadní část montáže se hejbe ( nebo není uplně rovně usazena ). Kdykoliv jsem s tím za poslední dva roky střílel do papíru tak to bylo vždycky 1cm sem, o měsíc 1,5 jinam...je možné, že něco je rukama ( asi většina samozřejmě ), ale určité pohyby tam byly ( jednou i víc cm...) respektive se mi to nechce pořád zkoumat a chci mít větší jistotu. Tuhle kulovnici teď používám čistě jen na lesní lov černé = takže na pár metrů ( obvykle do 50), na srnčí atp. mám jinou v lehčí ráži.
I tak bych chtěl, abych flintě 100% věřil, takže chci tu montáž vzít a zahodit a nahradit něčím pevným , ocelovým , násuvným a hlavně jednodílným.
Zkoušel jsem pohledat Kozapa, úplnou prezentaci FAO jsem nenašel ( nejedou jim stránky asi...).
V co vy na Brno 98 věříte? A cena řešení?
Díky moc za rady kolegové . . .
.22, .243., 7x57, 8x57IS, 9mm, 16/70, 12/76
Mám Brno 98 v ráži 9,3-62 montáž weaver lišta,střídám kolimátor a puškohled a spokojenost nic se nikam nehýbe.
Díky za informace, ale rád bych něco na pevno...weaver znám ( mam ho na jiné kulovnici, kde bych to nevyměnil za nic), ale tady bych chtěl klasiku nějakou..
Před tou 9,3 jsem měl taky osmu a tam jsem měl pevnou jednodílnou montáž od kozapu a taky nebyl problém.Některá pouzdra závěru mohou být křivé , ale puškaři s tím nemaj problém to dopasovat.Obě montaže jsem měl (mám,podlepené.
Zhruba tohle? http://www.hubertshop.cz/vyber-zbozi-dl ... -s14533238
Ano to je ona ,ale jak říkám podlepit a případně srovnat pouzdro závěru at to pěkně dosedne a nebude žádný problém.
Já mám problémy s montáží na Brno 98 už jedenáct let.Je tam schwenk od Kozapu.Byli na ní čtyři puškohledy,jen Meopta a Tasco se se zbraní srovnaly,na další dva sem musel montáž stranově podložit aby osnova mířila tam kam to střílelo.Právě weawer by stranově štelovat nešla ,a ta jednodílná násuvná taky ne.Ty by se mě tam líbíly.Přes pevná mířidla to střílí dobře,ale s puškohledem, bez stranového vychýlení montáže zhruba půl metru na 50 metrů vedle.Vypadá to že se láme osa hlavně a pouzdra závěru.
Lovec zabíjí jednou ranou.
To Toma. nemáš špatně spasovanou flintu. Respektive našroubovanou hlaveň v pouzdře závěru? Podle popisu to tak vypadá.
no tak pokud to víš tak to je dobrý. Možná se pokusit rozdělat, ale je to jen pokus a dát dohromady.Ale je to na novou hlaveň a nebo zbraň. No pokud ti ale sedí tak to neřeš. Pak je logické puškohled s větším rozsahem kliků.
Tak ta osa pouzdra a hlavně se na ústí rozchází zhruba 3,5mm vlevo.Na pohled to není nějak vidět,akorát jak to sedí v pažbě je poznat že je to hozené k jedné straně.Kolega z práce má revolver ZKR 551 ,a tam je na krátké hlavni vidět jak se od rámu odklání.Zřejmě rodinná tradice.To jsou prosím zbraně od kterých se očekává přesnost výroby.Já sem dával ze tří kusů dohromady poloosu traktoru,a můžu říct že mě házela dvě desetinky .
Lovec zabíjí jednou ranou.
pokus se to dát puškaři. Jinak už jsem taky vyděl Remingtona špatněspasovanýho.Pokud to má cenu. Jinak kup něco jinýho. Ale rozhodnutí je na tobě.Jinak brno jak končilo tak to dávali do hromady porůznu. Činž si značně pošramotilo reputaci.
Zdravím , panove co by jste dali na Kulobrok bettinsoli ? Rychloupinaci nebo pevnou jednodilnou montaz ? Bude na tom zeiss 2,5-10x50 =)
CZ 557 Lux 243w + Meopta Meostar R1r 3-12x56 RGD
Lukajs pevnou jednodílnou máš variábl a tudíž není důvod ho sundavat
-
- Pravidelný diskutér
Potřeboval bych zjistit přesné rozměry montáže na starého Zeisse pro ZKK 600. Zajímá mne šířka rybiny a rozteč, tak kdybyste tuto montáž měli, prosím změřte mi jí, moc by mi to pomohlo. Děkuju za ochotu.
Myslím tuto klasickou http://images.yuku.com/image/jpeg/48a35 ... 506f8e.jpg
Myslím tuto klasickou http://images.yuku.com/image/jpeg/48a35 ... 506f8e.jpg